Η αγαπημένη Ματσάτα ταιριάζει απόλυτα με το αρωματικό ραγού μανιταριών, που μπορείτε να απολαύσετε εύκολα σε μόλις μισή ώρα.
Υλικά:
500g Ματσάτα Χρυσή Σειρά MISKO
600 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες (διάφορες ποικιλίες)
2 κρεμμύδια
1 πράσο
2 σκελίδες σκόρδο
400 γρ. ντομάτες κονκασέ
100ml λευκό κρασί
200ml ζωμό μανιταριών
50ml ελαιόλαδο
50 γρ. βούτυρο (προαιρετικά)
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Φρέσκο θυμάρι
Δενδρολίβανο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε 5 λίτρα νερό, προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε τη Ματσάτα Χρυσή Σειρά MISKO για 12 λεπτά.
Τα στραγγίζουμε, τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε όμοια κομμάτια και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το πράσο και τα σκόρδα.
Σε βαθύ τηγάνι σωτάρουμε με το ελαιόλαδο και το βούτυρο τα τα κρεμμύδια και το πράσο για μερικά λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και μανιτάρια συνεχίζοντας το σωτάρισμα 3-4 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το αλεύρι, τα ντοματάκια, το ζωμό, τα μυρωδικά, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά μας με άφθονη σάλτσα και φρέσκο θυμάρι.
Tips: Μπορούμε για ακόμη περισσότερη γεύση να χρησιμοποιήσουμε αποξηραμένα μανιτάρια που θα τα μαλακώσουμε σε νερό και θα το προσθέσουμε και αυτό στο ραγού αντί για ζωμό λαχανικών.
Πηγή: misko.gr