Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι τι θα μαγειρέψεις σήμερα το Φακόρυζο με Σταφίδες είναι εδώ για σένα

DAILYCIOUS

DO NOT FEAR STAY HERE

Share

Αφήνουμε τις φακές να πάρουν μία βράση στην αρχή για να βγουν πιο ελαφριές.
Υλικά:
  • 100 g ρύζι νυχάκι
  • 150 g φακές ψιλές, βρασμένες
  • 250 ml ζεστός ζωμός λαχανικών
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 3 κρεμμύδια ξερά, λεπτοκομμένα σε φέτες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1/4 κ.γ. κανέλα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 2 κουτ. σούπας μαύρες σταφίδες
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι

Εκτέλεση:

1. Ξεπλένουμε το ρύζι καλά, κάτω από τρεχούμενο νερό.
2. Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες, και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 10’.
3. Αφαιρούμε τη μισή ποσότητα κρεμμυδιών και τα κρατάμε στην άκρη για το σερβίρισμα.
4. Προσθέτουμε στο τηγάνι το ρύζι, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1’, και προσθέτουμε το φύλλο δάφνης, το ζωμό λαχανικών και αλάτι.
5. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά και αν χρειάζεται προσθέτουμε επιπλέον ζωμό.
6. Μόλις βράσει το ρύζι και σωθούν τα υγρά του, προσθέτουμε τις φακές, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε για 2-3’.
7. Αποσύρουμε και προσθέτουμε τις σταφίδες, τα υπόλοιπα κρεμμύδια και το μαϊντανό.

Brooklynetteshttps://brooklyne.gr
Your Vibe Attracts Your Tribe
Brooklyne