Paint it Black! O μαύρος τοίχος δε θα πάψει ποτέ να είναι in

Το μαύρο θα «ζεστάνει» τον χώρο σου, όσο κανένα άλλο χρώμα

Την εποχή των ινσταγκραμικών κατάλευκων χώρων και της διακόσμησης με παστέλ χρώματα σε διαμπερή δωμάτια με παράθυρα που σχεδόν καταλαμβάνουν όλον τον τοίχο, εμείς σας παροτρύνουμε να τολμήσετε το διαφορετικό. Τα σκούρα χρώματα ποτέ δεν έπαψαν να είναι in, καθώς προσθέτουν μία πιο «βαριά» και αριστοκρατική αίσθηση στον χώρο σας.

Το μαύρο ωστόσο, καθώς είναι η πιο σκούρη απόχρωση όλων των χρωμάτων, σε πρώτη σκέψη φαντάζει κάτι ριψοκίνδυνο, κάτι που θα «καταπιεί» τα υπόλοιπα στοιχεία του δωματίου και θα το κάνει να φαίνεται πιο μικρό. Σε πληροφορούμε ότι ένα κατάλευκο δωμάτιο που δεν έχει διακοσμηθεί σωστά, φαίνεται πολύ πιο μικρό απ’ όσο είναι.

Στη λίστα που ακολουθεί, θα βρεις 5 λόγους για τους οποίους αξίζει να βάψεις τον χώρο σου μαύρο.

  1. Γιατί είναι cozy

Ένα σκοτεινό δωμάτιο καταφέρνει να μας τυλίγει με το χρώμα του και δημιουργεί έναν άνετο φιλόξενο χώρο, κάτι που τα ανοιχτά χρώματα απλά δεν μπορούν να επιτύχουν. Αισθάνεσαι σχεδόν σα να σε αγκαλιάζει το δωμάτιο.

2. Γιατί θα κάνει εκπληκτικές αντιθέσεις

Τα άλλα χρώματα θα κάνουν την τέλεια αντίθεση και αντανάκλαση, οπότε στο τέλος η διακόσμηση θα φαίνεται πολύ πιο ζωηρή σε σύγκριση με ένα λευκό background.

 

3. Γιατί είναι sexy

Όλοι φαίνονται sexy σε ένα μαύρο δωμάτιο. Ένας μαύρος εσωτερικός χώρος είναι τρομερά κολακευτικός.

 

4. Γιατί τα έργα τέχνης σου θα φαίνονται σαν να είναι από άλλο πλανήτη

Δεν έχει σημασία αν είσαι συλλέκτης έργων τέχνης, ή αν αγοράζεις πίνακες από το IΚΕΑ ή ακόμα και το one-euro shop της γειτονιάς σου. Οτιδήποτε κρεμάσεις πάνω σε μαύρο τοίχο θα μοιάζει με αριστούργημα.

5. Γιατί ο χώρος σου θα φαίνεται γεμάτος, αλλά όχι μικρός

Υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που συμβάλουν σε αυτό, τους οποίους φυσικά θα τους γνωρίζεις από πριν, ώστε βάφοντας τον τοίχο να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πρώτον, το ταβάνι ιδανικά πρέπει να είναι περίπου 2,5 μέτρα ψηλό και αν δεν είναι, μπορείτε να εξισορροπήσετε τον μαύρο τοίχο με φωτεινά χαλιά και κουρτίνες, ελαφριά και ανοιχτόχρωμα έπιπλα και ανοιχτούς τόνους ξύλου. Επιπλέον αν δεν έχετε πρόσβαση σε πολύ φυσικό φως, φροντίστε να έχετε επαρκείς πηγές τεχνητού φωτισμού στον χώρο.

Τολμησέ το!

Τούρτα σοκολάτας στο air fryer!

Είσαι λάτρης της σοκολάτας; Αν ναι, ετοιμάσου για την απόλυτη λαχταριστή συνταγή τούρτας σοκολάτας που μπορείς να φτιάξεις μόνος σου πανεύκολα, χρησιμοποιώντας μόνο το...

Πως να απαλλαγείς από τις κιτρινίλες στα λευκά sneakers σου μια και καλή!

Τα λευκά fashion items μας είναι κάποια από τα πιο εντυπωσιακά, είτε πρόκειται για πανωφόρια, είτε για τσάντες ή παπούτσια. Δυστυχώς όμως είναι και...

Καλοκαιρινό κοκκινιστό μυδοπίλαφο

Τι καλύτερο υπάρχει από το να υποδεχτούμε το καλοκαιράκι με το αγαπημένο μας πιλάφι θαλασσινών, και συγκεκριμένα το μυδοπίλαφο. Αν είστε fans των μυδιών,...

3 Tips για να κάνετε το χωλ σας όμορφο και λειτουργικό στη στιγμή

Πολλές φορές ξεχνάμε ότι το χωλ ενός σπιτιού αποτελεί ένα ακόμα δωμάτιο. Κάθε ανεκμετάλλευτο τετραγωνικό του διαδρόμου μας αποτελεί μία ευκαιρία για διακόσμηση και...
Brooklyne