Πράσινη σαλάτα με μπρόκολο, αβοκάντο και βραστό αυγό

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά

Συνταγή για 4 άτομα


Συστατικά

  • 2 κεφάλια μπρόκολο
  • Μερικά παγάκια
  • 1 αγγούρι
  • 2 αβοκάντο (hass κατά προτίμηση)
  • 1 lime
  • 2 γενναίες χούφτες σπανάκι
  • 4 αυγά καλοβρασμένα
  • ¼ ματσάκι φρέσκο ​​μαϊντανό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. ξύδι μηλίτη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε το μπρόκολο με κρύο νερό και στη συνέχεια το στεγνώνουμε γρήγορα χρησιμοποιώντας ένα καθαρό πανί. Το ψιλοκόβουμε και ξεφλουδίζουμε τα κοτσάνια, τα οποία ψιλοκόβουμε κι αυτά.
  2. Μαγειρεύουμε σε σκεύος ατμού για 5 λεπτά. Έπειτα τα στραγγίζουμε και στη συνέχεια τα βυθίζουμε σε κρύο νερό με πάγο.
  3. Πλένουμε καλά το αγγούρι, το κόβουμε στη μέση κατά μήκος και έπειτα σε λωρίδες.
  4. Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε λωρίδες ή κυβάκια και στη συνέχεια στύβουμε το lime.
  5. Κόβουμε τα βραστά αυγά σε τέσσερα κομμάτια και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το σκόρδο.
  6. Πλένουμε καλά και στραγγίζουμε το σπανάκι και το βάζουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο μπόλ.

Για το dressing: ανακατεύουμε τη μουστάρδα και το ξύδι σε ένα μπολάκι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε το dressing στη σαλάτα, ανακατεύουμε προσεκτικά και σερβίρουμε.

Πηγή: cookart.gr

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

58 − 48 =