Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, 2022

Τρία σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να αλλάξεις τη μέθοδο αντισύλληψης σου

DAILYCIOUS

MUSTS

Aποξηραμένα φρούτα: Τελικά αξίζουν μια θέση στη διατροφή μας;

Αν σκέφτεστε να στραφείτε στα αποξηραμένα φρούτα για να...

Γιατί δεν πεινάμε το πρωί;

Όλοι έχουμε ακούσει ότι το πρωινό είναι το πιο...

Πατάτα: Tο αιώνιο ερώτημα παραμένει…παχαίνει;

Πως πρέπει να παρασκευάζουμε άραγε τις πατάτες για να...

Θέλεις να κάνεις αυξητική μαστών; Σου λέω όλα όσα πρέπει να μάθεις

Προχώρησα στη συγκεκριμένη επέμβαση πριν από οκτώ χρόνια και...

Share

Ο λόγος που υπάρχουν πολλές και διαφορετικές μέθοδοι αντισύλληψης είναι ακριβώς για να καλύπτουν αρκετές διαφορετικές ανάγκες γυναικών στις διάφορες φάσεις της ζωής τους. Όταν το lifestyle μιας γυναίκας αλλάζει, τότε πιθανότατα να πρέπει να προσαρμοστεί σε αυτή την αλλαγή και ο τρόπος που παίρνει μέτρα προφύλαξης στο σεξ.

Kάθε γυναίκα καλό είναι να επιλέγει τη μέθοδο αντισύλληψης που της ταιριάζει σε συννενόηση με το γυναικολόγο της, εξηγώντας του το πως είναι στην εκάστοτε φάση η σεξουαλική της ζωή: Αυτό σημαίνει ότι κάποιες γυναίκες χρειάζονται αποκλειστικά μια μέθοδο που θα αποτρέπει μια ανεπιθύμητη κύηση (κάποια που βρίσκεται σε μια μακροχρόνια μονογαμική σχέση ) ενώ κάποιες άλλες πρέπει να προστατευθούν κι από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (όσες είναι πολυγαμικές).

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν στη ζωή τους τρεις μεθόδους αντισύλληψης ενώ μόνο το ένα τρίτο του πληθυσμού δοκιμάζει πέντε ή περισσότερες μεθόδους. Αυτό που δεν πρέπει σε καμμία περίπτωση να ξεχνάει κανείς είναι ότι από όλες τις μεθόδους αντισύλληψης η μοναδική που προφυλάσσει από τις αρρώστιες είναι το προφυλακτικό.

Πότε λοιπόν πρέπει μια γυναίκα να αλλάζει μέθοδο αντισύλληψης;

– Όταν διαπιστώσει ότι της προκαλεί κάποιου είδους ερεθισμό ή κάποιου είδους παρενέργεια. Αυτό συμβαίνει συνήθως με την ορμονική αντισύλληψη που το σώμα λαμβάνει ορμόνες και αρχικά πρέπει να πάρει το χρόνο του να προσαρμοστεί σε αυτό. Αν όμως τελικά περάσει το διάστημα προσαρμογής και τελικά ο οργανισμός μιας γυναίκας είτε δεν προσαρμοστεί, είτε δεχθεί σε πρώτη φάση τη μέθοδο αλλά παρουσιάσει κάποια παρενέργεια στη συνέχεια τότε πρέπει να διακοπεί η λήψη αυτής της αντισύλληψης και να αναζητηθεί ο επόμενος τρόπος στον οποίο θα καταφύγει.

-‘Οταν αλλάξει η σεξουαλική ζωή της γυναίκας. Αν το relationship status είναι “παντρεμένη” προφανώς και η γυναίκα βρίσκεται σε μια μονογαμική σχέση εμπιστοσύνης στην οποία δεν “κινδυνεύει” από τη μετάδοση ΣΜΝ, τουλάχιστον όχι στο βαθμό που θα το ρίσκαρε μια πολυγαμική γυναίκα. Για το λόγο αυτό τα περισσότερα ζευγάρια σε long term σχέσεις δε χρησιμοποιούν προφυλακτικό, αλλά κάποια άλλη μέθοδο για να αποφύγουν μια κύηση. Προφανώς κι αν αλλάξει σε “single” η νέα κατάσταση μιας γυναίκας θα πρέπει να αλλάξει και ο τρόπος που αντιμετωπίζει το σεξ, και η πιο ασφαλής λύση είναι να χρησιμοποιεί προφυλακτικό με τους νέους ερωτικούς της συντρόφους.

-Όταν διαπιστωθούν ανωμαλίες στην περίοδο. Αρκετές φορές το αντισυλληπτικό χάπι προκαλεί διάφορες ανωμαλίες στον κύκλο ή και αμηνόρροια. Αυτό είναι ένα σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά και πρέπει να συζητηθεί με το γυναικολόγο προς αναζήτηση κάποιου άλλου τρόπου αντισύλληψης. Μια γυναίκα θα πρέπει να ακούει το σώμα της και να προσαρμόζεται στις εκάστοτε νέες συνθήκες ζωής στις οποίες μπαίνει. Τίποτα δε λειτουργεί για πάντα, πόσο μάλλον ο τρόπος που θα προστατεύεις το σώμα σου από μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Έλενα Φάκου

Έλενα Φάκου
Είχα ένα όνειρο: μια μέρα να μπορέσω να γράφω ελεύθερα σε ένα καλαίσθητο μέσο που εξυπηρετεί μόνο την ανεξάρτητη ενημέρωση. Έγινε πραγματικότητα. Λέγεται Brooklyne και είναι η πιο badass γυναικεία πρόταση της πιάτσας. Όπως δηλαδή κι εγώ η ίδια. Δε χρειάζεται να γράψω περισσότερα για εμένα εδώ, θα γνωριστούμε αν περνάτε συχνά να τα λέμε. Θα είμαστε πάντα ανοιχτά.

LATEST

YAKUTIA: H πόλη που έχει -70°C για 6 μήνες θα σε κάνει να μην παραπονιέσαι για το χιόνι

Πριν από λίγες μέρες στο Youtube ανακάλυψα ορισμένα documentaries σχετικά με διάφορα μέρη στον κόσμο και τον τρόπο ζωής τους, αλλά η αλήθεια είναι...

Τα νέα Eye Reviver Patches του Dior θα «ξυπνήσουν» την περιοχή των ματιών σου

Τη φετινή σεζόν, το Μακιγιάζ Dior παρουσιάζει ένα νέο απαραίτητο εργαλείο κατευθείαν από τα παρασκήνια των επιδείξεων μόδας του Dior για γρήγορη φροντίδα και προετοιμασία...

Beauty alert για να προστατέψεις την επιδερμίδα σου από το κρύο

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και η ιδιαίτερα ξηρή ατμόσφαιρα που προκαλεί η θέρμανση στους εσωτερικούς χώρους, βάζουν την επιδερμίδα σε δοκιμασία, καθώς η υγρασία σε...

Ομελέτα: Το μόνο πρωινό πιάτο που λέμε ξεκάθαρα ναι

Υπάρχουν άπειροι τρόποι για να φτιάξεις μια ομελέτα, ενώ θα μπορούσες καθημερινά να προσθέσεις κάτι διαφορετικό στη σύνθεση της. Η ομελέτα αποτελεί ένα από...
Brooklyne