Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

Κριθαρώτο με καλαμαράκι κοκκινιστό

Πόσο υπέροχο, μοσχομυριστό και υγιεινό φαγάκι είναι αυτό; Ένα πολύ εύκολο φαγητό, γρήγορο και πάνω από όλα πεντανόστιμο. Είναι για όλη την οικογένεια και διαφέρει πολύ από τα κλασσικά κοκκινιστά που έχουμε συνηθίσει να τρώμε.

Υλικά

  • 1 κιλό φρέσκα καλαμαράκια ή κατεψυγμένα

  • 500 γρ κριθαράκι μέτριο

  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες

  • 1 κονσέρβα ντομάτα

  • 3 κ.σ. τοματοπολτός

  • 1 κ.σ. βούτυρο

  • 2 κόκκους μοσχοκάρυδο

  • 1 φύλλο δάφνη

  • Αλάτι -πιπέρι

  • 1 φλ. κόκκινο κρασί

  • 1 κ.γ. ζάχαρη

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

  • 1 κ.γ. κουρκουμάς

  • νερό όσο χρειαστεί


Διαδικασία
  • Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, τα κόβουμε σε μικρά τεμάχια τα πλένουμε και τα βάζουμε να στραγγίξουν.

  • Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα πλένουνε και τα ψιλοκόβουμε.

  • Σε ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το ένα φλυτζάνι ελαιόλαδο, να κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο , τα σοτάρουμε μέχρι να αποκτήσουν χρυσό χρώμα. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τα τσιγαρίζουμε ελαφρώς. Μόλις αποκτήσουν λίγο χρυσαφί χρώμα ρίχνουμε και το κριθαράκι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

  • Προσθέτουμε ψιλοκομμένα ντοματάκια, τον ντοματοπολτό, αλάτι, πιπέρι το μοσχοκάρυδο, το φύλλο δάφνης, πάπρικα γλυκιά, κουρκουμά, την ζάχαρη και ανακατεύουμε.

  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Ρίχνουμε σιγά σιγά ζεστό νερό και ανακατεύουμε μαλακά. Μόλις σωθεί το νερό, συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να γίνει το κριθαρώτο μας. Αφήνουμε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά περίπου για 30 με 40 λεπτά ανάλογα με την κουζίνα μας και αποσύρουμε από την φωτιά.

  • Τέλος, βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο δυόσμο.

Κωνσταντίνα Πανούση
Κωνσταντίνα Πανούση
Είμαι από τις γυναίκες που «κάνουν και καλό Λιβανέζο» αν θυμάσαι λίγο από Τόνυ Άντονυ. Μάνα, σύζυγος, ερωμένη, επιχειρηματίας, δημοσιογράφος, food blogger,αδερφή, φίλη…βαρέθηκα. Αγαπάω πολύ, γελάω δυνατά, νευριάζω και δεν το θες. Στο ενδιάμεσο μαγειρεύω. Εδώ νιώθω ο εαυτός μου και θέλω να νιώθεις και εσύ. Θα τα λέμε!
Share this
Tags

+ MUSTS

“Pamela, a Love Story” – Η Pamela πιστεύει στην αγάπη και εμείς στην Pamela

Ομολογώ ότι η Pamela Anderson μου ήταν πάντα ιδιαίτερα συμπαθής. Θέμα αύρας, μια παρουσία που ενώ ζούσε στον ουτοπικό κόσμο του Playboy μου έβγαζε...

Gift Guide: Fashion – Beauty προτάσεις δώρων για την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει επικίνδυνα και είμαστε απόλυτα σίγουρες ότι έχεις ήδη ξεκινήσει να ετοιμάζεις τις λίστες σου για τα δώρα που...

Πως να κάνεις το coming out σου χωρίς το #crush σου να μετατραπεί σε #crash

Η πρώτη φορά που ερωτεύτηκα κάποιον και δεν το έμαθε ποτέ, ήταν όταν πήγα πρώτη φορά στην κατασκήνωση. Όχι δεν ήταν κάποιο αγόρι στην ηλικία...

Η La Mer παρουσιάζει τη νέα Moisturizing Soft Cream, με νέα προηγμένη σύνθεση

Η La Mer παρουσιάζει τη ΝΕΑ Moisturizing Soft Cream, με νέα προηγμένη σύνθεση, η οποία προβάλει ένα νέο, ισχυρό σύστημα δράσης, που βοηθά στη...

Πώς να καμουφλάρεις τις γκρίζες τρίχες

Στα 30 μας, η φυσική χρωστική ουσία στους θύλακες των τριχών μας εξαντλείται και οι γκρίζες τρίχες αρχίζουν να εμφανίζονται. Κι ενώ περισσότεροι από...

Δεν έχετε τι να πείτε; 3 πράγματα που μπορείς να κάνεις μετά το σεξ για να τονώσεις τη σχέση σου

Δεν υπάρχει τίποτα πιο άβολο και αμήχανο όταν μετά το σεξ δεν έχεις να πεις και να κάνεις τίποτα απολύτως με τον άλλο. Όσο...

More like this