Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022

Μελωμένες μελιτζάνες στο φούρνο με σάλτσα τυριού

Είναι από αυτές τις συνταγές που γίνονται την τελευταία στιγμή, με υλικά που έχεις στο ψυγείο σου εντελώς απροετοίμαστα μόνο με αυτοσχεδιασμό. Και να σας πω και κάτι; Τελικά βγαίνουν οι πιο νόστιμες συνταγές. Οι μελιτζάνες αυτές είναι ελαφριές, μελωμένες, τρομερά νόστιμες με πολύ λίγες θερμίδες που τρώει όλη η οικογένεια και γλύφει τα δάχτυλα της. Είναι γρήγορη και εύκολη από αυτές που ξέρω πως αγαπάτε πολύ.


Για την σάλτσα τυριού για εσάς του vegan μπορείτε να αντικαταστήσετε το γάλα με φυτικό και vegan τυριά. Θα βγει πιστέψτε με το ίδιο νόστιμο, μην σας πω και πιο νόστιμο!


Υλικά

  • 2 μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες (φλάσκες ή τσακώνικες)

  • 1 κρέμα γάλακτος light 200ml

  • 1 φλ. γάλα

  • τυρί φέτα 200γρ. (όσο θέλετε ανάλογα με τα γούστα σας)

  • κίτρινο τυρί τριμμένο 150γρ

  • 10 κλωνάρια σχοινόπρασο

  • λίγο δυόσμο (φρέσκο ή αποξηραμένο)

  • σάλτσα ντομάτας φρέσκο ή συσκευασίας ναπολιτέν ή πεκορίνο

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες

  • αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 στον αέρα. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις βάζουμε σε σειρά, τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι-πιπέρι και τις βάζουμε στον φούρνο για 7 λεπτά

  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθούν. Μόλις λίγο πάρουν θερμοκρασία βάζουμε την φέτα τριμμένη και το κίτρινο τυρί επίσης τριμμένο. Ψιλοκόβουμε το σχοινόπρασο και τα φύλλα δυόσμου, αλάτι, πιπέρι και τα βάζουμε και αυτά στο κατσαρολάκι. Με τον αυγοδάρτη ανακατεύουμε τη σάλτσα μέχρι λίγο να πήξει. Μόλις αποκτήσει καλό σώμα το αποσύρουμε από την φωτιά

  • Σε ένα πυρέξ απλώνουμε λίγη σάλτσα ντομάτας. Μπορείτε να κάνετε μία σπιτική δική σας. Εγώ χρησιμοποίησα έτοιμη σάλτσα ναπολιτάν και πεκορίνο σε συνδυασμό. Στρώνουμε την πρώτη δόση με μελιτζάνες, από πάνω βάζουμε ξανά σάλτσα και το μισό ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο. Στρώνουμε την δεύτερη δόση μελιτζάνες, ξανά σάλτσα και το υπόλοιπο ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο. Περιχύνουμε τέλος σε όλο το φαγητό με την σάλτσα τυριού που φτιάξαμε. Από πάνω αν σας έχει περισσέψει βάζουμε λίγο τριμμένο τυρί.

  • Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 στον αέρα για 30 έως 40 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο σας, μέχρι να ροδίσει από πάνω η κρούστα.

Καλή μας όρεξη!
#staygarliced & να τρώτε καλά!

www.thegarlicmother.gr

Brooklynettes
Brooklynetteshttps://brooklyne.gr
Your Vibe Attracts Your Tribe
Share this
Tags

+ MUSTS

Body masking: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν ξεκινήσεις

Αν και μας αρέσει να δείχνουμε την προσοχή μας σε ορούς, κρέμες κι έλαια, για να φαινόμαστε πιο όμορφες, υπάρχει πάρα πολύ δέρμα και...

Κατερίνα Γώγου: Η ποιήτρια με την αναρχική ψυχή που έφυγε σαν σήμερα

“Μοιάζει τέσσερις παρά είκοσι συννεφόκαμμα και νύχτα, λέγεται πως σαν σήμερα πρώτη Ιουνίου Βασιλεύς Παύλος εγέννησεν Βασιλέα Κωσταντίνον εκ της Φρειδερίκης. Εμένα η μητέρα...

Οι Farm To Face Sheet Masks της FOREO αποτελούν μία ωδή στην ενυδάτωση

Φανταστείτε το εξής (ρεαλιστικό) σκηνικό: επιστρέφετε σπίτι μετά από ατελείωτες ώρες στο γραφείο, μπροστά στον υπολογιστή, με το άγχος να κάνει την εμφάνισή του...

‘Εφυγε από τη ζωή η διάσημη για το θρυλικό της εστιατόριο Sylvia Wu

Η Sylvia Wu, ιδιοκτήτρια του διάσημου εστιατορίου "Teesalon Madame Wu" στη νότια Καλιφόρνια που προσέλκυε τα μεγαλύτερα αστέρια του Χόλυγουντ για τέσσερις δεκαετίες, "έφυγε"...

How to: Skincare Cocktailing πώς να το πετύχεις χωρίς να καταστρέψεις το δέρμα σου

Οι ρουτίνες περιποίησης του δέρματος αφορούν δύο πράγματα: τις σωματικές ανάγκες και τις προσωπικές προτιμήσεις. Μερικοί ακολουθούν μια μινιμαλιστική προσέγγιση, περιορίζοντας τη ρουτίνα τους...

Πόσο “κακή ιδέα” είναι τελικά να κάνεις sex με τον πρώην σου;

Ένα ζευγάρι δεν παύει να είναι μαζί όταν πει ότι χωρίζει. Παύει να είναι μαζί όταν πλέον δεν αισθάνεται κάτι ο ένας για τον...

More like this