Ας μιλήσουμε για μερικά από τα εμπορικά singles όλων των εποχών

Δεν έχει να κάνει αν σου αρέσουν προσωπικά ή όχι, γιατί εδώ θα πάμε ξεκάθαρα με κριτήριο τις πωλήσεις.

Δεν έχει να κάνει αν σου αρέσουν προσωπικά ή όχι, γιατί εδώ θα πάμε ξεκάθαρα με κριτήριο τις πωλήσεις. Είμαι σίγουρη ότι θα έχεις άλλα τόσα να προσθέσεις αλλά οκ, γνωρίζουμε όλοι ότι η λίστα δε τελειώνει ποτέ. Ας τσακωθούμε το λοιπόν!

Αρχικά να σημειώσω ότι πρόκειται κυρίως για εμπορικά κομμάτια τα οποία μπόρεσαν και εδραιώθηκαν στο κοινό σαν την πρωινή τους προσευχή, με τους περισσότερους να τα έχουν ακούσει στο ραδιόφωνο εκατοντάδες φορές, και άλλες τόσες στο Spotify.

Elton John | Candle In The Wind

To τραγούδι που ερμήνευσε ο Elton John στην κηδεία της αδικοχαμένης πριγκίπισσας Diana, έμελε να είναι και ένα από τα πιο iconic singles της καριέρας του. Το Candle In The Wind πούλησε πάνω από 33 εκατομμύρια αντίτυπα, και γράφτηκε από τους Elton John και Bernie Taupin. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κομμάτι είχε γραφτεί αρχικά για την Marilyn Monroe, χωρίς όμως να λάβει κάποια ιδιαίτερη αναγνώριση. Ο John το διασκεύασε και το χρησιμοποίησε σαν επικήδειο για να τιμήσει την πριγκίπισσα Diana, και από τότε το Candle In The Wind, πέρασε στην αιωνιότητα όπως ακριβώς και η ίδια.

The Beatles  | I Want to Hold Your Hand

Το I Want to Hold Your Hand κυκλοφόρησε το 1963, ενώ οι πωλήσεις του μετράνε πάνω από 12 εκατομμύρια αντίτυπα. Επίσης αποτελεί ένα από τα πρώτα Βρετανικά κομμάτια που βρέθηκαν στην κορυφή των αμερικάνικων charts.


Gloria Gaynor | I Will Survive

Ποιός δεν έχει νιώσει την απόλυτη ελευθερία έκφρασης του I Will Survive της Gloria Gaynor; Είτε είχες χωρίσει, είτε είχες μόλις παραιτηθεί από τη δουλειά, το I Will Survive ήταν πάντα εκεί για να σε παρηγορήσει, σταθερά από την κυκλοφορία του το 1978. Δε το λέμε μόνο εμείς αλλά και τα 14 εκατομμύρια πωλήσεων του.


Scorpions | Wind of Change

Οι Scorpions έχουν πλέον αγγίξει τη βαθμίδα του καλτ, αλλά τα singles που μας χάρισαν έχουν ξεπεράσει σε πωλήσεις τον ίδιο τους τον εαυτό. Το εμβληματικό Wind of Change, ταυτίστηκε με την πτώση της πρώην Σοβιετικής ένωσης και μίλησε σε εκατομμύρια καρδιές που λίγο αργότερα μετατράπηκαν σε 15 εκατομμύρια πωλήσεις.


Bryan Adams | (Everything I Do) I Do It for You

To (Everything I Do) I Do It for You κυκλοφόρησε το 1991 και ήταν το OST της ταινίας Robin Hood: Prince of Thieves. Ο Bryan Adams έχει δηλώσει ότι έκανε 45 λεπτά για να γράψει το κομμάτι, το οποίο βέβαια του έφερε περίπου 15 εκατομμύρια πωλήσεις, ενώ εκτίναξε την καριέρα του στην κορυφή.


Celine Dion | My Heart Will Go On

Ποιός δεν είχε συγκινηθεί το 1997 από το δράμα του Τιτανικού; Σα να μη μας έφτανε η ταινία, ήρθε και το My Heart Will Go On με αποτέλεσμα οι περισσότεροι από εμάς να κλαίμε τη χαμένη μας αγάπη, χωρίς να την έχουμε χάσει. Τη Celine μάλλον δε τη χάλασε καθόλου, καθώς έκανε 18 εκατομμύρια πωλήσεων, ενώ το κομμάτι αποτελεί το δεύτερο πιο επιτυχημένο single, από γυναίκα καλλιτέχνη στην ιστορία.


Elvis Presley | It’s Now or Never

Όταν έρχεται η ώρα να μιλήσουμε για τον Elvis Presley, μου έρχεται στο μυαλό η έκφραση “Ποιός να σου πει τι;”. Ο Elvis είναι ο “μπαμπάς” όλων και ανάμεσα στις μεγαλύτερες επιτυχίες του ξεχωρίζει το It’s Now or Never που κυκλοφόρησε το 1960, με 20 εκατομμύρια πωλήσεις στο ενεργητικό του.


Mungo Jerry | In the Summertime

To απόλυτο “παραλιακό” άσμα που σηματοδοτεί την έναρξη του καλοκαιριού κυκλοφόρησε το 1970 από τους Mungo Jerry. Ο τραγουδιστής Ray Dorset έχει δηλώσει ότι έκανε μόνο δέκα λεπτά για να το γράψει, σε ένα διάλειμα από την τότε του καθημερινή δουλειά. Οι πωλήσεις του In the Summertime αγγίζουν μέχρι και σήμερα τα 30 εκατομμύρια, ενώ θεωρείται μακράν ένα από τα πιο εμπορικά singles όλων των εποχών.


Ed Sheeran | Shape Of You

Το “Shape of You” κυκλοφόρησε το μόλις το 2017 και έχει γραφτεί από τον ίδιο τον Ed Sheeran και τον Johnny McDaid. Διαθέτει αντικειμενικά μια γλυκιά μελωδία με θετικά vibes, σύμφωνα με αρκετούς ακροατές που του έχουν χαρίσει μια θέση στην κορυφή. Ο Sheeran θεωρείται από τους πιο αγαπητούς καλλιτέχνες της mainstream pop σκηνής, με αρκετά singles του να δεσπόζουν στις πρώτες προτιμήσεις του κοινού.

Όπως ανέφερα και στην αρχή η λίστα δε θα τελειώσει ποτέ. Εσύ λοιπόν ποια κομμάτια θα πρόσθετες;

Χρύσα Αντωνιάδη

Andy Warhol – Ο βασιλιάς της Pop Art που έφυγε σαν σήμερα

Ο Andy Warhol αποτελεί το σύμβολο της Pop Art κουλτούρας, μιας τέχνης που άφησε το στίγμα της στο χρόνο, και όχι μόνο. Γεννήθηκε στις 6...

Amy Winehouse – Η απόλυτη rockabilly μούσα της Soul που έφυγε σαν σήμερα

Υπάρχουν αρκετοί καλλιτέχνες οι οποίοι μας εμπνεουν είτε φωνητικά, είτε όμως και στυλιστικά, σαν να προοριζόντουσαν όλη τους τη ζωή ώστε να γίνουν τα...

Η glamour ghoul Maila Nurmi a.k.a “Vampira” ίδρυσε το goth πριν το goth

Η Maila Nurmi δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να γίνει διάσημη, ίσως και να μην την ένοιαζε καν. Σύμφωνα με αρκετούς δεν ήταν απλά η πρώτη...

Deee-Lite: Το συγκρότημα των ’90s που μας απέδείξε ότι “Groove Is In The Heart”

Ποιος από εμάς δε θυμάται εκεί κάπου στις αρχές του ’90, ένα funky κομμάτι με ψυχεδελική αισθητική που μας έκανε να ανακαλύψουμε αφενός την...
Brooklyne