H Georgina Rodriguez αυτοδιαφημίστηκε με τον πιο ξιπασμένο τρόπο μέσα από το reality για τη ζωή της στο Netflix

H Simone De Beauvoir είχε πει ότι «Το να κερδίσεις έναν άντρα είναι τέχνη. Το να τον κρατήσεις είναι επάγγελμα.» Αυτό ακριβώς έκανε και το κορίτσι του Cristiano Ronaldo, Georgina Rodriguez,η οποία έγινε επαγγελματίας σύντροφος του ποδοσφαιριστή και αισθάνεται πραγματικά περήφανη γι αυτό, σε βαθμό που θέλησε να γυρίσει ένα reality ώστε να αυτοδιαφημιστεί βάζοντας τους φίλους της και πληρωμένους επαγγελματίες να πουν υπέροχα πράγματα για εκείνη που κάνει επίσης υπέροχα πράγματα με τα λεφτά ενός άνδρα.

Βέβαια το περιεχόμενο των συζητήσεων ανάμεσα στην ίδια και τις «αγάπες» της, όπως χαρακτηρίζει ένα μάτσο παρατρεχάμενων οι οποίοι κάνουν τσάμπα διακοπές στρογγυλοκαθισμένοι στα περιουσιακά στοιχεία του Cristiano Ronaldo αναλώνονται κυρίως ανάμεσα σε θέματα όπως «ο κώλος σου δεν χωράει μέσα σε αυτό το πανάκριβο μικροσκοπικό φόρεμα» και «κάποτε μέσα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ένα γέρος έκλασε μπροστά στη μούρη μας».

Σχεδόν σε όλα τα επεισόδια του reality, η Georgina, αναφέρεται στο πόσο την ενδιαφέρει η ανατροφή των παιδιών της και πόσο αυτά θέλει να μορφωθούν και να καλλιεργηθούν ενώ σε όλα αυτά συμφωνεί και ο Cristiano Ronaldo, όμως σε όλα τους τα σπίτια των εκατοντάδων τετραγωνικών συνολικά, η Georgina δεν θέλει να υπάρχουν βιβλία, καθώς δίνει εντολή στην διακοσμήτριά της να μην τα συμπεριλάβει στο νέο ντεκόρ ως «διακοσμητικά στοιχεία» όπως τα αποκαλεί. Εδώ κάποιος πρέπει να της εξηγήσει ότι τα βιβλία δεν είναι διακοσμητικά, ο κόσμος τα αγοράζει για να τα διαβάσει και μετά δεν τα πετάει, αλλά τα τοποθετεί στις βιβλιοθήκες του διότι είναι πνευματικές παρακαταθήκες όχι μέρος της διακόσμησης. Προφανώς δεν έχει διαβάσει ούτε ένα βιβλίο στη ζωή της γι αυτό και δεν μπορεί να τα εκτιμήσει.

Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να έχεις γεννηθεί φτωχός και να ζήσεις φτωχός. Επίσης δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να γεννηθείς φτωχός και να γίνεις πλούσιος. Ο Cristiano Ronaldo, γεννήθηκε φτωχός, είχε ένα ταλέντο, το καλλιέργησε και έγινε πάμπλουτος. Πρόκειται για έναν αυτοδημιούργητο άνθρωπο και δεν υπάρχει κάτι πιο τίμιο και αξιοθαύμαστο από αυτό. Η Georgina όμως, γεννήθηκε φτωχή και δεν καλλιέργησε κανένα ταλέντο της, ούτε έχει να επιδείξει κανένα προσωπικό της επίτευγμα. Το μόνο που έκανε είναι να ασκεί τα «οικιακά» όπως συνήθιζαν οι γυναίκες του Stepford, να κάνει παιδιά με τον σύντροφό της, να μεγαλώνει τα ήδη υπάρχοντα και να κανονίζει τις οικογενειακές διακοπές –αυτά τουλάχιστον προβάλλει στο συγκεκριμένο reality.

Θα αναρωτηθεί κανείς «Και δεν είναι επίτευγμα το να μεγαλώνει κανείς παιδιά;» Επίτευγμα είναι. Επάγγελμα δεν είναι ώστε να δικαιολογεί την τόσο χυδαία προβολή του οικονομικού αντιτίμου το οποίο προβάλλεται μέσα από την σειρά, ως «φυσικό επακόλουθο» του να είσαι full time mom. Η μητρότητα δεν είναι μπίζνα για να δικαιολογεί όλο αυτή την επίδειξη πλούτου που βλέπουμε στο «ντοκιμαντέρ» ως επιβράβευση για το συγκεκριμένο service. Κάπου έχει χαθεί η «μπάλα» και αυτό δεν έπρεπε να γίνει, ειδικά όταν είσαι ο Cristiano Ronaldo.

Το lifestyle το οποίο προβάλλεται στη σειρά είναι μιας γυναίκας η οποία δεν έχει καταφέρει τίποτα μόνη της, αλλά είναι μια παραγνωρισμένη σκιά ως η κυρία του κυρίου.

Μάλιστα όπως η ίδια παραδέχεται «δεν είναι στο χέρι της καν να τον παντρευτεί» καθώς και αυτό, είναι κάτι το οποίο θα το αποφασίσει εκείνος, αφού αυτός –προφανώς- έχει το πάνω χέρι και το πολύ χρήμα. Εκείνη είναι εκτελεστικό όργανο. Δεν υπάρχει ίχνος γυναικείας ενδυνάμωσης στο στερεότυπο που θέλει τη γυναίκα νοικοκυρά και μητέρα εξαρτημένη από τα χρήματα του άνδρα ακόμα κι αν αυτά είναι τόσο πολλά όσα του Ronaldo.

Η συγκεκριμένη γυναίκα μιλά συνεχώς για τη φήμη και τον πλούτο που της προσέφερε ο άνδρας που την επέλεξε για αναπαραγωγική μηχανή και όχι για κάτι που κατάφερε η ίδια. Αντιθέτως θα μπορούσε να είχε παρουσιάσει και δικά της επιτεύγματα του σήμερα και να μη στέκεται αποκλειστικά στο ότι κάποτε δούλευε ως πωλήτρια και έμενε σε μια τρώγλη ενώ μετά την έσωσε από την μιζέρια της εκείνος.

Δεν υπάρχει καμια μιζέρια στο να είσαι κυρία του εαυτού σου ακόμα κι αν παίρνεις το λεωφορείο για να πας στην συμβατική δουλειά σου. Αντιθέτως, υπάρχει τεράστια μιζέρια στο να μην μπορείς να πάρεις καμια απόφαση χωρίς να ρωτήσεις τον αφέντη σου.

Η όλη φάση παρουσιάζεται κάπως σαν να να λέμε ότι ο Cristiano ήθελε μια οικογένεια, οπότε αγόρασε μία. Εκείνος πληρώνει, αυτός αποφασίζει. Εκείνη δεν έχει λόγο παρά μόνο για τα «αποκλειστικά γυναικεία» ζητήματα του «νοικοκυριού» όπως τι χρώμα θα είναι τα χαλιά στο σαλόνι και αν θα κάνουν διακοπές σε βίλα ή ξενοδοχείο. Αυτό όμως απέχει πολύ από τη γυναίκα του σήμερα.

Και κυρίως το όλο θέμα, παρουσιάζεται με μια αισθητική η οποία έχει λήξει κάπου στα τέλος των 00s καθώς πλέον στον πλανήτη το πιο σημαντικό ζήτημα δεν είναι τι φόρεμα θα βάλει μια celebrity που είναι καλεσμένη στο κόκκινο χαλί αλλά υπάρχουν τρομακτικά προβλήματα που απασχολούν ολόκληρο τον κόσμο. Η παρουσίαση του reality είναι ξεπερασμένη και οι πρωταγωνιστές αντιδρούν λες και ζουν σε έναν δικό τους παράλογο μικρόκοσμο αποκομμένο από την πραγματικότητα. Ακόμα κι όταν η Georgina επισκέπτεται ένα κέντρο για κακοποιημένα παιδιά διότι προφανώς ο image maker της έχει πει ότι είναι απαραίτητη και λίγη φιλανθρωπία για να τονώσει το προφίλ της, τα παιδιά δεν ενδιαφέρονται για την ίδια, αλλά αγωνιούν για το πότε θα τα επισκεφθεί ο Cristiano Ronaldo, o oποίος έμφανίζεται μέσω βιντεοκλήσης.

Κρίμα λοιπόν, διότι η συγκεκριμένη γυναίκα θα μπορούσε να είχε διαχειριστεί διαφορετικά τα προνόμια και τη θέση της και να μην αναπαράγει το πρότυπο της ξεπερασμένης SWAG που μετράει την επιτυχία σε καράτια αγορασμένα με τα λεφτά του άνδρα, ο οποίος κοιτάει την καριέρα του αφοσιωμένα και σχολαστικά και έχει διορίσει εκείνη να του μεγαλώνει τα παιδιά. Αυτό είναι ένα αναχρονιστικό πρότυπο έμφυλης ανισότητας και η σύγχρονη γυναίκα πρέπει να πολλά περισσότερα.

Θα μπορούσε λοιπόν να μην αναλώνεται στο τι κοσμήματα τα αγοράσει και στο ποια είναι τα πιο ακριβά, ομολογώντας πως αυτό είναι το όνειρο και έγινε πραγματικότητα. Θα μπορούσε να εξελίξει έτσι την προσωπικότητά της ώστε να έχει μεγαλύτερη ουσία από το να πετάει από δω κι από κει με ιδιωτικά τζετ και να αγοράζει υλικά αγαθά,

Γιατί; Διότι, τελικά τι είναι η ίδια, χωρίς εκείνον; Τι θα γίνει η Georgina Rodrigez χωρίς τον Cristiano Ronaldo; Ποια θα είναι αν και όταν χωρίσουν;

Αυτό αναρωτήθηκα αφού είδα και τα έξι επεισόδια του συγκεκριμένου reality και θεωρώ πως αυτό θα έχει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αν κάποτε συμβεί, να παρακολουθήσουμε στις οθόνες μας.

 

 

 

 

Χρόνια πολλά τεράστιε Ερίκ Καντονά: Ας γιορτάσουμε τα 58 σου χρόνια με σηκωμένο γιακά

Ο Ερίκ Καντονά γεννήθηκε στις 24 Μαΐου 1966 στη Μασσαλία και θεωρείται αναμορφωτής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φορώντας την εμβληματική φανέλα με το νούμερο 7,...

Σου αρέσει κάποιος που είναι δεσμευμένος; Aυτά είναι τα δράματα

Την καρδιά δεν την ορίζεις. Μπορεί να βάζεις κάποια φρένα μέσα σου όταν γνωρίζεις ότι κάποιος είναι “αλλού” αλλά μερικές φορές δε μπορείς να...

Χρόνια πολλά και σε εμάς που δε γίναμε συνειδητά μητέρες

Καθώς διανύω τα 43, αντιλαμβάνομαι πως η κοινωνία έχει άλλη εικόνα για το πως θα έπρεπε να είμαι. Ποτέ μου δεν με ενδιέφερε ιδιαίτερα...

Ο Yves Saint Laurent ήταν πρωταθλητής στο να εκσφενδονίζει τασάκια και του άρεσε να τον μαστιγώνουν

Ο Υves Saint Laurent γεννήθηκε την 1η Αυγούστου 1936 στην Αλγερία και ήταν ο μεγαλύτερος γιος ενός Γάλλου βιομηχάνου. Αγαπούσε από μικρός τον σχεδιασμό και...
Brooklyne