E-food να προσέχεις τον Παντέλο

Εργασιακό μεσαίωνα πρότεινε με ένα απλό μήνυμα το e-food στους διανομείς τους, τους ανθρώπους που την έκαναν Νο 1 εταιρεία delivery. Στέκομαι στο απλό μήνυμα αδέρφια γιατί δεν μπήκαν καν στον κόπο να τους ενημερώσουν δια ζώσης για τις αλλαγές στο εργασιακό τους περιβάλλον που είναι ήδη επιβαρυμένο και πολλές φορές επικίνδυνο. Το εργάκι το γνωστό: ή δέχεσαι να δουλεύεις με μηδέν δικαιώματα ή παίρνεις πόδι.

Όταν το υπερμέγεθος της εταιρείας πια, πιάνει νούμερα Giant, τουλάχιστον πιστεύεις πως κάποια στιγμή ο εργοδότης θα εκτιμήσει το ανθρώπινο δυναμικό του. This last year! Τα social media και ειδικά το θρασύτατο, δυναμικό, που δεν σηκώνει και πολλά twitter, βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Όχι, δεν θα κάνετε πια ότι σας καπνίσει κουστομαδολεφτάδες και αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζατε καλά. Οι διαγραφές έπεσαν βροχή από τα κινητά των απανταχού Ελλήνων και το βαθμολογικό range στη Google έκανε βουτιά στο ένα αστεράκι. Life is bitch!!

Το εκβιαστικό μήνυμα που δέχτηκαν οι διανομείς στα inbox τους ήταν τόσο θρασύδειλο που σε αφήνει άφωνο. Λες “δεν μπορεί να το έγραψαν αυτό;”. Και όμως το έγραψαν χωρίς φόβο και πάθος. Η ιστορία δεν τελειώνει όμως εδώ. Το efood βγήκε να μαζέψει την κατάσταση που είδε να ξεφεύγει και οι μετοχές του να βουλιάζουν σε βάλτο δίχως βοήθεια καμιά, κάνοντας το επικότερο τρολάρισμα στην ιστορία των τρολαρισμάτων και είναι εκεί που λες για δεύτερη φορά “Δεν μπορεί να το έκαναν;”. Το ίδιο το e-food βγήκε να αποδοκιμάσει το…e-food. Στην ανακοίνωση του “Αδιαπραγμάτευτη στάση του efood είναι η διασφάλιση των διακαιωμάτων των διανομέων και των συνεργατών μας. Αποδοκιμάζουμε την χθεσινή λανθασμένη επικοινωνία καθώς δεν εκφράζει την κουλτούρα και την φιλοσοφία της εταιρείας”. Και σε αυτό το κρίσιμο σημείο κοιτιέσαι στο καθρέφτη και αναρωτιέσαι “ΤΙ ΦΑΣΗ;”. Είτε μας περνάνε για ένα μάτσο άχρηστους που δεν ξέρουμε να διαβάζουμε μία αράδα ή την efood την διαχειρίζονται ακατάλληλοι σε όλα τους. Μαντέψτε το σωστό στο δίπολο.

Και επειδή διάβασα πολλά στο twitter και άλλα τόσα στο Facebook που με έκαναν να γελάσω με την καρδιά μου, δανείζομαι τίτλο από έναν φίλο τον Χρήστο Τούτουζα, που τα σχόλια του στα social πιάνουν range 5 στα 5 αστεράκια (sorry efood).

Η δύναμη των social όμως έκαναν για άλλη μια φορά τη σωστή και βρώμικη δουλειά. H efood σε ένα δεύτερο μήνυμα που αντάλλαξε με το αγαπημένο της ανθρώπινο δυναμικό έδωσε την επιλογή: ή ανανεώνεις την σύμβασή σου με τους ίδιους όρους ή συνεχίζεις με το νέο καθεστώς που σου προτείνουμε. Η επιλογή δική σου. Σε αυτό το σημείο να ενημερώσω το ανίκανο επικοινωνιακό τμήμα της efood πως δεν υπάρχουν προφανώς δύο επιλογές μιας και η δεύτερη δεν είναι πρόταση αλλά “ομηρία”. Εντάξει, μην ζητάμε και πολλά! Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα λένε.

 E-food να προσέχεις τον Παντέλο

Κωνσταντίνα Πανούση


*Ακολουθήστε το brooklyne.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα μας άρθρα!

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

− 7 = 2