Σάββατο, 29 Ιανουαρίου, 2022

Νιόκι μπολονέζ με πράσα γιατί στο νιόκι δεν μπορεί κανείς να αντισταθεί

DAILYCIOUS

MUSTS

Λαχανικά στον φούρνο με ελαφριά μπεσαμέλ

Σας έχουν μείνει λαχανικά στο ψυγείο και δεν ξέρετε...

Σπιτική και εύκολη Μηλόπιτα για να συνοδεύσει το πρωινό σου

Το χιόνι ακόμα δεν έχει λιώσει, και εμείς αναρωτιόμαστε...

Τραγανές γαρίδες με μέλι και λεμόνι

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτή τη συνταγή!...

Healthy Banana Bread με αλεύρι ολικής

Είναι ένα από τα πιο διάσημα ψωμάκια-κεκάκια με πολλούς...

Ήρθε η στιγμή να απολαύσεις μια χειμωνιάτικη σούπα!

Λίγο οι χαμηλές θερμοκρασίες, λίγο η νέα "επέλαση" του...

Share

Νιόκι μπολονέζ με πράσα. Στο νιόκι δεν μπορεί κανείς να αντισταθεί, πόσο μάλλον όταν συνδυάζεται με κιμά…είναι το κάτι άλλο.

Αυτό που αγαπώ περισσότερο σε αυτή τη συνταγή είναι πως εκτός από την απίστευτη νοστιμιά της, την φτιάχνεις σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Σερβίρεται σε ένα επίσημο τραπέζι με φίλους και κλέβει όλες τις εντυπώσεις


Υλικά

  • 500 γρ. νιόκι

  • 300 γρ. άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς

  • 1 ποτήρι κρασιού ντομάτα κονκασέ

  • 1 κ.σ. κέτσαπ

  • 2 πράσα (το λευκό κομμάτι) κομμένο σε ροδέλες

  • 2 καρότα ψιλοκομμένα στο μούλτι

  • 1 ποτήρι κρασί

  • σχοινόπρασο ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα

  • 1 σκ. σκόρδο

  • 1 πρέζα κύμινο

  • 1 κ.γ. κανέλα

  • 1 πρέζα μπαχάρι

  • 1 κύβο κότας

  • αλάτι

  • φρεσκοτριμένο πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι και τσιγαρίζουμε τα πράσα και τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.

  • Ρίχνουμε τον κιμά και το σκόρδο και ανακατεύουμε. Μόλις ο κιμάς μας πάρει καλό χρώμα ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά εκτός από το αλάτι και το κύβο. Ανακατεύουμε για να αναμειχθούν οι γεύσεις των μπαχαρικών μας

  • Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί όλο το αλκοόλ. Μόλις πιει το ζουμί του, ρίχνουμε την ντομάτα κονκασέ και την κέτσαπ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλάτι και τον κύβο και δοκιμάζουμε να δούμε αν χρειάζεται κάτι περισσότερο

  • Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 15 με 20 λεπτά. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε νεράκι στον κιμά μας,  βάζουμε λίγο όσο χρειάζεται για να μην στεγνώσει όχι πάρα πολύ

  • Μέχρι να γίνει ο κιμάς, σε μία κατσαρόλα βάζουμε να βράσει μπόλικο νερό. Μην βάλετε καθόλου αλάτι γιατί το νιόκι τραβάει σαν σφουγγάρι τα πάντα και μπορεί άθελά σας να σας βγουν αλμυρά. Μόλις το νερό έρθει σε βράση ρίχνουμε τα νιόκι. Μαγειρεύονται για σχεδόν 5 με 7 λεπτά. Μόλις τα δείτε να έρχονται στην κορυφή, με μια τρυπητή κουτάλα τα βγάζετε και τα ρίχνετε απευθείας στον κιμά. Σίγουρα σε αυτό το σημείο χρειάζεται το φαγητό μας υγρασία για αυτό με μια κουτάλα παίρνουμε νερό από αυτό που έβρασε το νιόκι. Βάζουμε όσο χρειαστεί.

  • Γαρνίρουμε με φρέσκο σχοινόπρασο και προεραιτικά τριμμένη παρμεζάνα

Καλή μας όρεξη!
#staygarliced & να τρώτε καλά!

www.thegarlicmother.gr

Brooklynetteshttps://brooklyne.gr
Your Vibe Attracts Your Tribe

LATEST

Αυτές τις ημέρες επένδυσε σε μια σωστή ενυδάτωση προσώπου

Η σωστή ενυδάτωση είναι ο στόχος για να επανέλθει η επιδερμίδα μας στην κατάσταση πριν την έκθεση στο κρύο, και αυτό μπορείς να το...

H πορεία του δημοφιλούς κουρέματος Pixie Cut

Αν και μου αρέσουν τα μακριά μαλλιά, τα τελευταία χρόνια επιλέγω ένα μεσαίου μήκους bob καρέ, κυρίως λόγω στυλ και μετά για πρακτικούς λόγους....

Πράγματα που μπορείς να βάλεις άφοβα στο πλυντήριο!

Πόσες φορές δεν έχεις κρατήσει κάτι στα χέρια σου, κοιτώντας με απορία το πλυντήριο; Από τη μία συνήθως αποτελεί μια λύση, αλλά από την...

Απίστευτα Vintage Beauty Tips που θα σου λύσουν τα χέρια

Ως γνωστόν, η ομορφιά εξελίσσεται, με πολλά beauty brands να λανσάρουν gadgets με προηγμένες τεχνολογίες, LED lights, καθώς και προϊόντα περιποίησης και μακιγιάζ με...
Brooklyne