Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Τάρτα κολοκύθι, γιατί το Halloween ποτέ δεν ήταν πιο κοντά!

DAILYCIOUS

DO NOT FEAR STAY HERE

Share

Κάπου ανάμεσα στις συνταγές που υπάρχουν στη βιβλιοθήκη μας, ξεχωρίζουν μερικές ανά εποχή. Τέλη Οκτωβρίου λοιπόν και την τιμητική τους έχουν οι κολοκύθες, σε οποιαδήποτε μορφή. Ευκαιρία λοιπόν για μια εύκολη συνταγή, λίγο πριν το Halloween
Υλικά για ζύμη   
  • 250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι
  • 1 κρόκο αυγού
  • 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 125 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
  • 5 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) αλάτι

Yλικά για τη γέμιση     

  • 1 κιλό κολοκύθια (καθαρισμένα, πλυμένα, τριμμένα)
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα (καθαρισμένα, πλυμένα, κομμένα)
  • 20 γρ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 150 γρ. μυζήθρα νωπή ή ξερή
  • 60 ml (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • 2 αυγά ή 2 κρόκοι
  • 250 ml (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 250 ml (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:

Ετοιμάζετε τη ζύμη: Κοσκινίζετε το Αλεύρι, προσθέτετε το αυγό με τη ζάχαρη και το βούτυρο σε μικρά κομμάτια, ζυμώνετε με το χέρι και προσθέτετε και λίγο νερό αν χρειαστεί. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Ανοίγετε το φύλλο, το τοποθετείτε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα διαμέτρου 26-28 εκατοστών και ψήνετε στους 180-200ºC αέρα για 20 λεπτά.

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε στο ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το κολοκύθι, έως ότου εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το δυόσμο και αποσύρετε από τη φωτιά. Αφού κρυώσει η γέμιση, προσθέτετε τη μυζήθρα. Αναμιγνύετε τα αυγά, το γάλα και την κρέμα γάλακτος και προσθέτετε το μίγμα στη γέμιση.

Ρίχνετε το μίγμα στην τάρτα και ψήνετε στους 180-200ºC αέρα για άλλα 20-25 λεπτά.

Brooklyne