Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά
Συνταγή για 4 άτομα
Συστατικά
- 2 κεφάλια μπρόκολο
- Μερικά παγάκια
- 1 αγγούρι
- 2 αβοκάντο (hass κατά προτίμηση)
- 1 lime
- 2 γενναίες χούφτες σπανάκι
- 4 αυγά καλοβρασμένα
- ¼ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. ξύδι μηλίτη
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
Εκτέλεση
- Πλένουμε το μπρόκολο με κρύο νερό και στη συνέχεια το στεγνώνουμε γρήγορα χρησιμοποιώντας ένα καθαρό πανί. Το ψιλοκόβουμε και ξεφλουδίζουμε τα κοτσάνια, τα οποία ψιλοκόβουμε κι αυτά.
- Μαγειρεύουμε σε σκεύος ατμού για 5 λεπτά. Έπειτα τα στραγγίζουμε και στη συνέχεια τα βυθίζουμε σε κρύο νερό με πάγο.
- Πλένουμε καλά το αγγούρι, το κόβουμε στη μέση κατά μήκος και έπειτα σε λωρίδες.
- Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε λωρίδες ή κυβάκια και στη συνέχεια στύβουμε το lime.
- Κόβουμε τα βραστά αυγά σε τέσσερα κομμάτια και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το σκόρδο.
- Πλένουμε καλά και στραγγίζουμε το σπανάκι και το βάζουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο μπόλ.
Για το dressing: ανακατεύουμε τη μουστάρδα και το ξύδι σε ένα μπολάκι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε το dressing στη σαλάτα, ανακατεύουμε προσεκτικά και σερβίρουμε.
Πηγή: cookart.gr