Πεδίον του Άρεως: Ασκήθηκε δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας εις βάρος της γυναίκας που συνελήφθη

DAILYCIOUS

DO NOT FEAR STAY HERE

Έφυγε από τη ζωή η ακτιβίστρια και πρόεδρος του ΣΥΔ Μαρίνα Γαλανού

Αιφνιδίως μάθαμε σήμερα το απόγευμα για την ξαφνική απώλεια...

Share

Δίωξη ασκήθηκε τελικά από Την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας εις βάρος της γυναίκας που συνελήφθη χθες ως ύποπτη για τη φωτιά στο Πεδίον του Άρεως.

Σε βάρος της συλληφθείσας ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για εμπρησμό από πρόθεση με κίνδυνο σε πράγματα. Η κατηγορούμενη παραπέμφθηκε σε δίκη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η γυναίκα φαίνεται να είναι Αφγανικής καταγωγής και νεαρής ηλικίας, ωστόσο, έχει αποκλειστεί η εμπλοκή της σε κάποια μορφή οργάνωσης,

Χθες η γυναίκα μεταφέρθηκε  στο αστυνομικό τμήμα της Κυψέλης έπειτα από μαρτυρίες περίοικων και διερχόμενων ότι επιχείρησε να βάλει φωτιά στο Πεδίον του Άρεως. Μάλιστα, οι μαρτυρίες μιλούν για διπλή προσπάθεια εμπρησμού. Η πυρκαγιά ξέσπασε στο άλσος, από την πλευρά της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Το ρεύμα καθόδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας προς το κέντρο, παρέμεινε κλειστό για λίγη ώρα. Ωστόσο, η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, καθώς υπήρξε άμεση αντίδραση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής.

Η γυναίκα συνελήφθη γύρω στις 5.30μ.μ., λίγα μόνο λεπτά αφού ξέσπασε η φωτιά. Πάνω της βρέθηκαν δύο αναπτήρες, βενζίνη και εύφλεκτα υλικά, καθώς και ένα φιαλίδιο υγραερίου για γέμισμα αναπτήρων.

Με αφορμή το συγκεκριμένο συμβάν, ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης δήλωσε χθες: «Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό ότι επιχειρήθηκε να μπει φωτιά στην καρδιά της Αθήνας, στο πάρκο μας.  Οφείλουμε να είμαστε όλοι σε εγρήγορση και να προβαίνουμε σε καταγγελία κάθε ύποπτης κίνησης. Ευχαριστώ θερμά τα στελέχη της πυροσβεστικής και της Περιφέρειας Αττικής τα οποία επενέβησαν άμεσα και η φωτιά ετέθη υπό έλεγχο πριν πάρει διαστάσεις».

Δέσποινα Γεωργοσοπούλου

 

Δέσποινα Γεωργοσοπούλου
Πάλευα χρόνια να φύγω από την εφηβεία! Μέχρι που συνειδητοποίησα ότι είναι η καλύτερη περίοδος! Ναι, έχει τα σκαμπανεβάσματά της, τις εκρήξεις και την αστάθειά της. Είναι, όμως, η εποχή του ονείρου, της δημιουργικότητας, της προσωπικής επανάστασης, του έρωτα, της αμφισβήτησης, της αναζήτησης της αλήθειας, του οράματος!!! Διανύω, λοιπόν, αυτή την υπέροχη διαδρομή με πάθος. Τι κι αν αντί για ακμή, έχω συντροφιά κάποιες ρυτίδες!
Brooklyne