Ευλαμπία Ρέβη, σε ευχαριστούμε για αυτά τα λίγα λεπτά ανθρωπιάς!

Είχα την ελπίδα πως την επόμενη φορά που θα άνοιγα το μαραφέτι να γράψω λίγες αράδες, θα ξεκινούσα με κάτι ελαφρώς πιο ελπιδοφόρο όπως “στον απόηχο των πυρκαγιών”. Δυστυχώς σήμερα ξημέρωσε Τρίτη, ο πύρινος όλεθρος μαίνεται ακόμη, o ουρανός είναι ξεθωριασμένος και έξω μυρίζει μια καμμένη ατμόσφαιρα, δίχως τέλος.

Στο δελτίο ειδήσεων που μετέδιδε ο OPEN είδαμε την εντολή εκκένωσης που δόθηκε στα χωριά Γαλατσώνα και Αβγαριά και δυστυχώς λυγίσαμε με τις εικόνες που μεταδόθηκαν. Ένας ηλικιωμένος κάτοικος στη Γαλατσώνα προσπαθούσε με νύχια και με δόντια -παρά το ήδη επιβαρυμένο του αναπνευστικό σύστημα- να περισώσει ότι μπορούσε, καταβρέχοντας τον περίβολο του σπιτιού του.

“Θα φύγω το πρωί, θα πάω Αθήνα” άρθρωσε με μεγάλη δυσκολία στη δημοσιογράφο του OPEN που στεκόταν απέναντι του εμφανώς ανήσυχη. Όταν εκείνη του πρότεινε να τον μεταφέρουν Αθήνα αφού δε διέθετε άλλο μεταφορικό μέσο, ο γέροντας έβαλε τα κλάματα και την ευχαρίστησε για την προσφορά της.

Τότε η Ευλαμπία Ρέβη, η δημοσιογράφος για την οποία γίνεται λόγος και πρέπει όλοι μας να τη μάθουμε με το όνομα της, ξέσπασε σε κλάματα. Τον παρακαλούσε μέσα από τους λυγμούς της να μη κλαίει.

Η Ευλαμπία όπως πολλοί συνάδελφοι της πήγε να καλύψει τα γεγονότα της φωτιάς στις περιοχές της Εύβοιας. Δεν άντεξε όμως βλέποντας τον πόνο αυτού του ανθρώπου. Σιώπησε. Άφησε στην άκρη τα λόγια τα μεγάλα. Έδειξε ενσυναίσθηση με τη στάση της. Μας θύμισε σε ελάχιστα λεπτά πως δε χρειάζεται να μιλάς, αλλά και να ακούς. Πάνω από επαγγελματισμούς και καθωσπρεπισμούς, ας μη λησμονούμε ότι έχουμε ανθρωπιά, όπου δεν πρέπει να αφήνουμε να κατατρώγεται από το σαράκι και την κακία.

Ευλαμπία Ρέβη, σε ευχαριστούμε. Δεν υπάρχουν λέξεις αρκετές  που να χωρούν το μεγαλείο της ψυχής σου. Στάθηκες πλάι σε αυτόν τον άνθρωπο, δεν τον εγκατέλειψες να πας να εξασφαλίσεις και άλλα πλάνα. Μπορεί εσύ να τον γνώριζες για πρώτη φορά όμως τα δάκρυα σου, ίσως να του έδωσαν μια στιγμιαία γιατρειά.

Κι εμείς μπορεί να μη σε γνωρίζαμε μέχρι πρότινος όμως σε μάθαμε. Σε αυτή την κόλαση που ζει η Εύβοια, εσύ ήσουν σαν ένας προάγγελος ελπίδας. Νομίζω κόσμε πως η ανθρωπιά ξεπρόβαλλε έστω για λίγο, έστω και έτσι.

Έμμα Σέικο


*Ακολουθήστε το brooklyne.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα μας άρθρα!

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

+ 10 = 16