Πρόκειται για τα μικροσκοπικά λαχανάκια που συνοδεύουν εύκολα τις περισσότερες συνταγές μας, ενώ κάλλιστα μπορούμε να τα απολαύσουμε μόνα τους με ελάχιστα πρόσθετα στη μορφή μιας ζεστής σαλάτας. Αν μαγειρευτούν λοιπόν σωστά έχουμε ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο για όλες τις ώρες της ημέρας.
Τι θα χρειαστούμε όμως;
1 κιλό λαχανάκια βρυξελλών
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
μπαλσάμικο ξίδι κρέμα
λεμόνι
μέλι
Αρχικά πλένουμε και καθαρίζουμε προσεκτικά τα λαχανάκια και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί. Πασπαλίζουμε με τα υλικά λάδι, αλάτι, πιπέρι, σκόνη σκόρδου τα ανακατεύουμε καλά και τα τοποθετούμε στο ταψί προς τα κάτω ώστε η ίσια επιφάνειά τους να εφάπτεται με την επιφάνεια του ταψιού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30′. Κάπου στα 20′ ψησίματος ελέγχουμε και κουνάμε λίγο να ξεκολλήσουν από το ταψί και συνεχίζουμε ώστε να ψηθούν καλά. Πρέπει να πάρουν ένα χρώμα προς το καστανό για να είμαστε σίγουροι ότι ψήθηκαν. Μην αγχωθείτε αν πάρουν λίγο σκούρο χρώμα, έτσι πρέπει για να ψηθούν καλά, δοκιμάζουμε καλού κακού. Βγάζουμε από το φούρνο και επιλέγουμε όποια σος από αυτές που περιγράφονται παραπάνω.
Τέλος προσθέτουμε την κρέμα μπαλσάμικο περίπου 1 κουταλιά, λεμόνι και μέλι και σερβίρουμε.