Οι προκλητικές σκηνές του σινεμά που μας στιγμάτισαν

Αντικειμενικά δεν έχει υπάρξει ταινία χωρίς ένα ειδύλλιο, χωρίς μια “καυτή” σκηνή να δώσει την spicy πινελιά στο όλο storyline. Και ενώ υπάρχουν άπειρες στιγμές στην ιστορία του σινεμά, αναζητήσαμε τις  πιο χοτ στιγμές του Hollywood, που μας κάνουν να αναψοκοκκινίζουμε και μόνο στη σκέψη τους.

Basic Instinct -1992

Και φυσικά δε θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε αυτό το αφιέρωμα χωρίς την Sharon Stone. H Catherine Tramell ανακρίνεται για την δολοφονία του συντρόφου της, αλλά κανείς τους δεν είχε φανταστεί το πόσο χειριστική μπορεί να γίνει, ακόμα και όταν δεν λέει σχεδόν τίποτα.

Η διάσημη σκηνή με το σταυροπόδι ανατίναξε το σινεμά και έδωσε δίχως δεύτερη σκέψη τον τίτλο της σεξοβόμβας στη διάσημη ηθοποιό, η οποία παραμένει ακόμα και σήμερα αμαρτωλή σκέψη στο μυαλό των απανταχού σινεφίλ.

Eyes Wide Shut – 1999

Εδώ βέβαια δεν έχουμε να κάνουμε τόσο με μια κολάσιμη σκηνή όσο με μια “κολάσιμη” ταινία. Ο Stanley Kubrick δε λυπήθηκε έξοδα και λίγο πριν το θάνατο του μας άφησε ένα ερωτικό memoir έτσι να έχουμε να τον θυμόμαστε.

Χαρακτηριστική σκηνή της ταινίας όταν ο Tom Cruise μπουκάρει στη βίλα των οργίων λίγο πριν τον ανακαλύψουν, αντικρύζει με τα μάτια του ένα πάρτυ οργίων υπό άκρα μυστικιστική διάθεση, που έκανε αρκετούς από το κοινό να νιώσουν άβολα και μόνο στην ιδέα.

Boogie Nights – 1997

Σε μια εποχή με τελείως διαφορετικά δεδομένα για το σεξ, ένας παραγωγός ερωτικών ταινιών (Burt Reynolds) αποφασίζει να πάει ένα βήμα τη δουλειά του παραπέρα, όταν γνωρίζει τον έφηβο Mark Wahlberg.

H νεαρή Heather Graham αναλαμβάνει να καλωσορίσει το νέο μέλος της “εταιρείας” με ένα τρόπο αλλά “Boogie Nights”, με τον έκπληκτο Wahlberg να παραδίδεται απλά στο “σύμπαν”. Χαρακτηριστική ατάκα της σκηνής “Aren’t you gonna take your skates off?” “I never take my skates off.”

Eddie <3

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

48 − 47 =