Γιατί το “West Side Story” φαίνεται να μην εντυπωσίασε το κοινό;

Rachel Zegler as Maria in 20th Century Studios’ WEST SIDE STORY.

Η μεταφορά του διάσημου “West Side Story”, έκανε επιτέλους την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της, αλλά οι αρχικές εισπράξεις δείχνουν μάλλον ότι ο κόσμος δεν “αγαπά” σαν πρώτα, πια τα μιούζικαλ.

Τα πλάνα που είχαν διαρρεύσει εδώ και αρκετό καιρό παρέπεμπαν σε μια μεγαλειώδη παραγωγή, η οποία φαίνεται όμως να μην έχει εντυπωσιάσει το κοινό, κάτι που αποτυπώθηκε σε εισπράξεις, κατά την πρώτη εβδομάδα προσέλευσης στις κινηματογραφικές αίθουσες. Στις πρώτες ημέρες προβολής η ταινία συγκέντρωσε σχεδόν 10 εκατομμύρια δολάρια, τη στιγμή που οι προσδοκίες είναι να ξεπεράσει τα 300, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Εξαιτίας της πανδημίας οι περισσότεροι αποφεύγουν κλειστούς χώρους όπως είναι λογικό, και στη συγκεκριμένη περίπτωση η ταινία προβάλλεται αποκλειστικά στους κινηματογράφους, χωρίς κάποιο ενεργό streaming, κάτι που σύμφωνα με αρκετούς αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στις εισπράξεις, αλλά ο πονοκέφαλος της παραγωγής φαίνεται να μη σταματά εδώ.

Το “West Side Story” είναι βασισμένο σε ένα από τα μεγαλύτερα μιούζικαλ στην παγκόσμια ιστορία, και όταν στο τιμόνι της σκηνοθεσίας βρίσκεται ο Steven Spielberg, τότε οι προσδοκίες είναι κάτι παραπάνω από υψηλές. Αν όμως δεν έχει απήχηση το συγκεκριμένο διάσημο μιούζικαλ, τότε ποιο;

Εδώ κάποια χρόνια τα μιούζικαλ έχουν εξαφανιστεί από την μεγάλη οθόνη, καθώς δεν αποτελούν πια προτεραιότητα στις προτιμήσεις του κοινού. Μπορεί το ‘La La Land” να είχε κάνει τη διαφορά, αλλά μιλάμε για παραγωγές που αποτελούν κινηματογραφική μειοψηφία. Σύμφωνα με έρευνες το κοινό δείχνει να στρέφεται περισσότερο σε ταινίες δράσης και περιπέτειας, κλείνοντας την πόρτα στις πιο αντικειμενικά “χαριτωμένες” παραγωγές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε μια τέτοια ταινία, το κόστος παραγωγής είναι τεράστιο, οπότε δε θα μπορέσει να συμβιβαστεί σε καμία περίπτωση με ένα κακό box office.

Οι κριτικοί επίσης συμπληρώνουν ότι αν η ταινία λάβει και αρνητικές κριτικές, τότε θα είναι το άδοξο φινάλε της, σε μια ιδιαίτερα πολυαναμενόμενη μεταφορά.

Χρύσα Αντωνιάδη

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

5 + 1 =