Vegan Σπανακόπιτα

DAILYCIOUS

DO NOT FEAR STAY HERE

Ρύζι από κουνουπίδι & τραγανές μελωμένες γαρίδες

Είναι ένα πιάτο πεντανόστιμο και υγιεινό! Ο τρόπος που...

Φθινοπωρινό Βελουτέ Κολοκύθας

Υλικά (Για 4 άτομα) 500 γρ. καθαρισμένη γλυκιά κολοκύθα 1 καρότο 1 πράσο 1...

Τάρτα ντομάτας με μασκαρπόνε

Από τις πιο νόστιμες τάρτες που έχετε γευτεί ποτέ...

Ξέρετε πώς Φτιάχνεται το Τοστ του Φθινοπώρου;

Μπορεί να γνωρίζετε μόνο μια συνταγή για τοστ αλλά...

Σπαγγέτι με κρόκο Κοζάνης & λευκή σάλτσα με αλλαντικά

Σας είχα υποσχεθεί αυτή την εκπληκτική μακαρονάδα που η...

Share

Έχετε δοκιμάσει πολλών ειδών σπανακόπιτα! Σας υπόσχομαι πως και να μην είστε vegan αυτή η σπανακόπιτα θα σας πάρει το μυαλό από την νοστιμιά της. Ναι, για μένα είναι ίσως η απόλυτη σπανακόπιτα!

Vegan στριφτή σπανακόπιτα. Μια υπέροχη, νόστιμη, υγιεινή πίτα που καλύπτει όλα τα γούστα ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Και να μην είσαι Vegan ειλικρινά θα γίνει η αγαπημένη σου.

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας

  • 250 γρ. vegan τυρί εβλογημένο (μπορείτε και τόφου)

  • 1 κιλό σπανάκι (και καταψυγμένο)

  • 2 έως 3 κ.σ. γάλα σόγιας

  • 1 ματσάκι άνηθος

  • 3 κρεμμύδια χλωρά ψιλοκομμένα

  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • ελαιόλαδο

  • αλάτι

  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Σε ένα γουόκ βάζουμε ελαιόλαδο και μόλις λίγο κάψει βάζουμε το καταψυγμένο μας σπανάκι. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βγάλει όλα τα ζουμιά του. Μόλις φύγει όλος ο πάγος και το σπανάκι έχει ξεπαγώσει και βγάλει όλα τα υγρά, το σουρώνουμε και ζουλάμε καλά να φύγουν όλα τα υγρά

  • Στο ίδιο γουόκ βάζουμε πάλι λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε ελαφρώς το ξερό κρεμμύδι με το σκόρδο ίσα να διαφανίσει. Προσθέτουμε, το σπανάκι, τα χλωρά κρεμμύδια και ανακατεύουμε. Αλατίζουμε πολύ καλά. Το σπανάκι θέλει αρκετό αλατάκι γιατί και νοστιμεύει αλλά και τραβάει όλα τα περισσευούμενα υγρά.

  • Αφού έχει τσιγαριστεί ωραία το σπανάκι μας αποσύρουμε το γουόκ από την φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το τριμμένο “εβλογημένο” τυρί, το γάλα σόγιας, φρεσκοτριμμένο μπόλικο πιπέρι και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε το αλάτι. Αν πιστεύουμε πως χρειάζεται λίγο ακόμα ρίχνουμε με μέτρο.

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 180°C

  • Αλείφουμε με λάδι ένα στρογγυλό αντικολλητικό ταψί

  • Παίρνουμε ένα ένα φύλο κρούστας το τοποθετούμε πάνω στο πάγκο εργασίας από την μεριά του μήκους. Βάζουμε την γέμιση κατά μήκος σε μια λωρίδα πάχους 4εκ. περίπου και ξεκινάμε να τυλίγουμε. Κάθε φορά που κάνει και μια στροφή το φύλλο μας με ένα πινελάκι λαδώνουμε καλά. Τυλίγουμε σαν ντολμαδάκι. Να θυμάστε πως αλείφουμε πολύ καλά με λάδι τις άκρες του φύλλου, στο δέσιμο.

  • Μόλις τυλίψουμε την πρώτη λωρίδα, ξεκινάμε πάντα από το κέντρο του ταψιού. Βάζουμε την πρωτη λωρίδα τυλιγμένη και ξεκινάμε να φτιάξουμε ένα μεγάλο σαλιγκάρι

  • Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο τα υπόλοιπα φύλλα. Σίγουρα θα σας περισσέψουν φύλλα. Συνήθως χρησιμοποιούμε 6 έως 8 φυλλα κρούστας για ένα κανονικό στρογγυλό ταψί

  • Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ξανά την πίτα μας από πάνω και πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι και παπαρουνόσπορο

  • Ψήνουμε στους 180°C για 20′ με 30′ λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει από πάνω στη μεσαία σκάλα.

**Εάν ο φούρνος σας είναι πολύ δυνατός, χαμηλώστε την πίτα στη σχάρα ή βάλτε για το πρώτο τέταρτο μία λαδόκολλα να σκεπαστεί

Καλή μας όρεξη!
#staygarliced & να τρώτε καλά!

www.thegarlicmother.gr

Brooklynetteshttps://brooklyne.gr
Your Vibe Attracts Your Tribe
Brooklyne