Πορτοκαλόπιτα: Αν η παιδική μας ηλικία ήταν γλυκό!

Υπάρχουν κάποια γλυκά που μας θυμίζουν την παιδική μας ηλικία. Η πορτοκαλόπιτα είναι ξεκάθαρα ένα από αυτά!

Υλικά για την πορτοκαλόπιτα:

  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
  • 3 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 φύλλο κρούστας για γλυκά

Υλικά για το σιρόπι:

  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό
  • Χυμό από μισό πορτοκάλι

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε την συνταγή μας με το σιρόπι, το οποίο φτιάχνουμε πρώτα για να κρυώσει. Βραζουμε για 1/4 της ώρας. Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη σε ένα λεκανάκι. Ριχνουμε τα αυγά ,το γιαούρτι, τις βανιλιες, το μπεικιν, το ξύσμα και τα χτυπάμε όλα μαζί να γίνουν μίγμα. Παίρνουμε το φύλλο, το ανοίγουμε και το κόβουμε κομμάτια. Το αφήνουμε να στεγνώσει εντελώς. Μετά λίγο λίγο το φύλλο το ανακατεύουμε μέσα στο μίγμα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί (Ν28 ). Ρίχνουμε το μίγμα όλο και ψήνουμε περίπου 30-35 λεπτά στις αντιστάσεις στους 190 βαθμούς αλλά εξαρτάται και από το φούρνο σας. Ψήνουμε μέχρι να ροδισει και να φουσκώσει ελαφρά. Για να βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί, βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο, αν βγει στεγνό είναι έτοιμο! Περιχυνουμε το γλυκό μας μόλις το βγάλουμε με το κρύο σιρόπι.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

− 2 = 2