Εστίαση: Τώρα τι γίνεται, βγαίνω ή μένω;

Η αλήθεια είναι πως νιώθουμε οι περισσότεροι σαν τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο στο “Για ποιον χτυπάει η κουδούνα;” που θέλουμε να βγούμε για έναν καφέ, για ένα ποτό, για μια σουμάδα. Και μάλλον κάπως έτσι νιώθει και σύσσωμη η εστίαση.

Εμβολιασμένοι μέσα…ανεμβολίαστοι έξω. Βγήκαν οι χριστιανοταλιμπάν για συλλαλητήρια εν μέσω πανδημίας, διαβάζουμε και την κάθε αποψάρα των Dr. Facebook-άδων, κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε πολλοί από μας, βαρεθήκαμε να ασχολούμαστε και με το θέμα, έχουμε μαλώσει και με φίλους και γνωστούς για τα 5g που δυστυχώς όσοι εμβολιαστήκαμε πλήρως δεν έχουμε στα κινητά μας… η ζωή προχωρά και είμαστε τα μέσα Ιούλη. Το που να σφίξουν οι ζέστες…δεν μας πιάνει δυστυχώς.

Είμαι υπέρμαχος του εμβολίου. Δεν έχει φοβάμαι, έχω αμφιβολίες, δεν ξέρω τι εμβόλιο είναι αυτό και άλλα τέτοια κουλά. Είναι η ώρα να εμπιστευτείς την επιστήμη όπως καλά κάνεις τόσα χρόνια και τελειώνει η συζήτηση ΕΔΩ. Η εστίαση είναι εκείνη που πληρώνει τα πολλά σπασμένα. Επιχειρηματίες και μιλάω για εκείνους που ξέρουν να κάνουν την δουλειά τους σωστά, οι υπόλοιποι δεν με αφορούν καν, πρέπει να αποδείξουν πως δεν είναι ελέφαντες και να ασχολούνται με τον κάθε ψεκασμένο που για μια μπύρα τους κάνουν την ζωή στην κυριολεξία ποδήλατο για το πόσο ρατσιστικός είναι ο διαχωρισμός. Φιλαράκι, η πουτάνα η ζωή είναι άδικη και το air cool θα το χαρείς μόνο εάν έχεις εμβολιαστεί. End of story.

Η κάθε επιχείρηση, αυτή που τουλάχιστον σέβεται τον εαυτό της, δεν ήξερε να πληρώνει το ένα πρόστιμο πίσω από το άλλο και να τρομοκρατείται με λουκέτο επειδή εσύ δεν έχεις μάθει να υπακούς στους νόμους και τις διατάξεις και το παίζεις καμπόσος από το καναβάτσο του καναπέ σου. Για να πάρουμε λοιπόν την ζωή μας ξανά στα χέρια μας και να κυκλοφορούμε ελεύθεροι, να αγκαλιαζόμαστε σφιχτά, να χορεύουμε μέχρι πρωίας, να πίνουμε από το ίδιο ποτήρι ρε αδερφέ, ο διαχωρισμός πρέπει να γίνει για να νιώσεις πόσο πίσω πας τις ζωές μας επειδή είσαι ένα ανυπάκουο ανθρωπάκι. Ναι, είναι δικαίωμα σου φυσικά να κάνεις ή όχι το εμβόλιο, όπως δικαίωμα μου είναι και μένα να σε θεωρώ υγειονομική βόμβα που φοβάμαι να στείλω το παιδί μου στο σχολείο από Σεπτέμβρη επειδή η οικογένεια σου και εσύ δεν έχεις εμβολιαστεί αλλά το παιδί σου θα το στείλεις κανονικά στα θρανία από Σεπτέμβρη.

Δεν τα βάζω με όλους τους ανεμβολίαστους. Υπάρχει ακόμα ευτυχώς και η μερίδα εκείνων που μπορεί να αντιδρούν με το εμβόλιο για τους δικούς τους λόγους αλλά αντιλαμβάνονται πλήρως τον διαχωρισμό. Ανοίγοντας όμως σήμερα τα σόσιαλ και βλέποντας χιλιάδες επιχειρήσεις εστίασης να βγάζουν τις ανακοινώσεις τους για το άνοιγμα των εσωτερικών τους χώρων, έπαθα κυριολεκτικά πανικό με όσα έβλεπα τον κοσμάκη να σχολιάζει από κάτω.

Πήγα κατευθείαν στους χάρτες στο κινητό μου για να βεβαιωθώ ότι το στίγμα μου δεν ήταν στην Μπανανία αλλά στο Ελλαδιστάν. Η Μπανανία φαντάζει πολιτισμικό όνειρο και απέχει παρασάγγας από την μιζέρια μας σαν κράτος. Αχ!

Κωνσταντίνα Πανούση


*Ακολουθήστε το brooklyne.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα μας άρθρα!

 

More

Πες αντίο στο hairspray! Τιθάσευσε τα μαλλιά σου με...

Τα hair wax sticks μας τράβηξαν την προσοχή καθώς γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στα social media...

Αρωματοθεραπεία με αιθέρια έλαια – Κάνε αυτό το δώρο...

Το πιθανότερο είναι να έχεις ήδη ακούσει για τα αιθέρια έλαια και τις πολλαπλές ευεργετικές ιδιότητες που...
Brooklyne