Κήπος ή βεράντα; Ακολούθησε τα παρακάτω tips!

Σε περίπτωση που νιώθεις έτοιμη να υποδεχτείς και επίσημα την άνοιξη στη ζωή σου, τότε βρίσκεσαι στο σωστό σημείο.

Σε περίπτωση που νιώθεις έτοιμη να υποδεχτείς και επίσημα την άνοιξη στη ζωή σου, τότε βρίσκεσαι στο σωστό σημείο! Ο κήπος ή η βεράντα αποτελούν τα μέρη του σπιτιού που μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε ένα δημιουργικό “ησυχαστήριο”, σε μια γωνιά που θα μας κάνει να ξεφεύγουμε από τη ρουτίνα. Τα φυτά δρουν θετικά στην ψυχολογία μας και βρίσκονται πάντα εκεί για να μας καλωσορίσουν, ακόμα και τις πιο δύσκολες ώρες.

Προσωπικά θεωρώ ιδιαίτερη “ιεροτελεστία” την διακόσμηση της βεράντας μου, καθώς γνωρίζω αρκετά καλά πως ήδη σχεδόν ξεκίνησε εκείνη η εποχή, που θα αντικαταστήσει το σαλόνι του σπιτιού μου. Μπορείς λοιπόν με πολύ εύκολους και οικονομικούς τρόπους να ανανεώσεις το χώρο σου, ακόμα και αν έχεις ένα μικρό σημείο, αλλά αρκετή φαντασία!

Αρχικά το πρώτο που θα χρειαστείς, είναι να βρείς το σημείο που θες να κάθεσαι. Το πιο σημαντικό είναι να μπορέσεις να μετρήσεις τις διαστάσεις του χώρου σου και να δημιουργήσεις το σημείο που θα πίνεις τον καφέ σου, θα διαβάζεις το βιβλίο σου και φυσικά θα περιποιείσαι τα φυτά σου.

Δώσε ζωή στους τοίχους σου. Σε περίπτωση που δεν έχεις αρκετό χώρο για να τοποθετήσεις τα φυτά σου στη βεράντα, τότε μπορείς να τοποθετήσεις βάσεις στον τοίχο για τις γλάστρες σου. Ακόμα καλύτερα θα είναι αν δώσεις μια προσωπική πινελιά βάφοντας τες στο αγαπημένο σου χρώμα!

Βάψε τις καρέκλες σου σε έντονα χρώματα. Το ότι μπορεί να διαθέτεις μικρό χώρο δε σημαίνει ότι χρειάζεσαι και βαρετά έπιπλα. Βάψε κόκκινες, κίτρινες ή ότι άλλο χρώμα επιθυμείς και δώσε ένα δυναμικό αέρα στο χώρο σου. Να θυμάσαι όσο πιο έντονα, τόσο καλύτερα!

Φτιάξε τον κήπο με τα προσωπικά σου βότανα… στη βεράντα! Φυσικά και δε χρειάζεσαι ολόκληρες εκτάσεις για να καλλιεργήσεις τα αγαπημένα σου βότανα. Εξοπλίσου με τα απαραίτητα υλικά και βάλε σε εφαρμογή το μικρό σου φυτώριο.

Καλή επιτυχία!

Edie <3

Η Dyson λανσάρει το νέο επαναστατικό ισιωτικό μαλλιών Airstrait™

Την καινοτόμα συσκευή, που χαρίζει ένα απολύτως φυσικό ίσιο στυλ με λαμπερό τελείωμα, παρουσίασε με ενθουσιασμό ο ίδιος ο ιδρυτής της εταιρείας, James Dyson,...

Decor Your Way – Κάνε το σπίτι σου… πραγματικό κομμάτι του εαυτού σου

Πολλές φορές καταλήγουμε με περιττά αντικείμενα, με αδιάφορα έπιπλα ή με χρώματα σε τοίχους που δε μας λένε απολύτως τίποτα. Η διακόσμηση αποτελεί μια...

Iris Apfel: ‘Εφυγε από τη ζωή η iconic μπαρόκ ιέρεια του στυλ

Η αιωνιότητα μπορεί να φαντάζει τρομακτική, η Iris Apfel όμως μπόρεσε να της δώσει ένα καινούριο χαρακτήρα μέσα από την ιδιαίτερα δυναμική της εμφάνιση,...

Digital fashion: Μόδα και τεχνολογία σηματοδοτούν μια νέα εποχή

Πρόκειται για μια περίεργη συγκυρία. Μοντέλα που δεν υπάρχουν, ρούχα που δεν υπάρχουν, αλλά υπάρχουν δυστυχώς ή ευτυχώς τόσοι πολλοί άλλοι λόγοι που θα...
Brooklyne