Ναι, είναι αυτή η εποχή που μεταξύ άλλων το ψυγείο μας απαιτεί την παρουσία παγωτού στο εσωτερικό του. Δεν ξέρουμε αν έχει σημασία η ποσότητα ή η ποιότητα στη συγκεκριμένη σχέση, αλλά μια αδυναμία την έχουμε σε κάποιες συγκεκριμένες γεύσεις λίγο παραπάνω. Μεταξύ αυτών, θα τοποθετήσουμε σε μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας το παγωτό κεράσι, ίσως γιατί μας θυμίζει και λίγο περισσότερο εκείνη την συνταγή της “γιαγιάς” που τόσο πολύ μας έχει λείψει.
Τι χρειαζόμαστε λοιπόν για να κάνουμε την κουζίνα μας χάλια;
500γρ κεράσια
200γρ κρέμα με χαμηλά λιπαρά
200γρ ζαχαρούχο γάλα
Και τώρα;
Τοποθετούμε τον ειδικό κάδο της παγωτομηχανής στη κατάψυξη από τη προηγούμενη μέρα για να παγώσει καλά.
Με μια φουρκέτα ή το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα κεράσια.
Τοποθετούμε τα υλικά μας σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε για δύο λεπτά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα με υπέροχο μωβ χρώμα.
Ετοιμάζουμε τη παγωτομηχανή και τη θέτουμε σε λειτουργία. Αδειάζουμε μέσα της το μείγμα του παγωτού και σε είκοσι λεπτά με μισή ώρα το παγωτό μας θα είναι έτοιμο.
Αδειάζουμε το παγωτό σε ένα σκεύος και το τοποθετούμε στη κατάψυξη για μια ώρα για να σφίξει καλά πριν το καταναλώσουμε.
Καλή σας όρεξη!
CooKitsch