Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023

Χριστούγεννα σημαίνει μελομακάρονα!

Χριστούγεννα σημαίνει μελομακάρονα και μελομακάρονα σημαίνει Χριστούγεννα. Αυτά τα δύο πάνε πάντοτε μαζί και δεν γίνεται να χωριστούν. Το θεωρώ ίσως από τα πιο top γλυκά που υπάρχουν. Όχι μόνο γιατί μου θυμίζουν τις πιο όμορφες και γιορτινές μέρες του χρόνου αλλά γιατί εάν πετύχουν -που θα πετύχουν- μπορείς να φας 5 κιλά στην καθησιά σου.


Το μυστικό στο μελομακάρονο είναι ένα: το καλό και τίμιο μέλωμα. Οι συνταγές πάνω κάτω όλες παρόμοιες είναι. Τι γίνεται όμως όταν το σιρόπιασμα δεν πετυχαίνει; Η μαμά μου είναι ΑΧΑΣΤΗ στο καλό σιρόπι… Α Χ Α Σ Τ Η !! Και αυτό το σιρόπι θα σου δείξω..”το σιρόπι της Ελένης”.


Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.

  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

  • 400 γρ. χυμό πορτοκαλιού

  • 400 γρ. σπορέλαιο

  • 180 γρ. ελαιόλαδο

  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη

  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο

  • 2-3 κ.γ. κανέλα

  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο

  • 1 κ.γ σόδα

  • 2 πορτοκάλια ξύσμα


Για το σιρόπι

  • 500 γρ. νερό

  • 800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

  • 3 στικ κανέλας

  • 3 ολόκληρα γαρίφαλα

  • 1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση

  • 200γρ. μέλι


Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ξεκινάμε πάντα με το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το μέλι για να ομογενοποιηθούν. Μόλις πάρουν μία βράση(θα αρχίσει το σιρόπι να βγάζει από κάτω μπουρμπουλήθρες) αποσύρουμε και ρίχνουμε και το μέλι. Ανακατεύουμε

  • Το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά σε θερμοκρασία δωματίου τουλάχιστον 3 ώρες πριν ξεκινήσω να φτιάχνω τα μελομακάρονα μου

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC στον αέρα

  • Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι καλά. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και με τον αυγοδάρτη ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

  • Ρίχνουμε τα υγρά στα στερεά (μπολ με αλεύρι-σιμιγδάλι) και με το χέρι μας ανακατεύουμε απαλά το μείγμα για πολύ λίγη ώρα ίσα να ομογενοποιηθεί και να μην κόψει

  • Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και πλάθουμε τα μελομακάρονά μας στο μέγεθος της αρεσκείας μας.

  • Ψήνουμε στον αέρα για σχεδόν 20′ λεπτά. Ίσα ίσα να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα από πάνω

  • Αμέσως μόλις βγουν, καυτά, τα ρίχνουμε στο κρύο μας σιρόπι και τα αφήνουμε εκεί για σχεδόν 5 λεπτά να μελώσουν καλά. Τα τινάζουμε από το περίσσιο σιρόπι τα βάζουμε σε μια πιατέλα και τα μελώνουμε καλά από πάνω. Φυσικά καρύδι μπόλικοστην κορυφή

Και του χρόνου! Χρόνια Πολλά!

Καλή μας όρεξη!
#staygarliced & να τρώτε καλά!

www.thegarlicmother.gr

Brooklynettes
Brooklynetteshttps://brooklyne.gr
Your Vibe Attracts Your Tribe
Share this
Tags

+ MUSTS

Υπερτροφική ουλή – Πλέον υπάρχουν τρόποι να την αντιμετωπίσεις

Οι ουλές είναι αποτελέσματα τραυμάτων, που μπορεί να προκύψουν μετά από μια χειρουργική επέμβαση ή μετά από ένα χτύπημα και ουσιαστικά πρόκειται για τον...

Η ιστορία του lip liner που καθόρισε τις τωρινές τάσεις στο μακιγιάζ

Το μακιγιάζ για τα χείλη μπήκε στη μαζική παραγωγή, αφού έγινε ευρέως γνωστό όταν το κραγιόν εφευρέθηκε στην πρώτη του μορφή από τον Maurice...

Mάσκαρα: Όλα όσα πρέπεις να ξέρεις για το προϊον που αγαπήσαμε όσο κανένα

Η μάσκαρα είναι ίσως το πιο σημαντικό προϊόν για την ολοκλήρωση ενός μακιγιάζ. Γιατί όλες θέλουμε οι βλεφαρίδες μας να φαίνονται πυκνές και έντονες!...

Estée Lauder – Οι αγαπημένες κρέμες Revitalizing Supreme+ τώρα διαθέσιμες σε νέες συσκευασίες που αναπληρώνονται

Ως μια από τις κορυφαίες εταιρείες περιποίησης της επιδερμίδας σε υψηλής απόδοσης προϊόντα περιποίησης, η Estée Lauder παρουσιάζει τις κρέμες Revitalizing Supreme+ Youth Power...

“Pamela, a Love Story” – Η Pamela πιστεύει στην αγάπη και εμείς στην Pamela

Ομολογώ ότι η Pamela Anderson μου ήταν πάντα ιδιαίτερα συμπαθής. Θέμα αύρας, μια παρουσία που ενώ ζούσε στον ουτοπικό κόσμο του Playboy μου έβγαζε...

Gift Guide: Fashion – Beauty προτάσεις δώρων για την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει επικίνδυνα και είμαστε απόλυτα σίγουρες ότι έχεις ήδη ξεκινήσει να ετοιμάζεις τις λίστες σου για τα δώρα που...

More like this