Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, 2022

Σπαγγέτι με κρόκο Κοζάνης & λευκή σάλτσα με αλλαντικά

Δεν χρειάζεσαι πάνω από 20' για αυτό το εκπληκτικό σπαγγέτι, αλλά όπως κάθε μακαρονάδα που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να την φας ζεστή μόλις μπει στο πιάτο!

DAILYCIOUS

MUSTS

Τραγανές γαρίδες με μέλι και λεμόνι

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτή τη συνταγή!...

Healthy Banana Bread με αλεύρι ολικής

Είναι ένα από τα πιο διάσημα ψωμάκια-κεκάκια με πολλούς...

Ήρθε η στιγμή να απολαύσεις μια χειμωνιάτικη σούπα!

Λίγο οι χαμηλές θερμοκρασίες, λίγο η νέα "επέλαση" του...

Ομελέτα: Το μόνο πρωινό πιάτο που λέμε ξεκάθαρα ναι

Υπάρχουν άπειροι τρόποι για να φτιάξεις μια ομελέτα, ενώ...

Πρωινό με βρώμη σοκολάτας, μπανάνα και μύρτιλα

Δεν χρειάζεται να είναι και το πρωινό μας βαρετό...

Share

Σας είχα υποσχεθεί αυτή την εκπληκτική μακαρονάδα που η αλήθεια είναι πως δεν προοριζόταν να φωτογραφηθεί , ούτε και να σας την δείξω γιατί απλά ήταν ένα πολύ εύκολο πιάτο που το έκανα για την οικογένεια μου γρήγορα γιατί δεν είχα προλάβει να μαγειρέψω. Βγήκε όμως τόσο νόστιμη και λαχταριστή που το uploading ήταν μονόδρομος.

Δεν χρειάζεσαι πάνω από 20′ για αυτό το εκπληκτικό σπαγγέτι, αλλά όπως κάθε μακαρονάδα που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να την φας ζεστή μόλις μπει στο πιάτο.

Υλικά
  • 250 γρ. σπαγγέτι

  • 2 σκ. σκόρδο

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 1 πρέζα κρόκο Κοζάνης (σαφράν)

  • 2 κ.σ. ζεστό νερό

  • 1 κούπα χοντροκομμένα αλλαντικά (γαλοπούλα, μορταδέλα κτλ ό,τι έχετε)

  • 1 κρέμα γάλακτος 200ml

  • 20 γρ. βούτυρο

  • αλάτι

  • πιπέρι

  • 50 γρ. πεκορίνο, τριμμένο

  • λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο


Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να κάψει και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Μόλις ροδίσουν βάζουμε και τα αλλαντικά

  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε αρκετά την φωτιά και ανακατεύουμε

  • Διαλύουμε το σαφράν στις δύο κουταλιές ζεστό νερό σε ένα ποτήρι και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα μας στο τηγάνι

  • Ταυτόχρονα σε μια κατσαρόλα άρα βράζουμε τα μακαρόνια μας δυο λεπτά λιγότερο από ότι λέει η συσκευασία. Κρατάμε το νερό γιατί μπορεί να το χρειαστούμε στη σάλτσα μας. Βάζουμε τα μακαρόνια μας μέσα στο τηγάνι και ανακατεύουμε ελαφρά να πάει παντού η σάλτσα μας και να μαγειρευτούν άλλα 2 λεπτά. Εάν η σάλτσα μας είναι πολύ πηχτή ρίχνουμε μερικές κουταλιές από το νερό που βιάσανε τα μακαρόνια

  • Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πεκορίνο, ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και πιπέρι

  • Τρώμε αμέσως!

     

    Καλή μας όρεξη!
    #staygarliced & να τρώτε καλά!

    www.thegarlicmother.gr

Brooklynetteshttps://brooklyne.gr
Your Vibe Attracts Your Tribe

LATEST

Ο κόσμος της μόδας θρηνεί για τον θάνατο του André Leon Talley

Ο θάνατος του πρώην διευθυντή δημιουργικού της αμερικανικής Vogue, André Leon Talley έχει συγκλονίσει τον κόσμο της μόδας. Ο δημοσιογράφος πέθανε σε ηλικία 73 ετών...

Η Vanessa Stahlheber, Brand Manager της essence μας λέει πως να πετύχουμε το τέλειο πεντικιούρ στο σπίτι

Είναι η κατάλληλη στιγμή για να τελειοποιήσουμε τη ρουτίνα περιποίησης των ποδιών μας. Και ειδικά τη χειμερινή περίοδο, επιλέγουμε προϊόντα περιποίησης για τα πόδια...

YAKUTIA: H πόλη που έχει -70°C για 6 μήνες θα σε κάνει να μην παραπονιέσαι για το χιόνι

Πριν από λίγες μέρες στο Youtube ανακάλυψα ορισμένα documentaries σχετικά με διάφορα μέρη στον κόσμο και τον τρόπο ζωής τους, αλλά η αλήθεια είναι...

Εσύ πως αντιμετωπίζεις την αϋπνία σου εν έτη 2022;

Η αλήθεια είναι πως πιστεύω ότι λίγο - πολύ ταυτίστηκες με τον τίτλο. Δεν είμαστε λίγοι εκεί έξω που για να μπορέσουμε να κοιμηθούμε...
Brooklyne