Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023

Η Ιωάννα έγινε τόσο δημοφιλής, που ίσως κάνει την δράστιδα να την φθονεί ακόμα περισσότερο

Από την πρώτη στιγμή που διεπράχθη αυτό το έγκλημα, και πριν ακόμα συλληφθεί η δράστιδα, είχαν αρχίσει οι πρώτες εικασίες για το προφίλ του θύτη. Τα χαρακτηριστικά του κάθε εγκλήματος, δίνουν και κάποια πρώτα στοιχεία για τον δράστη.  

Από τις πρώτες ώρες λοιπόν, όλοι μιλούσαν για ένα έγκλημα ζήλιας, εκδίκησης, φθόνου, με πιθανό ενδεχόμενο ο θύτης να είναι γυναίκα. Η πρόθεση του θύτη να καταστρέψει το πρόσωπο του θύματος, έδειχνε πολλά για την προσωπικότητα του δράστη, τη σχέση του με το θύμα, αλλά και το τι ήθελε πραγματικά να προκαλέσει σε αυτό. 

Μόλις η δράστιδα συνελήφθη και βγήκαν και τα πρώτα στοιχεία στη δημοσιότητα, όλα τα κομμάτια του παζλ, άρχισαν να βγάζουν νόημα. Η δράστιδα, είχε εμμονή με το θύμα, το παρακολουθούσε καιρό και πίστευε ότι το θύμα ήταν η αιτία που δεν προχωρούσε η σχέση της όπως εκείνη επιθυμούσε. 

efi-kakarantzoula-diki-vitriliΔεν γνωρίζουμε ακριβώς πόσο καιρό σχεδίαζε το έγκλημά της, όμως γνωρίζουμε ότι είχε τουλάχιστον μια ευκαιρία να αλλάξει γνώμη, αλλά δεν το έκανε. Ήταν αποφασισμένη να πράξει το έργο της, παρά τα εμπόδια που εμφανίστηκαν, και το έργο της, δεν ήταν απλώς να κάψει το πρόσωπο του θύματος, η επίθεσή της, είχε τον σκοπό να αφανίσει το θύμα «κοινωνικά». Εκτός από το πρόσωπο, να της καταστρέψει την ψυχή, να την μετατρέψει σε ένα φοβισμένο και τρομοκρατημένο πλάσμα που δεν θα τολμήσει ποτέ να βγει ξανά στον έξω κόσμο και θα παραμείνει κλεισμένη στο σπίτι της δυστυχισμένη και μόνη. 

Όμως αυτό δεν έγινε. Η Ιωάννα, όχι μόνο δεν λύγισε, όχι μόνο δεν κλείστηκε μέσα, αλλά μεταμορφώθηκε μέσα σε μια τραγική στιγμή σε μια ηρωίδα που αντί για μοναξιά, δέχτηκε ένα τεράστιο κύμα αγάπης. Μια σύγχρονη σούπερ ηρωίδα με μάσκα, που όχι, δεν κρύβει το κατεστραμμένο πρόσωπό της, αλλά φανερώνει το μεγαλείο της ψυχής της. Το έγκλημα πήρε μεγάλη δημοσιότητα, όμως μαζί με αυτό η Ιωάννα κάθε μέρα εισέπραττε όλο και περισσότερη αγάπη. Εκατοντάδες χιλιάδες μηνύματα στήριξης στο λογαριασμό της στο Instagram, μηνύματα συμπαράστασης και θαυμασμού από επώνυμους, η Ιωάννα όχι μόνο δεν έσβησε κοινωνικά, όπως θα ήθελε η δράστιδα, αλλά έγινε ένα σύμβολο δύναμης, πίστης, αισιοδοξίας.  

ioanna-diki-vitrioli-2Προφανώς και η Ιωάννα, δεν θα ήθελε να έχει τίποτα από αυτά, ούτε την δημοσιότητα, ούτε τους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους στα social, αρκεί να είχε τη ζωή της όπως παλιά. Να μην υποφέρει, να μην έχει πόνους, να μπορεί να αντικρύσει το φως του ήλιου, να μη χρειαστεί να υποβληθεί σε κανένα χειρουργείο ξανά.  Όμως όπως και στις ιστορίες με τους υπερήρωες, πολλές φορές ένας ήρωας δεν επιλέγει τη δύναμή του, του συμβαίνει ξαφνικά. Η Ιωάννα θα προτιμούσε να μην είναι ηρωίδα, αλλά είναι, και το ποτάμι της αγάπης και του θαυμασμού δεν γυρίζει πίσω, αντίθετα μεγαλώνει και θα μεγαλώνει, γιατί η Ιωάννα δεν θα σβήσει κοινωνικά ποτέ, θα είναι για πάντα ένα σύμβολο δύναμης που θα έχει να προσφέρει πολλά στο κοινωνικό σύνολο από εδώ και πέρα και δεν θα μείνει ποτέ κλεισμένη και φοβισμένη στο σπίτι της. 

Μήπως αυτό είναι κάτι που ίσως η δράστιδα δεν υπολόγισε; Μήπως εστίασε πολύ στο να οργανώσει καλά το έγκλημά της ώστε να μην την βρουν που δεν σκέφτηκε το μετά; Μήπως δεν υπολόγισε ίσως, ότι όχι μόνο δεν θα τη «βγάλει από τη μέση» ως ένα εμπόδιο στη δική της υποτιθέμενη ευτυχία, αλλά θα την γιγαντώσει τόσο πολύ που θα την μετατρέψει σε πανελλαδικό σύμβολο αγάπης και πραγματικής ομορφιάς; Μήπως αν υπήρχε λοιπόν στο μυαλό της, να την εξαφανίσει κοινωνικά, αυτό δεν επετεύχθη και έγινε το ακριβώς το αντίθετο; Και αυτό δεν γνωρίζουμε τι νέα συναισθήματα αντιζηλίας και φθόνου μπορεί να της προκαλέσει αν πιστέψει ότι δεν ολοκλήρωσε τελικά «σωστά» το έργο της.

Ακούσαμε πολλές φορές και τους δικηγόρους της Ιωάννας να λένε για το πόσο ψυχρή και αμετανόητη δείχνει. Επίσης ακούσαμε την Ιωάννα σε δηλώσεις της να λέει, «Ακόμα και αν βγει από τη φυλακή θα προσπαθήσει να με τελειώσει.»  

 Προσπαθώντας να μπούμε στο μυαλό της, αν ξεκίνησε να κάνει κάτι και τελικά πέτυχε το ακριβώς αντίθετο από ό,τι ήθελε, μπορεί να συμβαίνουν δύο πράγματα. Είτε δεν μετανιώνει όντως για το έγκλημα που διέπραξε, είτε έχει μετανιώσει που δεν το τελείωσε «σωστά.» Και το «σωστά» ίσως είναι αυτό που δεν έπαψε ποτέ να ισχυρίζεται η Ιωάννα: «Ήθελε να με σκοτώσει.» 

Δώρα Τσαμπάζη

 

Δώρα Τσαμπάζη
Δώρα Τσαμπάζη
Σπούδασα Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Παν. Μακεδονίας την εποχή που μας έταζαν πολλές και οικονομικά εύρωστες επιχειρήσεις για να διοικήσουμε, αλλά μας πρόλαβε η κρίση και ο υποκατώτατος μισθός. Το μεταπτυχιακό μου είναι στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας και μιλάω αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και πορτογαλικά. Εργάστηκα στην καφρίλα των αθλητικών ραδιοφώνων της Θεσσαλονίκης, το Makedonia TV και είμαι συνεργάτης στο Dot.
Share this
Tags

+ MUSTS

Sofia Loren: Η μεγαλύτερη diva του παγκόσμιου κινηματογράφου γίνεται σήμερα 89 ετών

Σε μία από τις πρώτες της οντισιόν, της είπαν ότι είχε πολύ μακριά μύτη και τεράστιο στόμα… Μάλλον δεν έβλεπαν τόσο καλά όσο ο...

Honey Lips: Το πιο γλυκό beauty trend του TikTok

Η εποχή του φθινοπώρου πλησιάζει: τα latte pumpkin spice επιστρέφουν σύντομα στα μενού και το καλοκαίρι πλησιάζει στο τέλος του. Λοιπόν, τι καλύτερος τρόπος...

Η Katy Perry πούλησε τα δικαιώματα των τραγουδιών της για 225 εκατ. δολάρια

Μετά από μήνες έντονης φημολογίας, η εταιρεία Litmus Music επιβεβαίωσε ότι αγόρασε τα πνευματικά δικαιώματα των τραγουδιών της Katy Perry. Σύμφωνα με πηγές η αξία...

Vegan στριφτή σπανακόπιτα- Γιατί χρειάζεσαι μια καινούρια “αγαπημένη”

Έχετε δοκιμάσει πολλών ειδών σπανακόπιτα! Σας υπόσχομαι πως και να μην είστε vegan αυτή η σπανακόπιτα θα σας πάρει το μυαλό από την νοστιμιά...

Φθινοπωρινή περιποίηση για το πρόσωπό και το σώμα με τη FOREO

Tο φθινόπωρο είναι για νέα ξεκινήματα μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα, αλλά και η ιδανική στιγμή για να ελέγξει κανείς τις τελετουργίες ομορφιάς του ως...

“My Big Fat Greek Wedding 3” – Απλά δε βλέπεται!

Προσωπικά την πίστευα τη Νία Βαρντάλος. Είχα δει την πρώτη και τη δεύτερη ταινία της και ειλικρινά τις είχα απολαύσει. Η τρίτη της όμως ταινία, ήταν σα να ήθελε...

More like this