Εσύ πως αντιμετωπίζεις την αϋπνία σου εν έτη 2022;

Η αλήθεια είναι πως πιστεύω ότι λίγο – πολύ ταυτίστηκες με τον τίτλο. Δεν είμαστε λίγοι εκεί έξω που για να μπορέσουμε να κοιμηθούμε καταφεύγουμε αρκετές φορές ακόμα και σε φαρμακευτικές λύσεις, απλά και μόνο για να μπορέσουμε να κλείσουμε έστω και 6 φυσιολογικές ώρες ύπνου. Γιατί όμως γίναμε έτσι;

Με το καθημερινό στρες και τη διαρκή ένταση που μας έχει περικυκλώσει έχουμε καταλήξει το μεγαλύτερο μας “άπιαστο” όνειρο να είναι ένας νορμαλ ύπνος. Προσωπικά έχω φτάσει σε σημείο αρκετές φορές να μένω ξύπνια έως και την επόμενη μέρα το μεσημέρι, να πέφτω για ύπνο (εφόσον δεν αντέχω πια) το απόγευμα, με αποτέλεσμα να ξυπνάω 3 τα ξημερώματα για να πιω τον πρωινό μου καφέ. Οκ, μπορεί να το περνάω πιο ακραία, αλλά όπως μου είπε και η φαρμακοποιός όταν πήγα να μου δώσει τίποτα μπας και κοιμηθώ λίγο πιο φυσιολογικά, είναι τα μόνα προιόντα που ξεπουλάνε αμέσως από τα ράφια της και σχεδόν κανένας από όσους μιλάει καθημερινά στο φαρμακείο της, δε μπορεί να κοιμηθεί φυσιολογικά.

Κάποτε λέγανε το κλισέ μέτρα προβατάκια. Ειλικρινά μπορεί να έχω μετρήσει όλες τις στάνες της ελληνικής υπαίθρου αλλά και πάλι δουλειά δε γίνεται.

Και κάπου εκεί κατέφυγα σε άλλες λύσεις. Μετέφερα το κρεβάτι μου σε κάθε τοίχο της κρεβατοκάμαρας, και όταν αυτό δεν “έπιασε” απλά της άλλαξα δωμάτιο για τα καλά.

Αυτό που βέβαια δε θέλω να καταλάβω είναι πως δε μου φταίει κανένα δωμάτιο και κανένα σεντόνι, για την αϋπνία που αντιμετωπίζω, παρά μόνο το στρες που έχω αφήσει να κάνει μόνιμο installation στο κεφάλι μου, και χωρίς να ξέρω ιδιαίτερα το γιατί.

Βέβαια θα μου πεις πως να ηρεμήσεις; Κορωνοιός, γυναικοκτονίες, βιασμοί και μόνο άσχημες ειδήσεις. Ειλικρινά δε θυμάμαι τον τελευταίο καιρό να έχω ακούσει αυτό που λέγανε και λίγο πιο παλιά στο ραδιόφωνο “Η καλή είδηση της ημέρας”.

Εσύ λοιπόν πως αντιμετωπίζεις την αϋπνία σου; Εγώ προσωρινά λέω να πάω να πάρω τη μελατονίνη μου μήπως και κοιμηθώ, ελπίζοντας σε καλύτερες μέρες και ειδήσεις… σουίτ ντριμς αρ νοτ made of this.

Χρύσα Αντωνιάδη 

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

80 − = 77