Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023

Νιόκι μπολονέζ με πράσα γιατί στο νιόκι δεν μπορεί κανείς να αντισταθεί

Νιόκι μπολονέζ με πράσα. Στο νιόκι δεν μπορεί κανείς να αντισταθεί, πόσο μάλλον όταν συνδυάζεται με κιμά…είναι το κάτι άλλο.

Αυτό που αγαπώ περισσότερο σε αυτή τη συνταγή είναι πως εκτός από την απίστευτη νοστιμιά της, την φτιάχνεις σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Σερβίρεται σε ένα επίσημο τραπέζι με φίλους και κλέβει όλες τις εντυπώσεις


Υλικά

  • 500 γρ. νιόκι

  • 300 γρ. άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς

  • 1 ποτήρι κρασιού ντομάτα κονκασέ

  • 1 κ.σ. κέτσαπ

  • 2 πράσα (το λευκό κομμάτι) κομμένο σε ροδέλες

  • 2 καρότα ψιλοκομμένα στο μούλτι

  • 1 ποτήρι κρασί

  • σχοινόπρασο ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα

  • 1 σκ. σκόρδο

  • 1 πρέζα κύμινο

  • 1 κ.γ. κανέλα

  • 1 πρέζα μπαχάρι

  • 1 κύβο κότας

  • αλάτι

  • φρεσκοτριμένο πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι και τσιγαρίζουμε τα πράσα και τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.

  • Ρίχνουμε τον κιμά και το σκόρδο και ανακατεύουμε. Μόλις ο κιμάς μας πάρει καλό χρώμα ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά εκτός από το αλάτι και το κύβο. Ανακατεύουμε για να αναμειχθούν οι γεύσεις των μπαχαρικών μας

  • Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί όλο το αλκοόλ. Μόλις πιει το ζουμί του, ρίχνουμε την ντομάτα κονκασέ και την κέτσαπ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλάτι και τον κύβο και δοκιμάζουμε να δούμε αν χρειάζεται κάτι περισσότερο

  • Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 15 με 20 λεπτά. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε νεράκι στον κιμά μας,  βάζουμε λίγο όσο χρειάζεται για να μην στεγνώσει όχι πάρα πολύ

  • Μέχρι να γίνει ο κιμάς, σε μία κατσαρόλα βάζουμε να βράσει μπόλικο νερό. Μην βάλετε καθόλου αλάτι γιατί το νιόκι τραβάει σαν σφουγγάρι τα πάντα και μπορεί άθελά σας να σας βγουν αλμυρά. Μόλις το νερό έρθει σε βράση ρίχνουμε τα νιόκι. Μαγειρεύονται για σχεδόν 5 με 7 λεπτά. Μόλις τα δείτε να έρχονται στην κορυφή, με μια τρυπητή κουτάλα τα βγάζετε και τα ρίχνετε απευθείας στον κιμά. Σίγουρα σε αυτό το σημείο χρειάζεται το φαγητό μας υγρασία για αυτό με μια κουτάλα παίρνουμε νερό από αυτό που έβρασε το νιόκι. Βάζουμε όσο χρειαστεί.

  • Γαρνίρουμε με φρέσκο σχοινόπρασο και προεραιτικά τριμμένη παρμεζάνα

Καλή μας όρεξη!
#staygarliced & να τρώτε καλά!

www.thegarlicmother.gr

Brooklynettes
Brooklynetteshttps://brooklyne.gr
Your Vibe Attracts Your Tribe
Share this
Tags

+ MUSTS

Υπερτροφική ουλή – Πλέον υπάρχουν τρόποι να την αντιμετωπίσεις

Οι ουλές είναι αποτελέσματα τραυμάτων, που μπορεί να προκύψουν μετά από μια χειρουργική επέμβαση ή μετά από ένα χτύπημα και ουσιαστικά πρόκειται για τον...

Η ιστορία του lip liner που καθόρισε τις τωρινές τάσεις στο μακιγιάζ

Το μακιγιάζ για τα χείλη μπήκε στη μαζική παραγωγή, αφού έγινε ευρέως γνωστό όταν το κραγιόν εφευρέθηκε στην πρώτη του μορφή από τον Maurice...

Mάσκαρα: Όλα όσα πρέπεις να ξέρεις για το προϊον που αγαπήσαμε όσο κανένα

Η μάσκαρα είναι ίσως το πιο σημαντικό προϊόν για την ολοκλήρωση ενός μακιγιάζ. Γιατί όλες θέλουμε οι βλεφαρίδες μας να φαίνονται πυκνές και έντονες!...

Estée Lauder – Οι αγαπημένες κρέμες Revitalizing Supreme+ τώρα διαθέσιμες σε νέες συσκευασίες που αναπληρώνονται

Ως μια από τις κορυφαίες εταιρείες περιποίησης της επιδερμίδας σε υψηλής απόδοσης προϊόντα περιποίησης, η Estée Lauder παρουσιάζει τις κρέμες Revitalizing Supreme+ Youth Power...

“Pamela, a Love Story” – Η Pamela πιστεύει στην αγάπη και εμείς στην Pamela

Ομολογώ ότι η Pamela Anderson μου ήταν πάντα ιδιαίτερα συμπαθής. Θέμα αύρας, μια παρουσία που ενώ ζούσε στον ουτοπικό κόσμο του Playboy μου έβγαζε...

Gift Guide: Fashion – Beauty προτάσεις δώρων για την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει επικίνδυνα και είμαστε απόλυτα σίγουρες ότι έχεις ήδη ξεκινήσει να ετοιμάζεις τις λίστες σου για τα δώρα που...

More like this