Είναι σωστό να φοράς το άρωμα σου πριν πέσεις για ύπνο;

Έχουμε τη συνήθεια να δημιουργούμε σχέσεις με μυρωδιές που μας χαλαρώνουν και μας φτιάχνουν τη διάθεση. Το άρωμα μας αποτελεί την αόρατη αλλά ουσιαστική ταυτότητα μας, δημιουργώντας ένα χαρακτήρα που μπορεί να μιλήσει για εμάς, χωρίς να πούμε απολύτως τίποτα.

Αρκετές έρευνες έχουν δείξει ότι τα αρώματα έχουν την “μαγική” ιδιότητα να επηρεάζουν τις αισθήσεις μας, να ελατώνουν το στρες ενώ παράλληλα μας χαλαρώνουν… όλα όσα δηλαδή χρειάζεσαι πριν κάνεις βουτιά στα σεντόνια σου. Αυτός είναι και ένας από τους βασικότερους λόγους που γνωστά ξενοδοχεία τοποθετούν συγκεκριμένα αρώματα στο χώρο, ώστε να κάνουν τον επισκέπτη να νιώσει πιο άνετα, για να μπορέσει να κοιμηθεί όσο το δυνατόν καλύτερα.

Should-You-Wear-Perfume-To-Bed-imageΑν αντιμετωπίζεις προβλήματα στον ύπνο δοκίμασε μυρωδιές από χαμομήλι και φασκόμηλο, ενώ προτίμησε αρώματα που μέσα τους διαθέτουν αρωματικά συστατικά από γιασεμί, μαγνόλια ή ylang ylang. Τώρα αν είσαι πιο “εξωτικός” τύπος δοκίμασε καρύδα, γιατί σίγουρα ο καθένας μας έχει το δικό του comfort zone.

Επίσης αρκετοί θεραπευτές συνιστούν το άρωμα λεβάντας λίγο πριν συνατήσεις τον Μορφέα, καθώς υπάρχει θεωρία ότι αντιμετωπίζει άμεσα προβλήματα αυπνίας.

Λοιπόν τι λες, θα δοκιμάσεις;

Eddie <3

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

61 + = 64