Κριθαρώτο με καλαμαράκι κοκκινιστό

DAILYCIOUS

DO NOT FEAR STAY HERE

Ρύζι από κουνουπίδι & τραγανές μελωμένες γαρίδες

Είναι ένα πιάτο πεντανόστιμο και υγιεινό! Ο τρόπος που...

Φθινοπωρινό Βελουτέ Κολοκύθας

Υλικά (Για 4 άτομα) 500 γρ. καθαρισμένη γλυκιά κολοκύθα 1 καρότο 1 πράσο 1...

Τάρτα ντομάτας με μασκαρπόνε

Από τις πιο νόστιμες τάρτες που έχετε γευτεί ποτέ...

Ξέρετε πώς Φτιάχνεται το Τοστ του Φθινοπώρου;

Μπορεί να γνωρίζετε μόνο μια συνταγή για τοστ αλλά...

Σπαγγέτι με κρόκο Κοζάνης & λευκή σάλτσα με αλλαντικά

Σας είχα υποσχεθεί αυτή την εκπληκτική μακαρονάδα που η...

Share

Πόσο υπέροχο, μοσχομυριστό και υγιεινό φαγάκι είναι αυτό; Ένα πολύ εύκολο φαγητό, γρήγορο και πάνω από όλα πεντανόστιμο. Είναι για όλη την οικογένεια και διαφέρει πολύ από τα κλασσικά κοκκινιστά που έχουμε συνηθίσει να τρώμε.

Υλικά

  • 1 κιλό φρέσκα καλαμαράκια ή κατεψυγμένα

  • 500 γρ κριθαράκι μέτριο

  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες

  • 1 κονσέρβα ντομάτα

  • 3 κ.σ. τοματοπολτός

  • 1 κ.σ. βούτυρο

  • 2 κόκκους μοσχοκάρυδο

  • 1 φύλλο δάφνη

  • Αλάτι -πιπέρι

  • 1 φλ. κόκκινο κρασί

  • 1 κ.γ. ζάχαρη

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

  • 1 κ.γ. κουρκουμάς

  • νερό όσο χρειαστεί


Διαδικασία
  • Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, τα κόβουμε σε μικρά τεμάχια τα πλένουμε και τα βάζουμε να στραγγίξουν.

  • Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα πλένουνε και τα ψιλοκόβουμε.

  • Σε ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το ένα φλυτζάνι ελαιόλαδο, να κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο , τα σοτάρουμε μέχρι να αποκτήσουν χρυσό χρώμα. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τα τσιγαρίζουμε ελαφρώς. Μόλις αποκτήσουν λίγο χρυσαφί χρώμα ρίχνουμε και το κριθαράκι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

  • Προσθέτουμε ψιλοκομμένα ντοματάκια, τον ντοματοπολτό, αλάτι, πιπέρι το μοσχοκάρυδο, το φύλλο δάφνης, πάπρικα γλυκιά, κουρκουμά, την ζάχαρη και ανακατεύουμε.

  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Ρίχνουμε σιγά σιγά ζεστό νερό και ανακατεύουμε μαλακά. Μόλις σωθεί το νερό, συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να γίνει το κριθαρώτο μας. Αφήνουμε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά περίπου για 30 με 40 λεπτά ανάλογα με την κουζίνα μας και αποσύρουμε από την φωτιά.

  • Τέλος, βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο δυόσμο.

Κωνσταντίνα Πανούση
Είμαι από τις γυναίκες που «κάνουν και καλό Λιβανέζο» αν θυμάσαι λίγο από Τόνυ Άντονυ. Μάνα, σύζυγος, ερωμένη, επιχειρηματίας, δημοσιογράφος, food blogger,αδερφή, φίλη…βαρέθηκα. Αγαπάω πολύ, γελάω δυνατά, νευριάζω και δεν το θες. Στο ενδιάμεσο μαγειρεύω. Εδώ νιώθω ο εαυτός μου και θέλω να νιώθεις και εσύ. Θα τα λέμε!
Brooklyne