Όλοι θέλουμε μια Jacqueline Carlyle για αφεντικό μας

Το The Bold Type έκανε την εμφάνισή του πριν λίγο καιρό στο Netflix προσφέροντάς μας ένα μοναδικό binge-watching 4 σεζόν και κάνοντάς μας να περιμένουμε εναγωνιώς για την 5η και τελευταία.

Η σειρά χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως το Sex and the City των millennials, με περισσότερο body positivity, diversity και κοινωνικά θέματα που απασχολούν γυναίκες αλλά και άνδρες του σήμερα.

Πρωταγωνίστριες είναι τρεις γυναίκες στα mid και αργότερα στα late 20s, που εργάζονται σε ένα γυναικείο περιοδικό με το όνομα «Scarlet». Η φιλία και η δουλειά τους έχουν τον πρώτο λόγο, ενώ οι έρωτες παίζουν στο background και δεν τις καθορίζουν.

Το πιο ενδιαφέρον πρόσωπο όμως –κατά την άποψή μου- είναι η αρχισυντάκτριά τους, Τζάκλιν Κάρλαϊλ. Το αφεντικό τους θα περιμέναμε να είναι ένα αντίγραφο της Μιράντα Πρίσλεϊ από το «The Devil wears Prada», όμως, εδώ η σειρά κάνει την ανατροπή και μας δίνει μια υπέροχη γυναίκα-πρότυπο.

Η Τζάκλιν δεν είναι bitch ούτε bossy με κανέναν, ούτε με τους ανώτερους αλλά ούτε και με τους κατώτερούς της στη δουλειά. Είναι μια γυναίκα που εμπνέει, γίνει κίνητρο στις νέες συντάκτριες και τους μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις και την εμπειρία της. Με λίγα λόγια, δεν είναι boss αλλά leader.

Αυτό, για καλή μας τύχη, έρχεται σε αντίθεση με το στερεότυπο που υπάρχει και δυστυχώς πολλές φορές επιβεβαιώνεται, ότι οι γυναίκες με εξουσία είναι killers, ψυχρές και τοξικές.

Προσωπικά, είχα την χειρότερη εμπειρία με μια τέτοια γυναίκα, με τοξική και ενίοτε αντιεπαγγελματική συμπεριφορά, που με έκανε να αρρωστήσω ψυχολογικά αλλά και σωματικά. Το αποτέλεσμα ήταν να μην μπορώ να σηκωθώ το πρωί από το κρεβάτι, να σκέφτομαι να το παίξω άρρωστη για να μην πάω, να παραιτηθώ κι ας μην έχω βρει άλλη δουλειά. Το χειρότερο όμως ήταν ότι με έκανε να αμφισβητήσω την ικανότητά μου στη δουλειά και να σκεφτώ μέχρι και καριέρα να αλλάξω. Γιατί; Απλώς επειδή δεν με γούσταρε και δεν της έκανα τα χατίρια. Το αποτέλεσμα ήταν μούτρα, ξινίλα και φυσικά καμία επιβράβευση για τη δουλειά μου.

Όταν απαλλάχτηκα από αυτήν, έφυγε και ένα ψυχολογικό βάρος από πάνω μου και είμαι πιο καλά επαγγελματικά από ποτέ. Δεν θέλω να πιστέψω ότι όλες οι γυναίκες με εξουσία είναι έτσι και θα το αποδώσω στον χαρακτήρα.

Ο ρόλος της Τζάκλιν είναι η απόδειξη ότι μια γυναίκα-αφεντικό μπορεί να αποτελέσει έμπνευση και πρότυπο, που θα σε κάνει να αγαπήσεις περισσότερο τη δουλειά σου και να την κάνεις με περισσότερο κέφι και μεράκι.

Μακάρι να υπάρχουν πολλές Τζάκλιν εκεί έξω και ίσως συνταντήσω και γω κάποια μια μέρα. Ή ίσως γίνω εγώ αυτή.

Κωνταντίνα Βουλγαρέλη

More

Φουλάρι – Καλωσόρισε την άνοιξη με το must item...

Βρισκόμαστε στην αρχή της άνοιξης και το απαραίτητο αξεσουάρ για να συμπληρώσει μια ιδανική εμφάνιση δεν είναι...

Lip Gloss Nails: Το απόλυτο manicure για την Άνοιξη...

Αποτελεί κοινό μυστικό για όλες μας ότι τα κομψά, λαμπερά και ταυτόχρονα διακριτικά νύχια είναι για το...
Brooklyne