Έχεις μικρό μπάνιο; Σε 5 βήματα μπορείς να το μετατρέψεις σε μία μικρή όαση

Κάνε το μπανάκι σου το στολίδι του σπιτιού σου

Το μπάνιο αποτελεί έναν ζωτικό χώρο του σπιτιού με πάρα πολλές λειτουργικές δυνατότητες. Ταυτόχρονα, είναι συνήθως το πιο «ριγμένο» χωροταξικά δωμάτιο του σπιτιού, αφού για τα μικρά διαμερίσματα με λιγότερα τετραγωνικά ακόμα και το εκατοστό μετράει. Ακόμα και ένα μικρό μπάνιο λίγων τετραγωνικών μέτρων, με μερικούς εφευρετικούς τρόπους μπορεί όχι απλά να αναδειχθεί και να γίνει ένα μικρό στολίδι του σπιτιού, αλλά και να μας εξυπηρετήσει ακόμα περισσότερο.

Ειδικά αν πρόκειται για το ένα και μοναδικό μπάνιο του σπιτιού, πρέπει να φερθούμε έξυπνα και να το εκμεταλλευτούμε στο έπακρο. Ας δούμε λοιπόν με ποιους τρόπους μπορούμε να το κάνουμε αυτό:

Φροντίζουμε το μπάνιο μας να είναι λευκό και φωτεινό

Ο κλασικός τρόπος για να αναδείξουμε έναν μικρό χώρο και να τον κάνουμε να φαίνεται μεγαλύτερος είναι να τον χρωματίσουμε λευκό ή έστω με ανοιχτά χρώματα και να φροντίσουμε να έχει επαρκή φωτισμό, είτε φυσικό, είτε τεχνητό. Επιλέγοντας μάρμαρα με νερά για τον νιπτήρα ή το πάτωμα, δίνουμε μάλιστα την ψευδαίσθηση του όγκου. Δίνουμε βάση στον καλό φωτισμό με λάμπες σε απόχρωση φυσικού φωτός ημέρας.

Τολμάμε και δεν φοβόμαστε τα σκούρα χρώματα

Αν το μπάνιο μας είναι βαμμένο με σκούρα χρώματα, ή αν έχει σκούρα ή μαύρα πλακάκια, δεν το φοβόμαστε αλλά το εκμεταλλευόμαστε. Ο φωτισμός σε αυτήν την περίπτωση είναι το παν, καθώς με αυτόν μπορούμε να δημιουργήσουμε την αίσθηση του βάθους. Χρησιμοποιώντας vintage έπιπλα, μπορούμε να στρέψουμε την προσοχή σε αυτά και να δημιουργήσουμε ένα μικρό σοφιστικέ λουτρό.

Χρησιμοποιούμε έναν ενιαίο πάγκο

Η χρήση ενός μονοκόμματου πάγκου από άκρη σε άκρη στο μικρό μας μπάνιο θα μας βοηθήσει να εκμεταλλευτούμε και το τελευταίο εκατοστό, θα δημιουργήσει αποθηκευτικούς χώρους πάνω και κάτω από τον πάγκο και θα δώσει την αίσθηση της άπλας στο μπάνιο. Ένας τρόπος είναι να τοποθετήσουμε έναν νιπτήρα ή πάγκο ανάμεσα στους δύο τοίχους του μπάνιο.

Βάλε τζάμια

Όπου έχεις τη δυνατότητα χρησιμοποίησε τζάμια ώστε να αποφύγεις όσο το δυνατόν τον διαχωρισμό του χώρου σε μικρότερα τμήματα. Η τζαμένια πόρτα του ντουζ ή τα γυάλινα ράφια χωρίς περίγραμμα θα εξυπηρετήσουν αυτόν ακριβώς το σκοπό και θα δώσουν την ψευδαίσθηση ότι υπάρχει μία «συνέχεια» στον χώρο.

Προτίμησε τα χωνευτά ράφια

Αν το υποστηρίζει ο χώρος σου, προτίμησε ράφια που θα «μπαίνουν» μέσα στον τοίχο, ώστε να κερδίσεις ακόμα και το τελευταίο χιλιοστό από τα τετραγωνικά του μπάνιου σου. Αν βάλεις και κρυφό φωτισμό σε αυτά, το αποτέλεσμα θα γίνει το λιγότερο ατμοσφαιρικό.

Do it like in Japan – Γιατί να αρχίσεις από σήμερα να κάθεσαι στο πάτωμα όπως οι Ιάπωνες

Στον δυτικό κόσμο συνηθίζουμε να επενδύουμε χιλιάδες στο καθιστικό μας, τους καναπέδες, τις πολυθρόνες, τα κρεβάτια και τα σκαμπό, ενώ το πρώτο πράγμα που...

Μαγιό 2024: Αυτές είναι οι 6 τάσεις στα μαγιό για φέτος το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι επιτέλους έφτασε και είμαστε έτοιμες να το υποδεχτούμε. Ακόμα και αν είμαστε αυτή τη στιγμή στο γραφείο ή στην εργασία, το μυαλό...

Mediterranean Decor: Τι εστί μεσογειακή διακόσμηση και πως μπορείς να την ενσωματώσεις στο εξοχικό σου;

Καθώς μεταβαίνουμε από την άνοιξη στο καλοκαίρι μας διακατέχουν συναισθήματα ανεμελιάς και χαλαρότητας, καθώς και η χαρούμενη προσμονή των καλοκαιρινών διακοπών. Ακούγοντας για το...

Strobing Technique: Ποια είναι τα σημεία που πρέπει να εστιάσουμε για “ηλιόλουστη” εφαρμογή highlighter;

Κανένα μακιγιάζ δεν μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένο χωρίς λίγη λάμψη. Φυσικά αναφερόμαστε στο highlighter, το αγαπημένο μας προϊόν makeup το οποίο σαν μαγικό ραβδάκι...
Brooklyne