Good Vibes Only: τo μεγαλύτερο “τσιτάτο” ψέμα στην ανθρώπινη ιστορία

Καδράκια, μπλουζάκια, καρτούλες, μαξιλαράκια και πολλά που τελειώνουν σε “-άκια”. Ένα διάχυτο “Good Vibes Only” έχει κατακλύσει τη ζωή και την αισθητική μας, με έναν αέρα που προσπαθεί να μας μεταφέρει στο Miami, αλλά δυστυχώς καταφέρνει με το ζόρι να φτάσει μέχρι το Διαφάνι.

Αντικειμενικά για να μπείς σε ένα άνετο mood διακοπών θες πολλά περισσότερα “τσιτάτα” για να μπορέσεις να ξεχαστείς από την νοσηρή καθημερινότητα μας. Το να έχουμε λοιπόν διάχυτα good vibes τριγύρω είναι αντικειμενικά μια προσδοκία, αλλά στις μέρες μας είναι το λιγότερο υποκριτική.

Είναι σαν να θες να αγιάσεις και να μη μπορείς. Είναι σαν να θες να νιώσεις καλά, αλλά το πιο κοντινό σε χαρούμενη διάθεση να είναι το κάδρο με τον φοίνικα που γράφει “good vibes only” και από ότι φαίνεται δε σε πείθει και πολύ. Το θέμα είναι λοιπόν: το θες το κοινωνικό μήνυμα σαν υπενθύμιση, ή μήπως τελικά πρέπει να κάνεις κάτι γι αυτό;

Λένε πως την άνοιξη αν δεν την βρείς την φτιάχνεις (αν και αυτό δε τυπώθηκε ποτέ και πουθενά καθότι τους έπεφτε λίγο μεγάλο) και ίσως κάπως έτσι να πρέπει να δημιουργήσεις τα καλά βαιμπς τριγύρω σου. Δυστυχώς όμως η καθημερινότητα δε μας επιτρέπει και πολλά και δεν εννοώ μόνο αυτή που βιώνουμε σε προσωπικό επίπεδο, αλλά την κοινωνική η οποία πάνω που προσπαθείς να κρατήσεις μια ψυχολογία και να κάνεις κάτι δημιουργικό, θα σου φέρει τα νέα της ημέρας, τα οποία τον τελευταίο καιρό δεν λες ότι είναι και στα καλύτερα τους.

Κορονοϊος, γυναικοκτονίες, εμβόλια και τσακωμοί, βιασμοί και ένα σωρό άλλα. Οπότε το good vibes απολύθηκε γιατί δε μας βοήθησε ποτέ να το πιστέψουμε. Ίσως πρέπει να διαβάσει τι σημαίνει ο ορισμός της καλής διάθεσης, και να μας ξαναδώσει εξετάσεις μπας και περάσει στην επόμενη τάξη. Ίσως ένα Good Luck να μας έκανε καλύτερα τη “δουλειά”, αλλά στην κατάσταση που βρισκόμαστε να πρέπει να βρούμε το κουράγιο πέρα από απλές φράσεις και quotes, εξάλλου η πραγματικότητα είναι εκείνη που μας πονά.

‘Ολοι χρειαζόμαστε μια διέξοδο, όλοι θα θέλαμε ένα κάδρο που να λέει good vibes και να μας πείθει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η διάθεση είναι μια προσωπική διαδρομή, μέσα από μια δύσκολη συντήρηση. Δεν έχω κανένα αρνητισμό απέναντι στα απανταχού διακοσμητικά των good vibes ίσα ίσα που τα θεωρώ και χαριτωμένα. Μου θυμίζει το κεντητό “καλημέρα” που είχε η γιαγιά μου στον τοίχο, και που όταν ξυπνούσαμε το κοιτούσαμε όλοι με ύφος δε μας παρατάς και συ (για να μη πω και τίποτα χειρότερο).

Καλή διάθεση λοιπόν και η πρωταπριλιά δώρο, μήνα Αύγουστο έχουμε εξάλλου, και μάλλον χρειαζόμαστε αντικειμενικά μερικά ψέμματα για να την παλέψουμε.

Καλές Διακοπές λοιπόν και “Good vibes Only” ε!

Χρύσα Αντωνιάδη


*Ακολουθήστε το brooklyne.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα μας άρθρα!

 

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

− 6 = 2