Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022

Γιατί η διαθήκη της βασίλισσας Ελισάβετ θα σφραγιστεί για 90 χρόνια

Σε χρηματοκιβώτιο «κάπου στο Λονδίνο», όπου βρίσκονται σφραγισμένες πάνω από 30 βασιλικές διαθήκες.

Η διαθήκη της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, αν το κοινό μπορούσε να τη δει, θα παρείχε σπάνιες πληροφορίες για τον πλούτο της αείμνηστης μονάρχη, αλλά σε αντίθεση με εκείνους των απλών Βρετανών πολιτών, θα σφραγιστεί και θα κλειδωθεί σε ένα χρηματοκιβώτιο για τουλάχιστον 90 χρόνια.

Η πρακτική της σφράγισης των διαθηκών των νεκρών βασιλιάδων χρονολογείται από το 1910 και τον πρίγκιπα Φραγκίσκος του Τεκ, του οποίου η διαθήκη είναι μία από τις περισσότερες από 30 που φυλάσσονται σε χρηματοκιβώτιο σε άγνωστη τοποθεσία στο Λονδίνο.

Κατά κανόνα, μετά τον θάνατο ενός ανώτερου βασιλικού μέλους, ο εκτελών την διαθήκη του υποβάλλει αίτηση στον επικεφαλής του Οικογενειακού Τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Λονδίνου για να σφραγιστεί η διαθήκη.

Αυτές οι λεπτομέρειες ήταν άγνωστες στον ευρύτερο κόσμο μέχρι τον θάνατο του συζύγου της βασίλισσας, πρίγκιπα Φίλιππου, τον Απρίλιο του 2021, όταν ο δικαστής Αντριου ΜακΦαρλέιν κλήθηκε να ασχοληθεί με την αίτηση για τη σφράγιση της διαθήκης του.

Ο δικαστής έκρινε ότι η διαθήκη έπρεπε πράγματι να σφραγιστεί, αλλά αποφάσισε να δημοσιεύσει την απόφασή του για να δώσει στο κοινό κάποια κατανόηση για το τι συνέβαινε και γιατί.

Ο δικαστής αποκάλυψε την ύπαρξη του χρηματοκιβωτίου που περιείχε τις βασιλικές διαθήκες και ότι, ως νυν πρόεδρος του Οικογενειακού Τμήματος, ήταν υπεύθυνος για αυτό, παρόλο που δεν γνώριζε το περιεχόμενο των σφραγισμένων εγγράφων.

Η διαθήκη της αείμνηστης βασίλισσας, όταν κατατεθεί στο χρηματοκιβώτιο μαζί με του σύζυγού της, θα μπει πλάι στη διαθήκη της μητέρας της Ελισάβετ και της αδελφής της, πριγκίπισσας Μαργαρίτας, που πέθαναν και οι δύο το 2002.

Η διαθήκη της Μαργαρίτας αποτέλεσε αντικείμενο νομικής αμφισβήτησης το 2007 από τον Ρόμπερτ Μπράουν, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν ο νόθος γιος της πριγκίπισσας και ο οποίος ήθελε να τη δει για να προωθήσει τον ισχυρισμό του. Τα δικαστήρια απέρριψαν την πεποίθησή του ως «παράλογη» και δεν του δόθηκε πρόσβαση.

Ο πρίγκιπας Φραγκίσκος του Τεκ, του οποίου η διαθήκη είναι η πρώτη που μπήκε στο χρηματοκιβώτιο, πέθανε το 1910 σε ηλικία 40 ετών. Ηταν ο μικρότερος αδελφός της βασίλισσας Μαρίας – συζύγου του βασιλιά Γεωργίου Ε′ και γιαγιά της εκλιπούσας βασίλισσας.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Brooklynettes
Brooklynetteshttps://brooklyne.gr
Your Vibe Attracts Your Tribe
Share this
Tags

+ MUSTS

Body masking: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν ξεκινήσεις

Αν και μας αρέσει να δείχνουμε την προσοχή μας σε ορούς, κρέμες κι έλαια, για να φαινόμαστε πιο όμορφες, υπάρχει πάρα πολύ δέρμα και...

Κατερίνα Γώγου: Η ποιήτρια με την αναρχική ψυχή που έφυγε σαν σήμερα

“Μοιάζει τέσσερις παρά είκοσι συννεφόκαμμα και νύχτα, λέγεται πως σαν σήμερα πρώτη Ιουνίου Βασιλεύς Παύλος εγέννησεν Βασιλέα Κωσταντίνον εκ της Φρειδερίκης. Εμένα η μητέρα...

Οι Farm To Face Sheet Masks της FOREO αποτελούν μία ωδή στην ενυδάτωση

Φανταστείτε το εξής (ρεαλιστικό) σκηνικό: επιστρέφετε σπίτι μετά από ατελείωτες ώρες στο γραφείο, μπροστά στον υπολογιστή, με το άγχος να κάνει την εμφάνισή του...

‘Εφυγε από τη ζωή η διάσημη για το θρυλικό της εστιατόριο Sylvia Wu

Η Sylvia Wu, ιδιοκτήτρια του διάσημου εστιατορίου "Teesalon Madame Wu" στη νότια Καλιφόρνια που προσέλκυε τα μεγαλύτερα αστέρια του Χόλυγουντ για τέσσερις δεκαετίες, "έφυγε"...

How to: Skincare Cocktailing πώς να το πετύχεις χωρίς να καταστρέψεις το δέρμα σου

Οι ρουτίνες περιποίησης του δέρματος αφορούν δύο πράγματα: τις σωματικές ανάγκες και τις προσωπικές προτιμήσεις. Μερικοί ακολουθούν μια μινιμαλιστική προσέγγιση, περιορίζοντας τη ρουτίνα τους...

Πόσο “κακή ιδέα” είναι τελικά να κάνεις sex με τον πρώην σου;

Ένα ζευγάρι δεν παύει να είναι μαζί όταν πει ότι χωρίζει. Παύει να είναι μαζί όταν πλέον δεν αισθάνεται κάτι ο ένας για τον...

More like this