Submit Your Editorial

Get into contact

Πένες με πέστο παντζαριού & καρύδια

DAILYCIOUS

DO NOT FEAR STAY HERE

Ρύζι από κουνουπίδι & τραγανές μελωμένες γαρίδες

Είναι ένα πιάτο πεντανόστιμο και υγιεινό! Ο τρόπος που...

Φθινοπωρινό Βελουτέ Κολοκύθας

Υλικά (Για 4 άτομα) 500 γρ. καθαρισμένη γλυκιά κολοκύθα 1 καρότο 1 πράσο 1...

Τάρτα ντομάτας με μασκαρπόνε

Από τις πιο νόστιμες τάρτες που έχετε γευτεί ποτέ...

Ξέρετε πώς Φτιάχνεται το Τοστ του Φθινοπώρου;

Μπορεί να γνωρίζετε μόνο μια συνταγή για τοστ αλλά...

Σπαγγέτι με κρόκο Κοζάνης & λευκή σάλτσα με αλλαντικά

Σας είχα υποσχεθεί αυτή την εκπληκτική μακαρονάδα που η...

Share

Μία καταπληκτική ιδέα για πέστο παντζαριού ξεσήκωσα από έναν άλλον αγαπημένο μου food blogger τον Γαβριήλ Νικολαϊδη και αυτή είναι η δική μου εκδοχή. Γίνεται μόλις σε 4′ με το ρολόι! Σερβίρω με πένες αλ τέντε.


Τρομερή εκδοχή vegan μακαρονάδας, για όλα τα γούστα και όλες τις διατροφικές συνήθειες!

Υλικά

  • 2 παντζάρια βρασμένα

  • 1 κ.σ. γιαούρτι

  • 1 κ.γ. λάδι

  • 2 κ.σ. καρύδια

  • 2 κ.σ. κουκουνάρια (προαιρετικά αν και του πάνε περίφημα)

  • 3 σκ. μαύρο σκόρδο (βάλτε και κανονικό)

  • λίγο ταμπάσκο

  • 1 1/2 κ.γ. μηλόξυδο

  • 1 κ.γ. μέλι

  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

  • τριμμένη παρμεζάνα

  • αλάτι-πιπέρι (για να διορθώσουμε τυχόν την γεύση)

  • 500γρ πένες

Διαδικασία

  • Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τις πένες μας αλ τέντε

  • Στο μούλτι βάζουμε όλα τα συστατικά για την πέστο και χτυπάμε. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε την γεύση με αλάτι-πιπέρι ή ό,τι θεωρούμε πως ίσως χρεαζόμαστε κάτι παραπάνω ανάλογα με τα γούστα μας

  • Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα περιλούζουμε με λίγο λαδάκι να μην κολλήσουν. Σε ένα μπολ βάζουμε την ποσότητα από τις πένες που θέλουμε, προσθέτουμε και 3 κ.γ. πέστο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να παέι παντού και να αγκαλιάσει το ζυμαρικό μας

  • Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και πιπέρι

Καλή μας όρεξη!
#staygarliced & να τρώτε καλά!

Πηγή: thegarlicmother.gr

Κωνσταντίνα Πανούση
Είμαι από τις γυναίκες που «κάνουν και καλό Λιβανέζο» αν θυμάσαι λίγο από Τόνυ Άντονυ. Μάνα, σύζυγος, ερωμένη, επιχειρηματίας, δημοσιογράφος, food blogger,αδερφή, φίλη…βαρέθηκα. Αγαπάω πολύ, γελάω δυνατά, νευριάζω και δεν το θες. Στο ενδιάμεσο μαγειρεύω. Εδώ νιώθω ο εαυτός μου και θέλω να νιώθεις και εσύ. Θα τα λέμε!
Brooklyne