Είναι ίσως από τα πιο εύκολα γλυκάκια, γίνεται με άπειρους τρόπους, δεν θέλουν ψήσιμο, ούτε καμιά ιδιαίτερη αναμονή.
Σήμερα σας δείχνω αυτά τα στρογγυλά σοκολατένια μπαλάκια που είναι πολύ πολύ αγαπημένα μου. Φτιάχτε τα για κέρασμα τώρα στις γιορτές αλλά και ως ένα Christmas sweetie gift για τα αγαπημένα σας πρόσωπα.
Μέθοδος Εκτέλεσης
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα σε μέτρια φωτιά
Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε με το χέρι μας τα μπισκότα και σε με την βοήθεια ενός γουδιού και τα κάσιους χοντροκομμένα (όχι θρύψαλα)
Λιώνουμε το βούτυρο σε φούρνο μικροκυμμάτων ή σε ένα μπρίκι. Μεταφέρουμε το βούτυρο στα μπισκότα. Ρίχνουμε το λάδι καρύδας, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τέλος την λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά
Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 5 λεπτά. Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και με τα χέρια μας φτιάχνουμε μπαλίτσες και τις τοποθετούμε την μία δίπλα στην άλλη
Τέλος πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και βάζουμε ψυγείο
Διατηρούνται για 10 με 12 μέρες ή στην κατάψυξη έως και 2 μήνες
Εγώ πρώτα τις βάζω κατάψυξη για 10 λεπτά να σταθούν καλά και μετά ψυγείο. Μπορείτε να προσθέτετε ζάχαρη άχνη κάθε φορά πριν σερβίρετε για να είναι φρέσκια
Υλικά
250 γρ.μπισκότα τύπου digestive
3 χούφτες κάσιους
2 κουβερτούρες μαύρη σοκολάτα (από 125γρ)
60 γρ. βούτυρο
1 κ.γ. λάδι καρύδας
1/2 κ.γ. κανέλα
λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Καλή μας όρεξη!
#staygarliced & να τρώτε καλά!