Το καλοκαίρι έρχεται σύντομα και οι ζέστες έχουν ήδη αρχίσει. Ο καλύτερος τρόπος για να δροσιζόμαστε και να γλυκαινόμαστε ταυτόχρονα μέσα στη μέρα είναι το δροσιστικό γλυκό ψυγείου με κρέμα βανίλια και ζελέ.
Συστατικά
Για την κρέμα
400 γρ. γάλα πλήρες
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
60 γρ. κορν φλάουρ
Για το ζελέ
200 γρ. ζελέ σε σκόνη, φράουλα
400 γρ. νερό, κρύο
400 γρ. νερό, ζεστό
Για το σερβίρισμα
Φράουλες
Εκτέλεση
Για την κρέμα
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, και ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το κορν φλάουρ.
Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 4-5 λεπτά συνεχώς μέχρι να σφίξει το μείγμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ με τρύπα διαμέτρου 22 εκ. και τη μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να δέσει το μείγμα.
Για το ζελέ
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το ζεστό νερό και το ζελέ, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η σκόνη στο νερό.
Προσθέτουμε το κρύο νερό, ανακατεύουμε ξανά και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει ελαφρά αλλά να μη δέσει το μείγμα.
Αφαιρούμε τη φόρμα από το ψυγείο και ξεκολλάμε προσεκτικά την κρέμα από τα τοιχώματα με μια σπάτουλα σιλικόνης ή ένα μαχαίρι.
Περιχύνουμε 700 γρ. από το μείγμα του ζελέ στα πλάγια ώστε να πάει από κάτω και σταδιακά να σηκωθεί η κρέμα προς τα πάνω.
Μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Αφαιρούμε τη φόρμα από το ψυγείο, ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα ζελέ από πάνω και μεταφέρουμε στο ψυγείο για άλλες 2-3 ώρες μέχρι να δέσει.
Αφαιρούμε από το ψυγείο, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με φράουλες.