Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Χοιρινό “μουσταρδάτο”

Η συνταγή που θα σας δείξω είναι η απλή εκδοχή της...και επειδή θα με ρωτήσετε «Ναι, μπορείτε να προσθέσετε και πιπεριές και μανιτάρια»

DAILYCIOUS

DO NOT FEAR STAY HERE

Share

Μια πολύ εύκολη συνταγή, ιδανική για παρέα και κρασάκι. Είναι μια παραλλαγή της κλασσικής τηγανιάς μόνο που εδώ το χοιρινό μας σιγομαγειρεύεται μέσα στη μουστάρδα και γίνεται λιώμα.

Η συνταγή που θα σας δείξω είναι η απλή εκδοχή της…και επειδή θα με ρωτήσετε «Ναι, μπορείτε να προσθέσετε και πιπεριές και μανιτάρια»…Πεντανόστιμη και σε λιγότερο από ώρα έτοιμη.

Υλικά

  • 1κ. κιλό χοιρινό μπούτι (χωρίς κόκαλο)

  • 2 κρεμμύδια ξερά

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • 1 ποτήρι νερού μουστάρδα

  • 1 κ.σ. μέλι

  • 1 ποτήρι νερού κράσι

  • 1 ποτήρι νερό

  • Λίγο λάδι

  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Κόβουμε το χοιρινό σε μπουκιές και το τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι σε ένα τηγάνι.

  • Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το τσιγαρισμένο χοιρινό, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο τριμμένο. Αφήνουμε να πάρουν λίγο θερμοκρασία ξανά

  • Ρίχνουμε το μέλι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί καλά

  • Ρίχνουμε το νερό, αλάτι και σιγοβράζουμε για  40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να δέσει η σάλτσα

  • Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.

*Δοκιμάζουμε στο τέλος το αλάτι και το διορθώνουμε

Καλή μας όρεξη!
#staygarliced & να τρώτε καλά!

www.thegarlicmother.gr

Brooklynetteshttps://brooklyne.gr
Your Vibe Attracts Your Tribe
Brooklyne