Πεντικιούρ και καλοκαίρι: όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη σεζόν που κυκλοφορείς κυρίως ξυπόλητη

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες θα πρέπει να φροντίζουμε τα νύχια των ποδιών μας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Καλό θα είναι λοιπόν να κάνουμε πεντικιούρ κάθε 3 εβδομάδες, αλλά μία φορά την εβδομάδα ακόμα καλύτερο θα ήταν να κάνουμε και μόνες μας συντήρηση στο σπίτι, γιατί τα πόδια μας είναι εκτεθειμένα φορώντας ανοιχτά παπούτσια ή περπατώντας κυρίως ξυπόλητες στην άμμο ή τα βότσαλα της κάθε παραλίας. Τι σημαίνει αυτό: να τρίβουμε με τη ράσπα τις φτέρνες μας και χρησιμοποιούμε ενυδατική κρέμα.

Ποιο πεντικιούρ να επιλέξει μια γυναίκα για το καλοκαίρι: απλό, ημιμόνιμο ή τζελ;

Σε ότι αφορά στο θέμα του πεντικιούρ, καλό θα είναι να μην το αμελούμε και τον χειμώνα καθώς δεν είναι μόνον η αισθητική πλευρά του θέματος αλλά και η υγιεινή του ποδιού αυτή καθαυτή. Όσο τα πόδια μας βρίσκονται μέσα σε ένα κλειστό παπούτσι κατά τους χειμερινούς μήνες, ασκείται σε αυτά πίεση και αυτό δημιουργεί κάποια συγκεκριμένα προβλήματα, όπως πχ η εμφάνιση ενός μύκητα αν εγκλωβιστεί υγρασία μέσα στην κάλτσα μας. Επειδή τα πόδια μας κυρίως βρίσκονται μέσα σε κλειστά παπούτσια λοιπόν και καταπονούνται, πρέπει να προσέχουμε το θέμα της υγρασίας ειδικά ανάμεσα στα δάκτυλα αλλά και στα νύχια μας.

Το καλοκαίρι λοιπόν, μπορεί να είναι πιο δημοφιλές ‘καλλωπιστικά’ λόγω των ανοιχτών παπουτσιών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήνουμε το χειμώνα απεριποίητα τα πόδια μας. Απλώς το χειμώνα μπορεί να γίνεται μία φορά το μήνα.

Όσον αφορά στο τι βερνίκι να χρησιμοποιήσει μια γυναίκα το καλοκαίρι, θα έλεγα ότι το μόνο ‘μειονέκτημα’ του απλού βερνικιού είναι ότι μπορεί να φθαρεί πιο σύντομα αν δεν είναι διαρκείας. Απο εκεί και πέρα όλα είναι πολύ σχετικά. Το τεχνητό νύχι δεν το προτείνω σε καμια περίπτωση διότι μιλάμε για πόδι, δεν μιλάμε για χέρι που είναι ελεγχόμενη η κατάσταση,που δηλαδή αν χτυπήσουμε θα το δούμε εάν το χτυπήσουμε και δημιουργηθεί μια ρωγμή. Στο πόδι αντίθετα, αν χτυπήσουμε το νύχι μας μπορεί να μην δώσουμε σημασία, να μπει υγρασία και να δημιουργηθεί μούχλα ή ακόμα και σηψαιμία. Εγώ δεν το προτείνω.

Συνήθως προτείνουμε πράγματα ανάλογα με τις ανάγκες της πελάτισσας. Αν μια γυναίκα επιθυμεί να κάνει ημιμόνιμο και είναι τακτική στην συντήρησή της ναι μπορεί να το κάνει. Σε αυτή την περίπτωση, τους χειμερινούς μήνες, μετά το ημιμόνιμο, θα προτείνω έπειτα την αφαίρεση και μια θεραπεία ώστε να ξεκουραστεί το νύχι και να παράξει όλη τη χαμένη του κερατίνη. Προσωπικά ως τεχνήτρια και ως ιδιοκτήτρια καταστήματος μανικιούρ-πεντικιούρ δεν προτείνω σε καμια περίπτωση να ‘χτίσουμε’ τα νύχια των ποδιών μας εκτός αν η πελάτισσα αντιμετωπίζει ένα πραγματικά σοβαρό πρόβλημα στη μήτρα του νυχιού. Σε διαφορετική περίπτωση πιστεύω πως ένα απλό ή ένα ημιμόνιμο πεντικιούρ είναι κατάλληλο για να είναι μια γυναίκα πολύ περιποιημένη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

H Γιασμίν Σιδηροπούλου είναι ιδιοκτήτρια του GS Best Of You Nail Bar and Beauty Treatments το οποίο βρίσκεται στη διεύθυνση Υψηλάντου 31 & Ρήγα Φεραίου 25 Νέο Ψυχικό, τηλ. 21 1182 6113.

*Ακολουθήστε το brooklyne.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα μας άρθρα!

 

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

− 1 = 1