Met Gala: H Kim Kardashian ντύθηκε “sleep paralysis” και είμαστε πολύ οκ με αυτό

Κάποτε η Δέσποινα Μοιραράκη έβγαινε και έλεγε ότι το χαλί είναι μαύρο, αλλά το ωραίο το μαύρο. Η αλήθεια είναι πως το μαύρο αποτελεί ένα παρεξηγημένο χρώμα, αν και θεωρώ πως είναι αυτό που έχει τις περισσότερες ιστορίες να αφηγηθεί. Το μαύρο είναι αινιγματικό, σε προκαλεί να το ανακαλύψεις και τώρα αν θα το κάνεις είναι δικό σου πρόβλημα, και όχι δικό του. Όπως έχει πει λοιπόν και ο Henri Matisse “Το μαύρο είναι το χρώμα του φωτός, και όχι του σκοταδιού”, και εδώ που τα λέμε ίσως και να είχε και ένα δίκιο.

Πίσω στα “δικά” μας λοιπόν, τα φώτα της δημοσιότητας έκλεψε στα σκαλιά του Met Gala, η Kim Kardashian, η οποία αποφάσισε να ντυθεί κάτι ανάμεσα σε sleep paralysis και μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά, στους κάμπους πέφτει φλας… από τους φωτογράφους που δε πίστευαν στα μάτια τους, μπροστά σε αυτό που αντίκρυσαν. Ω ναι, η Kim αποφάσισε να ντυθεί η “σκιά” της και από ότι φαίνεται κανείς δε μπορεί να καταλάβει το γιατί.

Η αλήθεια είναι πως η Kim δεν έχει συνηθίσει να κάνει τέτοιες εμφανίσεις, πόσο μάλλον όταν αποφάσισε να ντυθεί σα να βγήκε μόλις ολόφρεσκια, από μια μαύρη τρύπα. Ομολογώ πως το concept με εντυπωσίασε ιδιαίτερα (δεν είμαι φαν της αλλά δεν έχει καμία ιδιαίτερη σημασία στην ιστορία μας), και μου θύμισε πριν μερικά χρόνια όταν είχα δεί μια εντυπωσιακή και παράλληλα γοητευτική χορογραφία από μια χορεύτρια που είχε ντυθεί από την κορυφή μέχρι τα νύχια σαν μαύρη καλιακούδια, έχοντας βέβαια και προσθετικά στα δάχτυλα της για περισσότερη έκφραση στις κινήσεις της. ‘Εψαξα να βρω όλο το βίντεο δυστυχώς δε μπόρεσα να το εντοπίσω κάπου, αλλά υπάρχει στη συλλογή μου από ένα παλιό μου στόρι στο κινητό, οπότε το επισυνάπτω για να καταλάβετε το κόνσεπτ (μπορεί να το είδε και η Kim βέβαια ξέρω και γω).

Νομίζω πως η κεντρική ιδέα όλων είναι, ότι οι Kardashians λατρεύουν γενικότερα τα φώτα της δημοσιότητας. Δεν έχει σημασία το πως ή το γιατί, αλλά μόνο το αποτέλεσμα. Δε θεωρώ σε καμία περίπτωση πως η Kim φόρεσε το total black λουκ από κάποια συγκεκριμένη άποψη ή θεωρία, θεωρώ πως απλά ήθελε να ξεχωρίσει και αντικειμενικά το κατάφερε. Κανείς βέβαια δεν είναι σε θέση να ξέρει τι είχε η ίδια στο μυαλό της, σημασία έχει ότι ενώ ήταν η πιο φλατ εμφάνιση (απλά μαύρο πατόκορφα), εξελίχθηκε να είναι παράλληλα και η πιο εντυπωσιακή.

Σαν γνήσια gothic φαν από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου, λατρεύω τέτοιου είδους εμφανίσεις. Άλλοι θα τις θεωρούσαν τρομακτικές, αλλά προσωπικά τις ερμηνεύω πάντα σαν θεατρικές και καλλιτεχνικές εκφράσεις. Προσωπικά δε με ενδιαφέρει τι ήθελε να εκφράσει η Kim αλλά το αποτέλεσμα σίγουρα δημιουργεί ένα αίνιγμα προς πάσα κατεύθυνση. Ζωή μετά από χωρισμό; Θέλει να μείνει μακρυά από τα έντονα φώτα της δημοσιότητας; Αλλαγή κοσμοθεωρίας, όπως όταν η Μαντόνα ανακάλυψε την Καμπάλα και κοντέψαμε να την χάσουμε; Κανείς δε ξέρει. Σημασία έχει πως η πρώην κυρία West ξέρει να παίζει πολύ καλά το παιχνίδι της δημοσιότητας, και οκ το αγοράζουμε αυτή τη φορά.

Βέβαια αν κάτσουμε να σκεφτούμε ότι κάποτε έσκασε “φλοράλ ταπετσαρία” στο ίδιο χαλί, καλύτερα total black λουκ γιατί αναμφίβολα, το μαύρο εκτός από το να “κόβει” έχει και πάντα μια ιδιαίτερη αγκαλιά για όλους. So stay black, and never go back.

Χρύσα Αντωνιάδη

Andy Warhol – Ο βασιλιάς της Pop Art που έφυγε σαν σήμερα

Ο Andy Warhol αποτελεί το σύμβολο της Pop Art κουλτούρας, μιας τέχνης που άφησε το στίγμα της στο χρόνο, και όχι μόνο. Γεννήθηκε στις 6...

Amy Winehouse – Η απόλυτη rockabilly μούσα της Soul που έφυγε σαν σήμερα

Υπάρχουν αρκετοί καλλιτέχνες οι οποίοι μας εμπνεουν είτε φωνητικά, είτε όμως και στυλιστικά, σαν να προοριζόντουσαν όλη τους τη ζωή ώστε να γίνουν τα...

Ας μιλήσουμε για μερικά από τα εμπορικά singles όλων των εποχών

Δεν έχει να κάνει αν σου αρέσουν προσωπικά ή όχι, γιατί εδώ θα πάμε ξεκάθαρα με κριτήριο τις πωλήσεις. Είμαι σίγουρη ότι θα έχεις...

Η glamour ghoul Maila Nurmi a.k.a “Vampira” ίδρυσε το goth πριν το goth

Η Maila Nurmi δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να γίνει διάσημη, ίσως και να μην την ένοιαζε καν. Σύμφωνα με αρκετούς δεν ήταν απλά η πρώτη...
Brooklyne