Την σκεφτόμασταν εδώ και μέρες, και αφού ήταν δίκαιο έγινε πράξη. Ακόμα το κρύο καλά κρατεί οπότε δε θα αντισταθούμε στην απίθανη μυρωδιά μιας ζεστής κιμαδόπιτας!
Για το φύλλο
1 κ.γ αλάτι
2 φλ αλέυρι
1 κρασοπότηρο λάδι
2 κ.σ ξυδι
1 φλ νερό χλιαρό περίπου
Για την γέμιση
750 γρ κιμά ανάμεικτο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κρασοπότηρο κρασί
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
Λάδι αλάτι πιπέρι πάπρικα
3 κ.σ κεφαλοτύρι τριμμένο
Σουσάμι
– Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το λάδι και το τρίβουμε με τα δάχτυλα μας να απορροφηθεί, ενώ προσθέτουμε το ξύδι το αλάτι και σιγά σιγά το νερό ζυμώνοντας.
– Αφήνουμε σε λαδωμένο μπολ μια ώρα σκεπασμένο να ξεκουραστεί.
– Τριγαρίζουμε το κρεμμύδι και σβήνουμε τον κιμά με το κρασί. Προσθέτουμε τις ντομάτες αλάτι πιπέρι πάπρικα και λίγο νερό και βράζουμε μέχρι να πιεί τα υγρά του.
– Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε το κεφαλοτύρι.
– Στρώνουμε 2 φύλλα κάτω λαδώνοντας το κάθε φύλλο βάζουμε την γέμιση και δύο φύλλα πάνω λίγο σουρωτά.
– Ρίχνουμε λίγο λάδι το σουσάμι και ψήνουμε την κιμαδόπιτα μας στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα!