Είναι σωστό να επιχειρούμε να αφαιρέσουμε μόνες μας το υλικό από τα τεχνητά νύχια;

Tην αφαίρεση τεχνητών νυχιών δεν πρέπει να την κάνουμε μόνες μας στο σπίτι με κανέναν τρόπο αν δεν γνωρίζουμε πως πρέπει να γίνει. Κι αυτό γιατί είναι πάρα πολύ εύκολο να τραυματίσουμε την πλάκα του νυχιού και να προκαλέσουμε ονυχόλυση ή οποιασδήποτε άλλης μορφής τραυματισμό πάνω στα νύχια.

Εκτός των τεχνητών νυχιών επίσης δεν είναι σωστό να αφαιρούμε και το ημιμόνιμο βερνίκι γιατί επίσης μπορεί να προκαλέσουμε κάποιον τραυματισμό – όχι τόσο σοβαρό όσο στα τεχνητά- παρόλα αυτά δημιουργείται αρκετή φθορά που μετά χρειάζεται χρόνο για να επανέλθει το επίπεδο της κερατίνης στα φυσιολογικά πλαίσια.

Προτείνω να πηγαίνουμε στην τεχνήτρια για την αφαίρεση των τεχνητών νυχιών ή έστω με την καθοδήγησή της αν για κάποιο σοβαρό λόγο δεν μπορούμε να πάμε στο κατάστημα. Ένας συνηθισμένος τραυματισμός στα νύχια προέρχεται από το δάγκωμα των νυχιών λόγω στρες, είτε από το τράβηγμα με τα χέρια που θα αφαιρέσει βίαια το υλικό από τα νύχια. Γι αυτό λοιπόν θα πρέπει να καταφεύγουμε σε έναν ειδικό ή έστω να τον συμβουλευόμαστε.

Ο τραυματισμός είτε μικρός είτε μεγαλύτερος που προκαλείται μπορεί να μας οδηγήσει μέχρι και στο να αναζητήσουμε ιατρική βοήθεια, γι αυτό εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και δεν αφαιρούμε μόνες μας το υλικό από τα τεχνητά ή τα ημιμόνιμα νύχια.

H Γιασμίν Σιδηροπούλου είναι ιδιοκτήτρια του GS Best Of You Nail Bar and Beauty Treatments το οποίο βρίσκεται στη διεύθυνση Υψηλάντου 31 & Ρήγα Φεραίου 25 Νέο Ψυχικό, τηλ. 21 1182 6113.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

− 1 = 1