Τα ξεχωριστά αρχιτεκτονικά κοσμήματα της Jennifer Crupi

Για την σχεδιάστρια Jennifer Crupi, τα κοσμήματα εκφράζουν την ψυχολογική μας κατάσταση, ενώ μέσα από αυτά μπορούμε να παρακολουθήσουμε την ιστορία μιας ολόκληρης ξεχωριστής τέχνης και τεχνικής. Η αρχιτεκτονική εξάλλου δεν ζεί μόνο σε μεγαλοπρεπή και εντυπωσιακά κτήρια αλλά και σε μέρη που δεν είχαμε φανταστει ποτέ. Στην συλλεκτική σειρά Ornamental Hands, η Jennifer Crupi δημιουργεί κοσμήματα που συνδέουν αριστοτεχνικά τα δάχτυλα με τον καρπό, επιτρέποντας την μεταξύ τους κίνηση μέσα από διαδραστικές ενώσεις. Εξάλλου ίσως να μην έχουν σημασία όσα λες, αλλά όσα μπορείς να εκφράσεις μέσα από τη γλώσσα του σώματος σου.

ornamental-3Στην προκειμένη περίπτωση δε συζητάμε τόσο το πρακτικό κομμάτι των κοσμημάτων, προφανώς δεν προορίζεται για μια καθημερινή ή απλή χρήση. Ο ξεχωριστός σχεδιασμός των κοσμημάτων της Crupi μας υπενθυμίζει κυρίως ότι στην τέχνη δεν υπάρχουν όρια, ακόμα και αν αυτή εκφράζεται μέσα από ένα τόσο μικρό αντικείμενο. Εξάλλου υπάρχουν βαθμίδες και κατηγορίες, μπορεί να είσαι σχεδιαστής, μπορεί να είσαι αρχιτέκτονας ή ακόμα και γλύπτης για να μπορέσεις να υλοποιήσεις τόσο ιδιαίτερα την απόδοση μιας “συνδετικής” κίνησης.

ornamental-2Η Crupi έχει αναφέρει σε αρκετές συνεντεύξεις ότι παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις κινήσεις του ανθρωπίνου σώματος, ενώ παράλληλα προσπαθεί να ερμηνεύσει όσα δείχνουν οι συμπεριφορές που δεν εκφράζονται μέσα από λόγια. Για εκείνη έχει μεγαλύτερη σημασία έχει να επικοινωνούμε με τα σώματα μας, και κάπου εκεί υποστηρίζει ότι αντλεί την έμπνευση της.

Ο εκθέσεις της έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές χώρες του κόσμου, όπως Γερμανία, Ιταλία και Νέα Υόρκη, με αποκλειστικές αναφορές στα έργα της.

ornamental-4Μπορείς να μάθεις περισσότερα για εκείνη μέσα από το προσωπικό της site εδώ και ίσως λίγα παραπάνω στο βίντεο που ακολουθεί:

Χρύσα Αντωνιάδη

 

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

39 − = 38