Η σεξουαλικότητα σου δεν είναι πρόστυχη

DAILYCIOUS

DO NOT FEAR STAY HERE

Share

Δεν υπάρχουν κώδικες. Μια γυναίκα μπορεί να συμπεριφέρεται σαν άντρας αλλά και το αντίθετο. Και στην τελική, τι σε νοιάζει εσένα τι κάνει η διπλανή σου;

Υπάρχουν χαρακτηρισμοί όπως “τσούλα”, “πρόστυχη” κτλ. Όλα αυτά όμως έχουν να κάνουν με στερεότυπα. Ίσως γιατί η εικόνα του καλού παιδιού, μπορεί και να πουλάει πολύ πιο εύκολα στον σύγχρονο κόσμο.

Ίσως γιατί στην κοινή ιδεολογία μπορούμε να σεβαστούμε πολύ πιο εύκολα μια γυναίκα, που απλά δεν θέλει να προκαλεί. Έτσι όμως χτίζεται ένας κύκλος από ασέβεια και κακοποίηση. Με το να συντηρούμε τέτοιες απόψεις καταφέρνουμε να κρατάμε το μυαλό μας στο παρελθόν, έρμαιο μιας δαιμονολογίας που δεν έκανε ποτέ καλό σε κανένα.

imageΗ σεξουαλικότητα της κάθε γυναίκας εκεί έξω, δεν είναι ντροπή. Με όποιον τρόπο και αν παρατηρείς τα πράγματα, θα πρέπει να είσαι σε θέση να δείς όλες τις πλευρές που εκφράζονται μέσα από το ίδιο φάσμα.

Σκέψου λοιπόν ότι εκεί έξω κάθε γυναίκα είναι ξεχωριστή. Χωρίς κανόνες, χωρίς στερεότυπα. Σταμάτα λοιπόν να είσαι μισογύνης και αγάπησε τη γυναίκα που έχεις δίπλα σου. Δεν υπάρχει εξάλου τίποτα πιο όμορφο από μια γυναίκα εκεί έξω που δε φοβάται να είναι ο εαυτός της.

Γι αυτό να θυμάσαι. Καμιά σεξουαλικότητα δεν είναι πρόστυχη, πέρα από το πρόστυχο μυαλό που μπορεί να υπάρχει εκεί έξω, σε κάθε γωνία, σε κάθε στιγμή. Καλημέρα είπαμε;

Χρύσα Αντωνιάδη

 

 

Χρύσα Αντωνιάδη
I used to get upset by people not understanding me, but I’ve made a career out of it now...
Brooklyne