Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022

Λαζάνια με κιμά: Θα φάμε όσοι αγαπάμε!

Αν συζητήσουμε για την επιτομή του “comfort food” τότε σίγουρα τα ζυμαρικά μαζί με τον κιμά, θα καταλάβουν άνετα τις πρώτες θέσεις. Αγαπάμε τα λαζάνια, λατρεύουμε οποιαδήποτε συνταγή κρύβει μέσα της κιμά (σε οποιαδήποτε μορφή), οπότε αποφασίσαμε να μαγειρέψουμε σήμερα λαζάνια με κιμά, απλά γιατί μπορούμε.

Τι χρησιμοποιήσαμε λοιπόν;

1 πακέτο λαζάνια
½ κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά, περασμένο από τη μηχανή μία φορά
1 κιλό φρέσκια ντομάτα στον τρίφτη ή 2 κουτάκια κονκασέ
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη (μόνο αν χρησιμοποιήσετε φρέσκια ντομάτα)
1 ξυλαράκι κανέλας
1 ½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 ½ κοφτό κουταλάκι του γλυκού κύμινο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ
Ένα λίτρο γάλα
15 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γραμμάρια βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Ένα από τα αγαπημένα πιάτα της Ιταλικής κουζίνας με αρωματικό κιμά, στρώσεις ζυμαρικών και επικάλυψη από ένα ελαφρύ στρώμα μπεσαμέλ θυμίζει το δικό μας παστίτσιο με μικρές παραλλαγές

Ζεσταίνετε  τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το νερό σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ενώ ανακατεύετε συνέχεια να μη σβολιάσει ο κιμάς.
Συνεχίζετε να μαγειρεύετε τον κιμά μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά. Στη συνέχεια προσθέστε το ελαιόλαδο και σοτάρετε για 3 ακόμη λεπτά τον κιμά.

Προσθέστε την ντομάτα και τη ζάχαρη και μόλις πάρει η σάλτσα μία βράση προσθέστε και το αλάτι.
Μισοσκεπάζετε με ένα καπάκι το τηγάνι και σιγοβράζετε τον κιμά για 45 λεπτά περίπου. Στο μέσο του χρόνου προσθέτετε και όλα τα άλλα υλικά.

Όταν η σάλστα είναι έτοιμη στρώνουμε στον πάτο ενός λίγο από τη ταψιού σάλτσα,  λίγη παρμεζάνα και βάζουμε από πάνω μια στρώση λαζάνια. Ξαναβάζουμε σάλτσα μπολονεζ, παρμεζάνα και μετά στρώνουμε άλλη μια σειρά από λαζάνια και τελειώνουμε με σάλτσα.

Απλώνουμε στην τελευταία στρώση τη μπεσαμέλ μαζί με λίγη παρμεζάνα και ψήνουμε στις αντιστάσεις για περίπου 40 – 45 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Share this
Tags

+ MUSTS

8+1 παλτό για τον χειμώνα που δε θα βγάζεις από πάνω σου

Πρακτικό, ζεστό, άνετο, κομμάτι-πασπαρτού για την γκαρνταρόμπα, το παλτό, αναμφίβολα, είναι το τέλειο πανωφόρι για τον χειμώνα. Φέτος, οι επιλογές που έχεις είναι πολλές...

Κεφάλαιο “Μητρότητα”: Τελικά προοριζόμαστε όλες για να γίνουμε μητέρες ή όχι;

Κάποιες γυναίκες είναι γεννημένες για να γίνουν μάνες. Κάποιες άλλες γίνονται τυχαία. Κάποιες άλλες δε θέλουν και δε γίνονται. Κάποιες άλλες, νιώθουν ότι θέλουν...

Σκέφτεσαι να στολίσεις το Χριστουγεννιάτικο δέντρο; Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές!

Νιώθεις ότι έχεις βαλτώσει; Ότι έχεις δεν έχεις πια ιδέες για να ανανεώσεις το Χριστουγεννιάτικο σου δέντρο; Εδώ θα βρεις τις πιο απλές συμβουλές,...

“The Night of the 12th” – Από 1 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους και σύντομα αποκλειστικά στο cinobo.com

Αστυνομικό και στοιχειωτικά επίκαιρο θρίλερ του Ντομινίκ Μολ (Από Άλλο Πλανήτη, Χάρι ο Καλύτερος Φίλος του Ανθρώπου) που ακολουθεί δύο σκληρούς Γάλλους ντετέκτιβ αντιμέτωπους...

Η πριγκίπισσα Στεφανί του Μονακό θα γίνει για πρώτη φορά γιαγιά

Η πριγκίπισσα Στεφανί του Μονακό θα γίνει γιαγιά για πρώτη φορά, αφού ο γιος της Λουί Ντουκρουά ανακοίνωσε ότι περιμένει παιδί με τη σύζυγο...

Freddie Mercury: Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή το μεγαλύτερο είδωλο όλων των εποχών

O αγαπημένος frontman όλων των εποχών, Freddie Mercury έφυγε σαν σήμερα το 1991. Η απώλεια του σόκαρε το κοινό ενώ ακόμα και σήμερα, ο...

More like this