Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

Λαζάνια με κιμά: Θα φάμε όσοι αγαπάμε!

Αν συζητήσουμε για την επιτομή του “comfort food” τότε σίγουρα τα ζυμαρικά μαζί με τον κιμά, θα καταλάβουν άνετα τις πρώτες θέσεις. Αγαπάμε τα λαζάνια, λατρεύουμε οποιαδήποτε συνταγή κρύβει μέσα της κιμά (σε οποιαδήποτε μορφή), οπότε αποφασίσαμε να μαγειρέψουμε σήμερα λαζάνια με κιμά, απλά γιατί μπορούμε.

Τι χρησιμοποιήσαμε λοιπόν;

1 πακέτο λαζάνια
½ κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά, περασμένο από τη μηχανή μία φορά
1 κιλό φρέσκια ντομάτα στον τρίφτη ή 2 κουτάκια κονκασέ
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη (μόνο αν χρησιμοποιήσετε φρέσκια ντομάτα)
1 ξυλαράκι κανέλας
1 ½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 ½ κοφτό κουταλάκι του γλυκού κύμινο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ
Ένα λίτρο γάλα
15 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γραμμάρια βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Ένα από τα αγαπημένα πιάτα της Ιταλικής κουζίνας με αρωματικό κιμά, στρώσεις ζυμαρικών και επικάλυψη από ένα ελαφρύ στρώμα μπεσαμέλ θυμίζει το δικό μας παστίτσιο με μικρές παραλλαγές

Ζεσταίνετε  τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το νερό σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ενώ ανακατεύετε συνέχεια να μη σβολιάσει ο κιμάς.
Συνεχίζετε να μαγειρεύετε τον κιμά μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά. Στη συνέχεια προσθέστε το ελαιόλαδο και σοτάρετε για 3 ακόμη λεπτά τον κιμά.

Προσθέστε την ντομάτα και τη ζάχαρη και μόλις πάρει η σάλτσα μία βράση προσθέστε και το αλάτι.
Μισοσκεπάζετε με ένα καπάκι το τηγάνι και σιγοβράζετε τον κιμά για 45 λεπτά περίπου. Στο μέσο του χρόνου προσθέτετε και όλα τα άλλα υλικά.

Όταν η σάλστα είναι έτοιμη στρώνουμε στον πάτο ενός λίγο από τη ταψιού σάλτσα,  λίγη παρμεζάνα και βάζουμε από πάνω μια στρώση λαζάνια. Ξαναβάζουμε σάλτσα μπολονεζ, παρμεζάνα και μετά στρώνουμε άλλη μια σειρά από λαζάνια και τελειώνουμε με σάλτσα.

Απλώνουμε στην τελευταία στρώση τη μπεσαμέλ μαζί με λίγη παρμεζάνα και ψήνουμε στις αντιστάσεις για περίπου 40 – 45 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Share this
Tags

+ MUSTS

Τα little white dresses που θα σου κλέψουν την καρδιά

Τίποτα άλλο δε θυμίζει στη μόδα καλοκαίρι, όπως ένα μικρό λευκό φόρεμα. Τα little white dresses όπως θα τα δείτε να φιγουράρουν σε μεγάλους...

Παίζει ρόλο τελικά η μέρα που έχεις γεννηθεί;

Και ναι, ακόμη και η ημέρα της εβδομάδας η οποία γεννήθηκες παίζει ρόλο στο τι χαρακτήρας είσαι. Μπορεί να σου φανεί περίεργο κι όμως...

Πανσέληνος Αυγούστου 2022 – Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Αφιερωμένη στα μυστικά της αρχαιότητας η φετινή δράση

Tην Παρασκευή 12 Αυγούστου το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα υποδεχθεί την ωραιότερη πανσέληνο του χρόνου με ελεύθερη είσοδο από τις 20:00 έως τις 23:30. Οι επισκέπτες...

Series cheating: Η νέα απειλή για τη σχέση σου είναι εδώ

Μέχρι σήμερα, οι άνθρωποι χώριζαν για λόγους όπως η απιστία, η ρουτίνα και οι διαφωνίες. Πλέον χωρίζουν επειδή ο ένας βλέπει μόνος του μια...

6+1 setting sprays για να παρατείνεις το μακιγιάζ σου

Σου έχει τύχει να είσαι μόλις στη μέση της ημέρας σου και το μακιγιάζ σου έχει αρχίσει και «λιώνει», με αποτέλεσμα να νιώθεις άβολα;...

Zάχαρη και υποκατάστατα: ‘Ολα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

Θα αρχίσω αυτό το κείμενο λέγοντας σου πως είμαστε σχεδόν όλοι εθισμένοι στη ζάχαρη...ναι ισχύει! Η ζάχαρη είναι ένα προϊόν που βγαίνει από την ειδική...

More like this