Την πατατοσαλάτα την αγαπάμε. Ήταν εκεί όταν θέλαμε κάτι γρήγορο και σπιτικό, ήταν εκεί όταν θέλαμε υπέροχες γεύσεις και αρώματα σε μία σαλάτα!
Υλικά:
- 10 πατάτες
- 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1/4 φλιτζανιού ξίδι από κόκκινο κρασί
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού λευκή ζάχαρη
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δεντρολίβανο, τριμμένο
- 1 πρέζα πάπρικα
Εκτέλεση:
- Ρίχνουμε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τις σκεπάζουμε με αλατισμένο νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, περίπου 25 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν, περίπου 30 λεπτά.
- Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες και τις βάζουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ για σαλάτας. Τις ανακατεύουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι. Χτυπάμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο σε σκόνη, το κρεμμύδι σε σκόνη, αλάτι, μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, το δενδρολίβανο και κόκκινο στην πάπρικα σε ένα μπολ. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τις πατάτες και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως ή βάζουμε την σαλάτα μέσα στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.