Μία καταπληκτική ιδέα για πέστο παντζαριού ξεσήκωσα από έναν άλλον αγαπημένο μου food blogger τον Γαβριήλ Νικολαϊδη και αυτή είναι η δική μου εκδοχή. Γίνεται μόλις σε 4′ με το ρολόι! Σερβίρω με πένες αλ τέντε.
Τρομερή εκδοχή vegan μακαρονάδας, για όλα τα γούστα και όλες τις διατροφικές συνήθειες!
Υλικά
-
2 παντζάρια βρασμένα
-
1 κ.σ. γιαούρτι
-
1 κ.γ. λάδι
-
2 κ.σ. καρύδια
-
2 κ.σ. κουκουνάρια (προαιρετικά αν και του πάνε περίφημα)
-
3 σκ. μαύρο σκόρδο (βάλτε και κανονικό)
-
λίγο ταμπάσκο
-
1 1/2 κ.γ. μηλόξυδο
-
1 κ.γ. μέλι
-
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
-
τριμμένη παρμεζάνα
-
αλάτι-πιπέρι (για να διορθώσουμε τυχόν την γεύση)
-
500γρ πένες
Διαδικασία
-
Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τις πένες μας αλ τέντε
-
Στο μούλτι βάζουμε όλα τα συστατικά για την πέστο και χτυπάμε. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε την γεύση με αλάτι-πιπέρι ή ό,τι θεωρούμε πως ίσως χρεαζόμαστε κάτι παραπάνω ανάλογα με τα γούστα μας
-
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα περιλούζουμε με λίγο λαδάκι να μην κολλήσουν. Σε ένα μπολ βάζουμε την ποσότητα από τις πένες που θέλουμε, προσθέτουμε και 3 κ.γ. πέστο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να παέι παντού και να αγκαλιάσει το ζυμαρικό μας
-
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και πιπέρι
Καλή μας όρεξη!
#staygarliced & να τρώτε καλά!
Πηγή: thegarlicmother.gr