Λαχανικά στον φούρνο με ελαφριά μπεσαμέλ

DAILYCIOUS

DO NOT FEAR STAY HERE

Share

Σας έχουν μείνει λαχανικά στο ψυγείο και δεν ξέρετε τι να τα κάνετε; Σας έχω την λύση. Ένα υπέροχο καλοκαιρινό φαγάκι για όλη την οικογένεια. Γίνετε γρήγορα, εύκολα και δεν μένει τίποτα στο ταψάκι μετά από αυτό. Για όλους τους άπιστους, ποιος είπε ότι η μπεσαμέλ είναι απαραίτητο να μας βομβαρδίζει με θερμίδες;

Απαιτητική στην εκτέλεσή της και με τις παγίδες να «σβολιάσει» πολλές, συχνά αποφεύγουμε τον μουσακά και το παστίτσιο μόνο και μόνο για να μην ταλαιπωρηθούμε με τη μπεσαμέλ. Σας έχω την λύση, για μια πιο εύκολη και light εκδοχή που θα μας κάνει το σημερινό φαγάκι αξεπέραστο.


Μπορείτε να πάρετε και τα λαχανικά έτοιμα κατεψυγμένα για πιο γρήγορη διαδικασία


Υλικά

  • 1 μελιτζάνα

  • 1 πιπεριά

  • 2 πατάτες κομμένες σε μέτρια καρέ

  • 1 φλ. φασολάκια

  • 1-2 καρότα ψιλοκομμένα

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

  • ελαιόλαδο

  • αλάτι-πιπέρι

  • ρίγανη

Για την μπεσαμέλ

  • 3,5 ποτήρια φρέσκο γάλα light

  • 5 κουταλιές αλεύρι κοσκινισμένο

  • 1 κ.σ ελαιόλαδο

  • 1 αβγό χτυπημένο (προαιρετικά)

  • 1 φλ. τριμμένο κίτρινο τυρί

  • Λίγο αλάτι

  • Λίγο πιπέρι

  • Λίγο μοσχοκάρυδο

Διαδικασία

  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα κόβουμε όλα τα λαχανικά μας, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε ελαφρώς το κρεμμύδι με το σκόρδο

  • Στη συνέχεια βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και σε μέτρια φωτιά, τσιγαρίζουμε για 10 λεπτά όλα τα υλικά μας.

  • Μεταφέρουμε τα λαχανικά μας στο ταψί ή στο πυρέξ.

  • Σκουπίζουμε την κατσαρόλα και ξεκινάμε να φτιάχνουμε την μπεσαμέλ μας. Ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με το ειδικό συρματάκι. Τέλος προσθέτουμε το τυρί τριμμένο.

  • Μόλις πήξει κατεβάζουμε από τη φωτιά.

  • Περιχύνουμε την μπεσαμέλ πάνω στα λαχανικά μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα για 30 με 40 λεπτά έως ότου πάρει χρώμα η μπεσαμέλ από πάνω

Καλή μας όρεξη!
#staygarliced & να τρώτε καλά!

Πηγή: thegarlicmother.gr

Κωνσταντίνα Πανούση
Είμαι από τις γυναίκες που «κάνουν και καλό Λιβανέζο» αν θυμάσαι λίγο από Τόνυ Άντονυ. Μάνα, σύζυγος, ερωμένη, επιχειρηματίας, δημοσιογράφος, food blogger,αδερφή, φίλη…βαρέθηκα. Αγαπάω πολύ, γελάω δυνατά, νευριάζω και δεν το θες. Στο ενδιάμεσο μαγειρεύω. Εδώ νιώθω ο εαυτός μου και θέλω να νιώθεις και εσύ. Θα τα λέμε!
Brooklyne