Σουφλέ ζυμαρικών με παντζάρι και μπέικον

Άλλη μια μέρα που αναρωτιέσαι τι θα μαγειρέψεις, ενώ έχεις βαρεθεί συνέχεια τα ίδια; Το σουφλέ ζυμαρικών με παντζάρι και μπέικον, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι για σήμερα.

Συστατικά

  • 6 μερίδες
  • 150 γρ. Τυρί, edam
  • 1 κύβος MAGGI Ζωμός λαχανικών
  • 150 γρ. Μπέικον
  • 0.5 φλιτζάνι Κρέμα γάλακτος
  • 1 Αυγό
  • 200 γρ. Γάλα
  • 4 Παντζάρια
  • 300 γρ. Ριγκατόνι
  • 100 γρ. Τυρί, παρμεζάνα, σκληρό

Εκτέλεση

50 λεπτά
Βήμα 1
Τυλίξτε με αλουμινόχαρτο τα παντζάρια και ψήστε στον φούρνο για 60 λεπτά. Αφήστε στην άκρη να πέσει λίγο η θερμοκρασία τους και ξεφλουδίστε με ένα μαχαίρι.
Βήμα 2
Ρίξτε μέσα στο μίξερ τα παντζάρια και το γάλα, χτυπήστε καλά και μεταφέρετε σε ένα κατσαρολάκι.
Βήμα 3
Δώστε μια βράση,& προσθέστε τον κύβο λαχανικών Maggi, το μπέικον και την κρέμα γάλατος. Ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί ο κύβος.
Βήμα 4
Βράστε τα ζυμαρικά για 5 λεπτά και στραγγίξτε χωρίς να τα κρυώσετε.
Βήμα 5
Αδειάστε σε ένα μπολ την κρέμα, το μπέικον και τα παντζάρια, τα ζυμαρικά, το αυγό και το ½ τυρί γκράνα. Ανακατέψτε καλά και μεταφέρετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Βήμα 6
Πασπαλίστε με το υπόλοιπο τυρί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στο πρόγραμμα αέρα και επάνω αντίσταση για 35 λεπτά.

Πηγή: maggicooking.gr

More

Η Dyson λανσάρει το νέο επαναστατικό ισιωτικό μαλλιών Airstrait™

Την καινοτόμα συσκευή, που χαρίζει ένα απολύτως φυσικό ίσιο στυλ με λαμπερό τελείωμα, παρουσίασε με ενθουσιασμό ο...

Αν μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω, ο Δημήτρης...

Yπάρχουν ατάκες που μπορούν να σκοράρουν στο μυαλό σου και ο Δημήτρης Ρούσσης το ξέρει καλά αυτό,...
Brooklyne