Τηγανητές ντομάτες “πανέ” με παρμεζάνα και βασιλικό

DAILYCIOUS

DO NOT FEAR STAY HERE

Ρύζι από κουνουπίδι & τραγανές μελωμένες γαρίδες

Είναι ένα πιάτο πεντανόστιμο και υγιεινό! Ο τρόπος που...

Φθινοπωρινό Βελουτέ Κολοκύθας

Υλικά (Για 4 άτομα) 500 γρ. καθαρισμένη γλυκιά κολοκύθα 1 καρότο 1 πράσο 1...

Τάρτα ντομάτας με μασκαρπόνε

Από τις πιο νόστιμες τάρτες που έχετε γευτεί ποτέ...

Ξέρετε πώς Φτιάχνεται το Τοστ του Φθινοπώρου;

Μπορεί να γνωρίζετε μόνο μια συνταγή για τοστ αλλά...

Σπαγγέτι με κρόκο Κοζάνης & λευκή σάλτσα με αλλαντικά

Σας είχα υποσχεθεί αυτή την εκπληκτική μακαρονάδα που η...

Share

Ένα γρήγορο σνακ αλλά και μεζές περιωπής για όλες τις ώρες της ημέρας.

Mεζές από τους λίγους. Ένα ντοματένιο σάντουιτς γεμιστό με βασιλικό τυλιγμένο σε τραγανή κρούστα από καλαμποκάλευρο και παρμεζάνα θα συνοδέψει τα καλοκαιρινά ούζα και τις ρετσίνες μας.

Υλικά

Μερίδες: 6 (ως μεζές)


Διαδικασία

    1. Πασπαλίζουμε τις μισές φέτες ντομάτας με τον βασιλικό και τις σκεπάζουμε με τις άλλες μισές, σαν σάντουιτς.
    2. Βάζουμε σε ένα πιάτο το καλαμποκάλευρο, σε άλλο πιάτο (βαθύ) χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλατοπίπερο και σε τρίτο πιάτο ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το τυρί. Παίρνουμε ένα ένα τα «σάντουιτς» ντομάτας, τα αλευρώνουμε με το καλαμποκάλευρο και από τις δύο πλευρές, τα βουτάμε μετά στο αυγό και στο τέλος τα περνάμε από το μείγμα της φρυγανιάς, γυρίζοντάς τα και από τις δύο πλευρές.
    3. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
    4. Βάζουμε προσεκτικά τα παναρισμένα «σάντουιτς» ντομάτας και τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
    5. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.

Πηγή: gastronomos.gr

Brooklynetteshttps://brooklyne.gr
Your Vibe Attracts Your Tribe
Brooklyne