Με το που αρχίζουν οι πρώτες πραγματικές κρύες μέρες, με βροχή, αέρα και τσουχτερό κρύο…πάντοτε θυμάμαι αυτή τη σούπα! «Ωωωω να κάνω την ντοματόσουπα αύριο»…και μπορεί να μας θυμίζει και κάπως άνοιξη η γεύση, αλλά η ζεστασιά που προσφέρει, η comfort διάθεσή της, το πόσο γρήγορα την φτιάχνουμε αλλά και το πόσο νόστιμη είναι…για μένα ιδανική για χειμώνα! Για πολύ χειμώνα!
Δεν έχω καλύτερο από τα την σερβίρω σε μεγάλη κούπα ή μπολ και να κάθομαι δίπλα απο το τζάκι και να την απολαμβάνω με «καψαλιασμένο» ψωμάκι από τα κάρβουνα του τζακιού. ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟ!!
Υλικά
4 ώριμες ντομάτες
1 κρεμμύδι μεγάλο χοντροκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο
15-20 φύλλα βασιλικού
αλάτι-πιπέρι
1 κ.σ. ζάχαρη
2 κύβους βοδινού
2 κ.σ. λάδι
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
5 σταγόνες λάδι τρούφας (προεραιτικά)
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μια μεσαία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε ελαφρώς το κρεμμύδι.
Στο μούλτι έχουμε λιώσει τις ντομάτες μας και τις ρίχνουμε μέσα στη κασταρόλα με το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, τους κύβους βοδινό, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι, πιπέρι να πάρουν μία βράση
Μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε 2 κούπες νερό, χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας και σιγοβράζουμε για μία ώρα (Αν το μάτι της κουζίνας σας πάει έως το 9 τότς χαμηλώνουμε στο 5)
Τσεκάρουμε καθώς περνάει η ώρα να χρειάζεται λίγο νερό η σούπα μας. Αν ναι ρίχνουμε λίγο
Αφού περάσει η μία ώρα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τα φύλλα βασιλικού και με ένα μούλτι χειρός ανακατεύουμε και πήζουμε τη σούπα μας μέχρι να μας δώσει μια κρεμώδης υφή. Εάν δεν έχουμε μούλτι χειρός τότε την περνάμε σε δόσεις από το μπλέντερ
Σερβίρουμε με λίγη κρέμα γάλακτος από πάνω, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φύλλα βασιλικού για ντεκόρ
Καλή μας όρεξη!
#staygarliced & να τρώτε καλά!