Μια πολύ εύκολη συνταγή, ιδανική για παρέα και κρασάκι. Είναι μια παραλλαγή της κλασσικής τηγανιάς μόνο που εδώ το χοιρινό μας σιγομαγειρεύεται μέσα στη μουστάρδα και γίνεται λιώμα.
Η συνταγή που θα σας δείξω είναι η απλή εκδοχή της…και επειδή θα με ρωτήσετε «Ναι, μπορείτε να προσθέσετε και πιπεριές και μανιτάρια»…Πεντανόστιμη και σε λιγότερο από ώρα έτοιμη.
Υλικά
-
1κ. κιλό χοιρινό μπούτι (χωρίς κόκαλο)
-
2 κρεμμύδια ξερά
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
1 ποτήρι νερού μουστάρδα
-
1 κ.σ. μέλι
-
1 ποτήρι νερού κράσι
-
1 ποτήρι νερό
-
Λίγο λάδι
-
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
-
Κόβουμε το χοιρινό σε μπουκιές και το τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι σε ένα τηγάνι.
-
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το τσιγαρισμένο χοιρινό, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο τριμμένο. Αφήνουμε να πάρουν λίγο θερμοκρασία ξανά
-
Ρίχνουμε το μέλι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
-
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί καλά
-
Ρίχνουμε το νερό, αλάτι και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να δέσει η σάλτσα
-
Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.
*Δοκιμάζουμε στο τέλος το αλάτι και το διορθώνουμε
Καλή μας όρεξη!
#staygarliced & να τρώτε καλά!