Η συνταγή παγωτού που θα σας δείξω σήμερα στην ουσία η βασική συνταγή που πρέπει πάντα να ακολουθήσουμε αν θελουμε να φτιάξουμε παγωτό, με οποιοδήποτε φρούτο και να είναι και πετυχημένο. Εντάξει, μικρές αλλάγες, προσθήκες, μυστικά παάντα υπάρχουν…αλλά αυτός είναι ο πιο εύκολος και σίγουρος τρόπος να γευτείτε υπέροχο σπιτικό παγωτό χωρίς συντηρητικά. Διάλεξα τα φρούτα του δάσους γιατί μου αρέσει το χρώμα [χααχαχα] και γιατί είναι τόσο γλυκό όσο εγώ το θέλω. Αφού με ξέρετε…με τα πολύ γλυκά δεν τα πάω καλά!
Καύσωνας χωρίς παγωτό…είναι χειμώνας χωρίς τζάκι!
Υλικά
-
2οογρ. κατεψυγμένα φρούτα του δάσους
-
200ml πλήρες γάλα
-
200ml κρέμα γάλακτος
-
100γρ. ζάχαρη
-
λίγο εκχύλισμα βανίλιας
Πριν ξεκινήσουμε ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ είναι το μπολ της παγωτομηχανής να έχει καταψυχθεί αρκετές ώρες
-
Αφαιρούμε το μπολ ψύξης από την κατάψυξη και το τοποθετούμε στη βάση της παγωτομηχανής
-
Πολτοποιούμε τη ψύχα από τα φρούτα
-
Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος, έτσι ώστε να σφίξει ελαφρώς
-
Αναμειγνύουμε τη ψίχα των φρούτων με τη κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη
-
Αφήνουμε το μείγμα παγωτού περίπου για 4 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει
-
Προσθέτουμε στη παγωτομηχανή όλα τα υλικά μας και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
-
Αφήνουμε τη συσκευή να λειτουργήσει τόσο, μέχρι να είμαστε ευχαριστημένοι με την πυκνότητα του μείγματος. Το αργότερο μετά από 40 λεπτά το απγωτό είναι έτοιμο.Καλή μας όρεξη!
#staygarliced & να τρώτε καλά!