Που σταματάνε οι αρμοδιότητες μιας τεχνήτριας νυχιών και ξεκινούν αυτές ενός γιατρού;

Aς ξεκινήσουμε από κάτι πολύ βασικό: εκεί που σταματάει το αισθητικό κομμάτι και ξεκινάει το ιατρικό δεν πρέπει να επεμβαίνει καμια τεχνήτρια. To τονίζω καθώς δεν είμαστε γιατροί, είμαστε αισθητικοί και ακόμα κι αν μια πελάτισα μας ζητήσει να υπερβούμε το όριο των αρμοδιοτήτων μας εμείς πρέπει να ξέρουμε που να σταματήσουμε.

Για παράδειγμα, εάν έρθει μια κυρία ή ένας κύριος που έχει κάλους, ναι, καθαρίζουμε κάλους, δεν τους αφαιρούμε παρά μόνο εάν είμαστε εκπαιδευμένες και αναλαμβάνουμε μόνο περιπτώσεις οι οποίες εμπίπτουν στο πεδίο των γνώσεών μας. Αν πρόκειται για κάτι που τις ξεπερνά προτείνουμε την ιατρική γνώμη.

Όσον αφορά στους μύκητες, και πάλι μια πελάτισσα οφείλει να επισκεφθεί έναν ειδικό γιατρό για να της δώσει την κατάλληλη αγωγή. Η δική μας δουλειά είναι να μπορούμε να αναγνωρίσουμε το πρόβλημα, την πρώτη αποτύπωση, όμως μετά οφείλουμε να παραπέμψουμε τον κάθε άνθρωπο στην αρμόδια ιατρική ειδικότητα.

Ακόμα και σε απλές περιπτώσεις και πάλι καλό θα είναι να μην προτείνουμε εμείς θεραπείες, αλλά να συμβουλεύουμε τον πελάτη ή την πελάτισσα στο να επισκεφθεί τον κατάλληλο γιατρό. Ας μείνουμε στα δικά μας χωράφια και ας μην μπαίνουμε σε άλλων.

H Γιασμίν Σιδηροπούλου είναι ιδιοκτήτρια του GS Best Of You Nail Bar and Beauty Treatments το οποίο βρίσκεται στη διεύθυνση Υψηλάντου 31 & Ρήγα Φεραίου 25 Νέο Ψυχικό, τηλ. 21 1182 6113.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

90 − 86 =