Ένα πολύ υγιεινό και πλήρες πιάτο, χρωματιστό, πεντανόστιμο και εννοείται έτοιμο σε πολύ λίγο χρόνο. Μπορεί να φαγωθεί σε θερμοκρασία δωματίου, δηλαδή πιο ζεστό ως κύριο πιάτο αλλά και κρύο ως μια δροσερή σαλάτα. Όπως και να επιλέξετε να το φάτε είμαι σίγουρη πως θα το λατρέψετε.
Μια μεσογειακή δροσερή και πολύ υγιεινή σαλάτα με πλιγούρι και καραμελωμένες γαρίδες
Υλικά
15-20 γαρίδες
1½ φλ. πλιγούρι
1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένος
1 ντομάτα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 αγγούρι
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μέλι
1 λάιμ τον χυμό του
1 κ.γ. σκόρδο αφυδατωμένο
κουρκουμά
αλάτι-πιπέρι
θυμαρορίγανη
Τοποθετούμε πρώτα το πλιγούρι σε μπολ και το καλύπτουμε με ζεστό νερό. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε να σταθεί για 15΄, να φουσκώσει το πλιγούρι. Αφήνουμε το πλιγούρι στην άκρη να κρυώσει
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει ελαφρώς και βάζουμε τις γαρίδες να τσιγαριστούν και να ροδίσουν σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρουν χρώμα, χαμηλώνουμε την φωτιά, βάζουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο κουρκουμά και το αφυδατωμένο σκόρδο. Σβήνουμε με τον χυμό του λάιμ αφήνουμε να τραβήξουν οι γαρίδες τα ζουμιά και τέλος βάζουμε το μέλι και αφήνουμε να καραμελώσουν. Όλη η διαδικασία κρατά σχεδόν 8 με 10 λεπτά το πολύ για να διατηρηθούν οι γαρίδες ζουμερές. Αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε τις ντομάτες από τη σάρκα και κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και το αγγούρι σε μικρά καρέ και για όποιον θέλει μπορεί να αφήσει και την φλούδα του.
Σε μια βαθιά σαλατιέρα βάζουμε το πλιγούρι, τις γαρίδες και όλα τα άλλα υλικά, προσθέτουμε τον δυόσμο, λίγο θυμαρορίγανη και ραντίζουμε με φρέσκο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Καλή μας όρεξη!
#staygarliced & να τρώτε καλά!
Πηγή: thegarlicmother.gr